Δεν το γνώριζα το “Μεζέ Αμάν”, είναι αρκετά μακριά από την γειτονιά μου, και οι πιθανότητες να το επισκεπτόμουν θα ήταν σχεδόν μηδαμινές αν
α. αρκετοί από την παρέα δεν νήστευαν
β. δεν επέμενε το Σοφάκι
γ. δεν έπεφτε στο τραπέζι το όνομα του Άρη Τσανακλίδη!
Παρασκευή βράδυ με μία βροχή να συνοδεύει ακούραστα την διαδρομή μας, κατευθυνόμαστε προς την Νέα Σμύρνη, και το εστιατόριο “Μεζέ Αμάν”. Αν και το συγκεκριμένο εστιατόριο βρίσκεται στον πιο κεντρικό δρόμο της Νέας Σμύρνης, στο 83 της Ελευθερίου Βενιζέλου, μας καθοδηγεί το Gps για την εύρεση του. Είπαμε, μένουμε μακριά. Όπως και πολλοί άλλοι θαμώνες του όπως πολύ γρήγορα αντιλαμβάνομαι, αφού η κουζίνα του δεν αφορά μόνο όσους γειτονεύουν με τον καλαίσθητο αυτό χώρο. Το Σοφάκι -που επέμενε για να έρθουμε σήμερα εδώ- έρχεται συχνά πυκνά από την Γλυφάδα, ενώ το Ναλιτάκι από τους…Θρακομακεδόνες!
Στην κουζίνα του “Μεζέ Αμάν” λοιπόν, μεγαλουργεί ένας από τους πιο αγαπημένους μου chef, ο Άρης Τσανακλίδης!
O Άρης Τσανακλίδης τελειώνοντας τις σπουδές του στον τομέα των πολιτικών επιστημών, αποφάσισε να σπουδάσει την τέχνη της Γαστρονομίας στο Culinary Institute of America.
Η πορεία του συναρπαστική, αφού κατά τα χρόνια που ακολούθησαν δούλεψε σε γνωστά εστιατόρια στις Παρθένες Νήσους, τη Νέα Υόρκη, το Μεξικό, την Ιαπωνία, το Λος Άντζελες, το Χονγκ Κονγκ και την Ουάσιγκτον. Ο πλούτος αυτός σε εικόνες, γεύσεις, χρώματα και κουλτούρες ήταν που καθόρισε και τη γαστρονομική προσωπικότητα του Άρη Τσανακλίδη, ο οποίος από το 1992 που επέστρεψε στην Ελλάδα, καθιερώθηκε ως ένας από τους πλέον ευφάνταστους και δημιουργικούς chef, με έντονες fusion διαθέσεις και προτάσεις.
Μετά την επιτυχημένη πορεία του στο Melrose, στη Σπονδή, ως Executive Chef των Ιταλικών εστιατορίων La Pasteria και την ενεργή του παρουσία στο Kuzina, ο Άρης Τσανακλίδης βρήκε την απόλυτη έμπνευση στα δημιουργικά τετραγωνικά της κουζίνας του “Μεζέ Αμάν”.
Follow me…
What a night! xxx