ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

“No Food’s Land”: H Σοφία Παπακώστα στη Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών

Η Σοφία Παπακώστα, καλλιτέχνης από την Κύπρο, η οποία ζει και εργάζεται στην Αθήνα και εκπροσωπείται από τη Γκαλερί Ζουμπουλάκη, συμμετέχει στη Μπιενάλε νέων καλλιτεχνών, στην έκθεση Mediterranea 17 “No Food’s Land” – Young Artists Biennale.
Πρόκειται για μία έκθεση δημιουργών έως 35 ετών από την Ευρώπη και τη Μεσόγειο, η οποία γίνεται από το 1985. Φέτος, στην 30η της επέτειο, η Μπιενάλε νέων καλλιτεχνών φέρει τον τίτλο “No Food’s Land” και συμμετέχουν 300 καλλιτέχνες από 24 χώρες, με τις συμμετοχές της Ελλάδας να ξεπερνούν τις 25.
Η έκθεση παρουσιάζεται στο παλιό εργοστάσιο “Fabbrica del Vapore”, κοντά στον σταθμό Garibaldi στο Μιλάνο.
Η Σοφία Παπακώστα συμμετέχει με 4 σχέδια της-μολύβι σε χαρτί, με τον τίτλο “Lotus Eaters” εκπροσωπώντας την Κύπρο.

Lotus eaters4
Αναφέρει σχετικά: «Η τροφή, εκτός από αναγκαίο αγαθό για τη διατροφή μας, έχει μετεξελιχθεί στην παράξενη εποχή που διανύουμε και σε αντικείμενο κατάχρησης. Αυτή όμως η συγκεκριμένη μορφή κατάχρησης, όχι μόνον επηρεάζει αυτόν που την κάνει αλλά επηρεάζει και τη διατροφική ισορροπία παγκοσμίως. Ελαττωμένη ποιότητα – υπεβολική ποσότητα. Εντούτοις, είναι ακριβώς αυτή η, χαμηλή σε διατροφική αξία και υπερβολικά παραγόμενη σε ποσότητα, τροφή που ενθαρρύνει με τη σειρά της την κατάχρηση μέσω των εθιστικών συστατικών της που επιχειρούν να αντισταθμίσουν την αληθινή γεύση».
Μέσα από τα έργα της η Σοφία Παπακώστα επιχειρεί να θέσει τον θεατή αντιμέτωπο με το μη ελκυστικό, υπνωτισμένο πρόσωπο αυτής της νόμιμης μα και καταστροφικής μορφής κατάχρηση.

MEDITERRANEA 17 – YOUNG ARTISTS BIENNALE
No Food’s Land. The world after EXPO
Fabbrica del Vapore, Milan (via Procaccini 4)
Διάρκεια: 22 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου 2015
www.mediterraneabiennial.org

error: Content is protected !!