Το Nolita πάει Κέρκυρα!

21/04/2017 • GO

Λίγους μήνες μετά την έναρξη της λειτουργίας του, το εστιατόριο των βορείων προαστίων Nolita Athens ετοιμάζεται να μεταφέρει τη σάλα του στον εξωτερικό του χώρο, αλλά και να υποδεχτεί το Nolita Corfu, στην καρδιά της κοσμοπολίτικης Κέρκυρας!
Η Σύγχρονη Ιταλική Κουζίνα του Chef Γιάννη Λιόκα, που ήδη έχει ενθουσιάσει το Αθηναϊκό αλλά και εγχώριο και διεθνές κοινό, εμπνέεται μέσα από αυθεντικές ιταλικές συνταγές, αλλά και από υλικά, τεχνικές από όλο τον κόσμο, ενσωματώνοντας μοντέρνες πινελιές, που συνθέτουν ένα ξεχωριστό μενού, που υπακούει όμως σε βασικές αρχές της Ιταλικής κουζίνας που αγαπά την εξαιρετική πρώτη ύλη, την εποχικότητα κ.α.
Η πίτσα, που χαρακτηρίζεται ήδη από της καλύτερες της πόλης -με απόλυτο talk of the town την Μαύρη version της!- ακολουθεί την αυθεντική ιταλική της καταγωγή και δημιουργείται στο μεγάλο, ανοικτό Pizza Bar, που δεσπόζει στην μια πλευρά του εστιατορίου.
O γνωστός Pastry Chef Διονύσης Αλέρτας ανέλαβε πρόσφατα τα γλυκά του Nolita, ακολουθώντας το στυλ της κουζίνας του εστιατορίου και δημιουργώντας ιταλικές συνταγές με σύγχρονες πινελιές.


Μέσα στον Μάιο, το Nolita Athens θα μεταφέρει τη σάλα του, στον εξωτερικό του χώρο, που δεν είναι άλλος από τον εντυπωσιακό χώρο της πολύχρωμης πισίνας του Semiramis. Η μεταμόρφωση του σε εστιατόριο, θα γίνεται κάθε βράδυ, ενώ την ημέρα η πισίνα θα λειτουργεί κανονικά.
Παράλληλα, τον ίδιο μήνα θα ανοίξει στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, στην πλατεία Δημαρχείου στο χώρο του παλιού ομώνυμου εστιατορίου, το Nolita Corfu! Το εξαιρετικό βενετσιάνικο κτήριο θα μεταμορφωθεί και θα φιλοξενήσει το εστιατόριο Nolita, με τον Chef Γιάννη Λιόκα και την ομάδα του να μοιράζουν τις ημέρες τους το καλοκαίρι ανάμεσα σε Αθήνα και Κέρκυρα!
Η κουζίνα του Nolita χαρακτηρίζεται ως Σύγχρονη Ιταλική και μότο του είναι η φράση: “Contemporary Italian Cuisine & Italian Cuisine inspired by World Kitchens”


Ο Chef του Nolita Γιάννης Λιόκας, αγαπά ιδιαίτερα την πολυδιάστατη, σύγχρονη Ιταλική κουζίνα. Έχοντας περάσει από κορυφαία εστιατόρια της Αθήνας και έχοντας θητεύσει δίπλα σε πολυβραβευμένους chef παγκοσμίου κλάσης, ο Chef του Nolita δημιουργεί πιάτα βαθιά νόστιμα, που δεν υπηρετούν τους κανόνες του κλασικού, αλλά μπορούν να χαρακτηρισθούν με το κύρος του κλασικού. Η εμμονή του με την εποχικότητα και την εξαιρετική πρώτη ύλη, τον οδηγούν εύκολα στα μονοπάτια της Ιταλικής γαστρονομίας και σε συνταγές που εμπλουτίζει, συχνά «πειράζει», με υλικά και τεχνικές από όλο τον κόσμο.


Όπως ο ίδιος ο Chef λέει: «H Ιταλική κουζίνα, μια από τις κορυφαίες του κόσμου και σίγουρα μια από τις καλύτερες βάσεις που μπορεί να έχει μια κουζίνα, μπορεί να παντρευτεί με μια πλούσια ποικιλία από υλικά από όλο τον κόσμο. Υλικά που μπορεί να μην έλκουν την καταγωγή τους από την Ιταλία, αλλά ταιριάζουν πολύ στις γεύσεις της. Η παγκοσμιοποίηση έχει μπει για τα καλά και στην κουζίνα. Θεωρώ ότι έχει ανοίξει τους ορίζοντες πολλών σεφ και έχει ενώσει προϊόντα, υλικά και συνταγές που στο παρελθόν δεν θα τολμούσαμε να σκεφτούμε. Το αποτέλεσμα όμως έχει δικαιώσει τους πάντες και κυρίως τους ουρανίσκους μας! Αυτή την εξωστρέφεια υπηρετεί η κουζίνα του Nolita. Σύγχρονη Ιταλική κουζίνα που εμπνέεται από τις κουζίνες του κόσμου!».


Signature πιάτα του στο πρώτο μενού του Nolita Athens, το Linguine cacio e pepe με lime και αυγοτάραχο, τα Λαζάνια με μάγουλα από μοσχαράκι γάλακτος, σάλτσα ρόκας και καπνιστή κρέμα παρμεζάνας, και η Κοτολέτα Milanese “tonnato”!
Για το καλοκαίρι ο Chef Γιάννης Λιόκας ετοιμάζει εξαιρετικά πιάτα με εποχικά υλικά! Το Nolita της Κέρκυρας θα έχει βάσει το μενού της Αθήνας, με αρκετές Κερκυραϊκές επιρροές και παραδοσιακές τοπικές συνταγές που παντρεύονται με την Ιταλική κουζίνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons