ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

ΝΕΡΟ: Ύμνος στην ομορφιά του Αιγαίου και της Πάτμου…

Η εικαστική έκθεση του καλοκαιριού, με τίτλο ΝΕΡΟ | WATER, εγκαινιάζεται σήμερα Κυριακή 3 Αυγούστου στην Πάτμο, και συγκεκριμένα στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο της Χώρας. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Αυγούστου. Τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου αλλά και της Μαριλένας Λιακοπούλου, εξέχουσας προσωπικότητας της σύγχρονης ελληνικής τέχνης και λάτρη της Πάτμου.

Οι Ναιάδες της Βανέσσας Γερουλάνου ξεχωρίζουν στην έκθεση

Οι Ναιάδες της Βανέσσας Γερουλάνου ξεχωρίζουν στην έκθεση

Σαράντα δύο ζωγράφοι και φωτογράφοι, Έλληνες και ξένοι φίλοι του τόπου, συμμετέχουν στην έκθεση, με θέμα το πιο πολύτιμο αγαθό της επιβίωσης, το νερό, σε όλες του τις μορφές. Η έκθεση είναι αποτέλεσμα αλληλεγγύης μεταξύ καλλιτεχνών μονίμων κατοίκων του νησιού, Ελλήνων και ξένων θερινών κατοίκων, καθώς επίσης και φίλων του ιερού νησιού.

Ὑδριας,  Ποταμήις,  Κρηναία, Λιμνας, Ἑλειονομος, είναι τα ονόματα που έδωσε η Βανέσσα Γερουλάνου στις δημιουργίες που εκθέτει

Ὑδριας, Ποταμήις, Κρηναία, Λιμνας, Ἑλειονομος, είναι τα ονόματα που έδωσε η Βανέσσα Γερουλάνου στις δημιουργίες που εκθέτει

Με τα έργα τους οι καλλιτέχνες υμνούν την ομορφιά του Αιγαίου και της Πάτμου, αλλά επισημαίνουν ταυτοχρόνως την εύθραυστη ισορροπία του θαλάσσιου οικοσυστήματος που κινδυνεύει από την ρύπανση και την υπεραλίευση.

2

H έκθεση, που παρουσιάζεται στην περίοδο ξηρασίας του ελληνικού καλοκαιριού, θέτει ως στόχο επίσης να ενθαρρύνει, μέσω της τέχνης, τον διάλογο για τις πηγές και τις χρήσεις του γλυκού νερού και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την ορθότερη διαχείριση του νερού.

4

Με αλφαβητική σειρά συμμετέχουν οι :

Αλέξης Βερούκας, Randa Bishop, James Brown, Σώζος Βοργίας, Χρήστος Βουγιουκλής, Calliope, Julia Condon,
Ζωή Γαμπιεράκη, Πανορμίτης Γαμπιεράκης, Σπύρος Γιαμαίος, Στέφανος Δασκαλάκης, Γιώργος Δέρπαπας, Μιχαήλ Δέρπαπας, Αντώνης Δήμας, Μαρία Ευστρατίου, Vanessa Geroulanou, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Γιώργος Κάβουρας, Μαρίνα Καρέλλα, Herbert List, Holly Lueders, Αλέξανδρος Μαλαγάρης, Costa Manos, Robert McCabe, Δέσποινα Μελιανού, Κασσιανή Μοναχή, Κατερίνα Μουράτη, Χριστίνα Νάκου, Πέτρος Ξύνας, Λένα Οικονομίδου, Θεοδόσης Παππάς, Γιάννης Πασχαλίδης, Μανώλης Πέντες, Κωνσταντίνος Σταμπούλης, John Stefanidis, Νίκος Στεφάνου, Cyril Tricaud, Αλέκος Φασιανός, Μαρία Φιλοπούλου, Φίλιππος Φωτιάδης, Βαλεντίνη Χάσκου, Venetia Sacret Young.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του προγράμματος Αποστολή Νερό της εταιρείας Coca-Cola 3E και της εφημερίδας Πατμιακά Χρονικά.

error: Content is protected !!