ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Non Ministrari sed Ministrare: Το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος υποδέχεται για πρώτη φορά μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης!

Τους νέους μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού για το νέο σχολικό έτος 2022-23 υποδέχθηκε φέτος το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, μένοντας πιστό στο όραμά του να προσφέρει ολιστική παιδεία, να διαμορφώνει πνευματικά ανεξάρτητους, ηθικά υπεύθυνους και κοινωνικά ευαισθητοποιημένους πολίτες του κόσμου.
Τα εγκαίνια της νέας εκπαιδευτικής βαθμίδας πραγματοποιήθηκαν στο East Campus, τις πρότυπες εγκαταστάσεις 101 στρεμμάτων στα Σπάτα, όπου θα στεγάζονται το Προνήπιο, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό, ενώ στο μέλλον θα λειτουργήσουν εκεί και οι ήδη υπάρχουσες βαθμίδες του Pierce (Γυμνάσιο, Λύκειο και IB).

Ηλιάνα Λαζανά (ACG Senior Vice President, Pierce Administration), Jim Logothetis (Chair, ACG Board of Trustees), Κλώντια Καρύδη (ACG Vice President, Public Affairs), Αλκιβιάδης Στεφανής (τέως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Σύμβουλος της Κυβέρνησης επί θεμάτων Ακριτικών Περιοχών & Αγίου Όρους), Δόμνα Μιχαηλίδου (Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων), Νίκη Κεραμέως (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων), David Horner (ACG President), Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κκ. Νικόλαος, Σοφία Ζαχαράκη (Υφυπουργός Τουρισμού), Ιωάννης Κλαδάς (Διευθυντής Γυμνασίου Pierce), Γεώργιος Γεραπετρίτης (Υπουργός Επικρατείας).

Εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, χαιρετισμό απηύθυνε η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κος Νικόλαος.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να εγκαινιάσουμε το νέο αυτό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο, σε μία γιορτή για την εκπαίδευση που παρουσιάζεται μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση και τη δημιουργία. Πρόκειται για ένα σχολείο που ενστερνίζεται τις αρχές και συμβαδίζει με τις προσπάθειές μας στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για έμφαση στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, για βιωματική μάθηση με έμφαση στην κριτική σκέψη, για διαθεματικότητα και σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, για περισσότερες δυνατότητες στους εκπαιδευτικούς μέσα από καινοτόμα εργαλεία και επιμορφώσεις. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συντελεστές αυτής της νέας προσπάθειας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, ενός ιστορικού μη κερδοσκοπικού ιδρύματος που παρέχει εκπαίδευση στη χώρα για ενάμιση, περίπου, αιώνα, και να ευχηθώ στη νέα σχολική κοινότητα που ιδρύεται να προοδεύει διαρκώς, να είναι δημιουργική, να αναπτύξει μεταξύ των μελών της σχέσεις ζωής, σεβασμού και αλληλεγγύης».

Στην τελετή εγκαινίων παραβρέθηκαν ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Δόμνα Μιχαηλίδου, η Υφυπουργός Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη, o Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, τέως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Σύμβουλος της Κυβέρνησης επί θεμάτων Ακριτικών περιοχών & Αγίου Όρους, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, o Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος, κ. Δημήτριος Μάρκου, καθώς και προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου.

Κοπή της Κορδέλας. Από αριστερά προς τα δεξιά: Jim Logothetis (Chair, ACG Board of Trustees), Νίκη Κεραμέως (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων), David Horner (ACG President), Ηλιάνα Λαζανά (ACG Senior Vice President, Pierce Administration).

Το στίγμα της της νέας βαθμίδας του Σχολείου έδωσε η μουσικοθεατρική παράσταση σε επιμέλεια του συγγραφέα και σκηνοθέτη Γιώργου Λεμπέση. Με τη συμμετοχή 80 μαθητών της ορχήστρας και χορωδίας του Pierce, το δρώμενο ανέδειξε τις σημαντικές αξίες της ζωής που πρεσβεύει το Pierce από την ίδρυσή του: Ηγεσία, Αριστεία, Ακεραιότητα, Ανθεκτικότητα, Σεβασμός στη διαφορετικότητα, Καινοτομία, Αειφόρος Ανάπτυξη, Υπηρεσία για το κοινό καλό.

Η χορωδία του Pierce.

Η ορχήστρα, η χορωδία και μαθητές του Pierce

Μαθητές του Pierce στη μουσικοθεατρική παράσταση. Από αριστερά προς τα δεξιά: Χριστίνα-Ιωάννα Μαντέλου, Μιχαήλ Ναθαναήλ, Ελένη-Μαρία Λυροπούλου.

Ο κεντρικός ήρωας, Μιχαήλ Ναθαναήλ -μαθητής της β’ Γυμνασίου του Pierce, με την καθοδήγηση τεσσάρων «πνευμάτων», ανέδειξε μέσα από την παράσταση, πως για να έχει κανείς μια ζωή με νόημα, πρέπει να έχει ισχυρές αξίες, δίψα για γνώση και αγάπη για τη ζωή.

Ο πρωταγωνιστής της μουσικοθεατρικής παράστασης, Μιχαήλ Ναθαναήλ.

Τα πνεύματα υποδύθηκαν καταξιωμένες απόφοιτες του σχολείου: η συγγραφέας και εικονογράφος Σοφία Ζαραμπούκα καθώς και οι ηθοποιοί Λουκία Παπαδάκη, Εύα Σιμάτου και Αννέτα Παπαθανασίου. Ακολούθησε δεξίωση την οποία πλαισίωσαν μουσικά φοιτητές του Deree Music Ensemble, ενώ οι προσκεκλημένοι περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της νέας σχολικής μονάδας.

Σοφία Ζαραμπούκα, Αννέτα Παπαθανασίου, David Horner (ACG President), Εύα Σιμάτου, Λουκία Παπαδάκη, Κλώντια Καρύδη (ACG Vice President, Public Affairs).

Το campus διαθέτει χώρους μάθησης για την προώθηση της καλύτερης επικοινωνίας μεταξύ των μαθητών, χώρο κατασκευών όπου τα παιδιά ενθαρρύνονται να σχεδιάζουν, να πειραματίζονται και να κατασκευάζουν, εργαστήρια υπολογιστών και Fab Labs όπου η φαντασία συναντά την τεχνολογία, εργαστήριο Μαγειρικής, εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, έναν μοναδικό λαχανόκηπο που προσφέρει την εμπειρία της φύσης για παιδιά όλων των τάξεων του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού, καθώς και δίγλωσσο πρόγραμμα για το Προνήπιο και το Νηπιαγωγείο και ενισχυμένο στο Δημοτικό για τα αγγλικά, καθώς και εκπαίδευση ξένων γλωσσών σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Γκαίτε και το Ινστιτούτο Θερβάντες.

Οι εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου-Δημοτικού Pierce, East Campus.

Επίσης, οι αίθουσες διδασκαλίας στο νέο campus σχεδιάστηκαν για να εξυπηρετούν εκπαιδευτικές πρακτικές αιχμής με οθόνες αφής, διάταξη που επιτρέπει την αλλαγή προσανατολισμού ανάλογα με τις ανάγκες και τη μεθοδολογία διδασκαλίας του κάθε μαθήματος, δανειστικές βιβλιοθήκες, γωνιές δραστηριοτήτων για την υποστήριξη της πολυδιάστατης ανάπτυξης των παιδιών στο νηπιαγωγείο, εξωτερικές αίθουσες, με κορμούς δέντρων για θρανία, που ενισχύουν την εντύπωση ότι όλοι οι χώροι του Σχολείου αποτελούν περιβάλλον μάθησης κ.ά.

Ιωάννης Κλαδάς (Διευθυντής Γυμνασίου Pierce), Κλώντια Καρύδη (ACG Vice President, Public Affairs), David Horner (ACG President), Νίκη Κεραμέως (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων), Ηλιάνα Λαζανά (ACG Senior Vice President, Pierce Administration), Γεώργιος Βακερλής (Διευθυντής Λυκείου Pierce).

Πέρα από αυτήν τη φυσική υποδομή, το Pierce θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με άλλους σημαντικούς τρόπους βραχυπρόθεσμα. Αργότερα αυτό το φθινόπωρο αναμένεται η επίσημη αναγνώριση του Pierce ως του πρώτου σχολείου με ελληνικό πρόγραμμα σπουδών που θα διαπιστευθεί στις ΗΠΑ από το Middle States Association, ανοίγοντας νέους δρόμους συνεργασίας με κορυφαία σχολεία σε όλον τον κόσμο.

Ιωάννης Κλαδάς (Διευθυντής Γυμνασίου Pierce), Γεώργιος Γεραπετρίτης (Υπουργός Επικρατείας), Σοφία Ζαχαράκη (Υφυπουργός Τουρισμού), Κλώντια Καρύδη (ACG Vice President, Public Affairs), Γεώργιος Βακερλής (Διευθυντής Λυκείου Pierce).

It’s good to know: Το Pierce είναι το Γυμνάσιο και Λύκειο-ΙΒ του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, το οποίο ξεκίνησε την εκπαιδευτική του πορεία το 1875 στη Σμύρνη ως σχολείο θηλέων. Από τότε έως και σήμερα, το Pierce προσφέρει με συνέπεια και ευθύνη ολοκληρωμένη εκπαίδευση με αποστολή να προετοιμάσει κατάλληλα τους μαθητές του ώστε να εξελιχθούν ως ευαισθητοποιημένοι και δημιουργικοί πολίτες του κόσμου.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ένας ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με ιστορία 147 ετών. Αποτελείται από τρεις εκπαιδευτικές μονάδες: το Γυμνάσιο και Λύκειο-IB Pierce, το Deree, που προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, και το Alba Graduate Business School. Στο πλαίσιο της αποστολής του να παρέχει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει ετησίως περισσότερα από 8 εκατ. ευρώ σε υποτροφίες και προγράμματα οικονομικής υποστήριξης.

error: Content is protected !!