ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

“no Man is an island”: Design & Object στην Πάρο!

Να πάτε οπωσδήποτε! Αν είστε στην Πάρο -ή στα διπλανά νησιά- μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τον εξαιρετικό εκθεσιακό χώρο Art Space / Studio 265 στην καρδιά του Αιγαίου, που θα φιλοξενήσει την έκθεση του ταλαντούχου σχεδιαστή Σπύρου Κοντάκη με τίτλο “no Man is an island”. Τα εγκαίνια της έκθεσης χειροποίητων αντικειμένων & επίπλων θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 1 Αυγούστου 2017.

Αν και μόλις επέστρεψα από την Πάρο και θα χάσω την υπέροχη αυτή έκθεση, τη διοργάνωση της οποίας έχει η life coach & fashion blogger Άννα Κοντολέων, με ξενάγησε η ίδια προσωπικά στην Τέχνη του Κοντάκη, μέσα από εκατοντάδες ιστορίες και εικόνες και σκηνές, που μου περιέγραψε σε μία ξαπλώστρα στην Χρυσή Ακτή. Φυσικά, το Fay’s Control είναι και αυτή την φορά Χορηγός Επικοινωνίας, της σημαντικής αυτής έκθεσης.

Follow me…

Στο λευκό κέλυφος του Art Space / Studio 265, η έκθεση “no Man is an island” συγκεντρώνει τα έπιπλα και τα αντικείμενα ως έργα τέχνης τα οποία, όμως, είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μην χάνουν τον λειτουργικό χαρακτήρα τους και κατασκευασμένα από τα πιο φίνα υλικά.

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου συνυπάρχουμε με τα αντικείμενα που μας περιβάλλουν, καθώς εκείνα δείχνουν να κινούνται στον χώρο με τέτοια ευκολία, σαν να προϋπήρχαν εκεί πριν τα ανακαλύψουμε. Οι δημιουργίες του Σπύρου Κοντάκη συνδυάζουν τον αυθορμητισμό και το περίτεχνο design με έναν ιδιότυπο τρόπο που καταφέρνει να αφαιρεί την “υπερβολή” από το αντικείμενο. Στόχος της Κontaki Design δεν είναι η μαζική παραγωγή, αλλά δημιουργίες εξαιρετικής ποιότητας οι οποίες ενδεχομένως να χαρακτηρίζονται από ένα γοητευτικό ψεγάδι – όπως άλλωστε συμβαίνει και στην πραγματική ζωή.

Σπύρος Κοντάκης

It’s good to know: Ο Σπύρος Κοντάκης ξεκίνησε γράφοντας και παίζοντας μουσική, όμως 25 χρόνια αργότερα, όταν ένιωσε ότι έπρεπε να «ξανασχεδιάσει» το μέλλον του σαν καλλιτέχνης και να ξαναβρεθεί με τον παιδικό του εαυτό, πήρε τα μολύβια του και άρχισε να ζωγραφίζει εικόνες από αντικείμενα και έπιπλα, τα οποία, αν και στατικά, έχουν την τάση να προχωράνε προς το επόμενο επίπεδο της ύπαρξής τους, να αποκτούν συνειδητότητα και τελικά να απελευθερώνονται, σπάζοντας τα δεσμά της ακινησίας. Η πρόθεση του καλλιτέχνη παραμένει πάντα, το οτιδήποτε δημιουργεί να μεταφέρει την μαγική αυτή αίσθηση της επικοινωνίας με τις παιδικές μας αναμνήσεις, τότε που η σοφή αφέλεια και αθωότητα, μπορούσε να αποδομήσει και να επανασυνθέσει την πραγματικότητα με έναν ονειρικό τρόπο, καθώς αγνοούσε επίμονα την λογική και τους κανόνες. Έτσι απλά, ξεκίνησε να κατασκευάζει έπιπλα και αντικείμενα. Μέσα σε επτά χρόνια κατάφερε να μπει στην απροσπέλαστη παριζιάνικη γκαλερί της Helene Nougaro, κι έκανε το Hollywood να παραμιλάει χάρη στην περίφημη τσαγιέρα του «Conical» που εμφανίστηκε μέχρι και στο Skyfall του James Bond.


Ο Σπύρος ελπίζει τα αντικείμενα που σχεδιάζει, να καταφέρουν να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν και να συζητήσουν με διάφορους ανθρώπους ώσπου τελικά βρουν την ηρεμία, σε κάποιο χώρο, προσφέροντας ταυτόχρονα συντροφικότητα  αλλά και επίγνωση σε όποιον βρεθεί κοντά τους.

Art Space / Studio 265
Στα ιδιόκτητα γραφεία του αρχιτεκτονικού γραφείου Studio 265, που απαρτίζεται από τους αρχιτέκτονες Βαζαίο Πετρόπουλο, Δημήτρη Καρέλη, Νίκο Χατζηδήμο και τον πολιτικό μηχανικό Χρήστο Σμυρνή, δημιουργήθηκε το Art Space / Studio 265, με την αρμονική συνύπαρξη αρχιτεκτονικής και τέχνης σε έναν διώροφο μοντέρνας αισθητικής χώρο, όπου νέες ιδέες και προτάσεις φιλοξενούνται με στόχο τη δόμηση ονείρων μέσω της τέχνης.
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Art Space / Studio 265 αποσκοπούν να αναδείξουν την υπέροχη ιστορία, την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, το φως και τη μαγική ενέργεια της Πάρου με τη δύναμη της τέχνης και να συνδέσουν τον τουρισμό με τον πολιτισμό.

Art Space / Studio 265
Επαρχιακή οδός Παροικιάς–Νάουσας, 300 μ. μετά τον κόμβο Νάουσας–Λευκών, Πάρος, Tηλ: 22840 24331, email: artspace.studio265@gmail.com, Facebook Page: Art Space / Studio 265

Χορηγός Επικοινωνίας:

Εγκαίνια: 1 Αυγούστου 2017, ώρα 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 1 – 28 Αυγούστου 2017
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο 18:00 – 21:00

error: Content is protected !!