ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«ΝΟΣΤΟΣ & ΑΛΓΟΣ»: Μια ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας στην Gallery Ζουμπουλάκη!

Μια ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας, που θα φιλοξενηθεί 3-11 Σεπτεμβρίου 2021 στην Gallery Ζουμπουλάκη, με φωτογραφίες δύο νέων καλλιτεχνών, της Τζένης Παγώνη και της Νένας Μάγειρα, έρχεται να αναδείξει την συνοχή και την ολότητα της τέχνης μέσα από την συνύπαρξη και συνεργασία δύο διαφορετικών ανθρώπων.
Η Τζένη Παγώνη και η Νένα Μάγειρα, ταξιδεύοντας την τελευταία δεκαετία σε όλο τον κόσμο, απαθανατίζουν στιγμές και εικόνες της ζωής τους, της ζωής των άλλων, του κόσμου γύρω τους.
Με την ίδια αγάπη για τη φωτογραφία, αποφάσισαν να μοιραστούν με το κοινό στιγμιότυπα και αναμνήσεις μιας σημαντικής περιόδου της ζωής τους και με την διαφορετικότητα τους αυτή κλείνει ο κύκλος κάθε βιωματικής προσέγγισης.
Ο τίτλος της έκθεσης, «ΝΟΣΤΟΣ & ΑΛΓΟΣ», είναι αυτό που ένιωσαν και οι δύο όταν ολοκληρώθηκε η δουλειά τους, βαφτίζοντας με αυτές τις δυο λέξεις τη δύναμη της ανάμνησης.
Μέσα από τις φωτογραφίες της έκθεσης, η Νένα και η Τζένη παρουσιάζουν την τομή της παράλληλης ζωής τους, με τις αλλαγές που βίωσαν, τα όνειρα και τους προβληματισμούς που μοιράστηκαν, τις δυσκολίες που συνάντησαν, τα θέματα που τις άγγιξαν και τις ωρίμασαν καλλιτεχνικά. Θέλοντας να κρατήσουν ζωντανή και όχι περαστική αυτήν τους την περίοδο, οι φωτογραφίες τους συγκεντρώθηκαν και σε ένα κοινό λεύκωμα με σημείο πώλησης την Gallery Ζουμπουλάκη.

It’s good to know: Η Τζένη Παγώνη γεννήθηκε την άνοιξη του 1989 στην Αθήνα. Παρακολούθησε το σχολείο στην Αθήνα μέχρι τα 14 της. Μετακόμισε στο Hastings της Αγγλίας, όπου και τελείωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή της. Στο πανεπιστήμιο απέκτησε Batchelor in Fine Art & Photography καθώς και Masters σε Photojournalism και Διεύθυνση Φωτογραφίας. Δούλεψε ως ελεύθερη φωτορεπόρτερ για μερικά χρόνια στο Παρίσι και το Λονδίνο, όπως επίσης και ως Διευθύντρια Φωτογραφίας. Συνεχίζοντας, επιδιώκει να τελειώσει κάποια μακροπρόθεσμα έργα και φωτογραφικές συλλογές αλλά και να συνεργαστεί με άλλους καλλιτέχνες από διαφορετικούς κλάδους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το όνομά της είναι Ελένη Μαρία Μάγειρα, όμως με τα χρόνια επικράτησε το χαϊδευτικό της Νένα. Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Φεβρουαρίου του 1991. Η Νένα ξεκίνησε τις σπουδές της στο American College of Greece στον τομέα της Ψυχολογίας, αλλά μετά από δυο χρόνια το πάθος της επικράτησε και έφυγε για την Αγγλία όπου έζησε για τέσσερα χρόνια. Το 2014 ολοκλήρωσε το Foundation Diploma στο UAL του Λονδίνου και στη συνέχεια αποφοίτησε από το Speos Photography School του Λονδίνου. Σήμερα, ζει και εργάζεται ως freelance photographer ανάμεσα σε Λονδίνο και Αθήνα, δουλεύοντας παράλληλα δικά της προσωπικά projects.

error: Content is protected !!