ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Ντιάννα Μαγκανιά στην Αίθουσα Τέχνης Ρεβέκκα Καμχή

Με αφορμή την νέα ατομική της έκθεση, “Η γεωμετρία μίας αιώνιας καταιγίδας/Something is in the house”, η Ντιάννα Μαγκανιά θα είναι παρούσα στην αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή, αυτό το Σάββατο 4 Ιουνίου, από τις 12:00 – 15:00, για μια προσωπική ξενάγηση. Παράλληλα θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με την καλλιτέχνη.

Ντιάννα Μαγκανιά

Ντιάννα Μαγκανιά

Η έκθεση της Ντιάννας Μαγκανιά, ”Η γεωμετρία μίας αιώνιας καταιγίδας’‘, περιλαμβάνει επιλογή έργων της από το 2011 εώς το 2016. Πραγματεύονται την αφηρημένη φύση του σύμπαντος που μας περιβάλλει, σε αντιπαράθεση με μια φαινομενικά προβλέψιμη πραγματικότητα. Τα έργα χρησιμοποιούν χιούμορ και υπαρξιακό σκοτάδι σε μια αναζήτηση για την αναπαράσταση του αγνώστου, μέσα από αρχιτεκτονικές εγκαταστάσεις, κολλάζ, φωτογραφίες και βίντεο.

Installation process of ''Something is in the house'' by DeAnna Maganias.

Installation process of ”Something is in the house” by DeAnna Maganias.

Κάθε ένα από τα έργα της Ντιάννας Μαγκανιά έχει ως αφετηρία μια αφηρημένη έννοια ή ιδέα: σε μερικές περιπτώσεις αυτό προέρχεται από μια μηδαμινή μετατόπιση στην αντιληπτή ή κοινή πραγματικότητα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις τα σημεία αναφοράς είναι θεμελειώδεις ιδέες της αστρονομίας/αστροφυσικής.

Συμπεριλαμβάνοντας συχνά εμμονική επανάληψη και συσσώρευση, η διαδικασία γίνεται εμφανής στο τελικό προϊόν: τα ολοκληρωμένα κομμάτια είναι αυστηρά μέσω της φυσικής παρουσίας που διεκδικούν.

Αίθουσα Τέχνης Ρεβέκκα Καμχή

Λεωνίδου 9, Μεταξουργείο

error: Content is protected !!