ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Νέο Τεύχος & Νέα Εποχή για τα Νέα της Τέχνης!

Με τίτλο “1821-2021 Αξίες- Όραμα- Πολιτισμός”, το τεύχος Μαρτίου – Μάϊου είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, αποτελώντας φόρο τιμής στην εθνική μας κληρονομιά.
Έχοντας πάντα τον πολιτισμό στο επίκεντρο, περιλαμβάνει στην ύλη του συνεντεύξεις από σημαντικές προσωπικότητες όπως η καθηγήτρια ιστορίας νέου ελληνισμού στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μαρία Ευθυμίου, ο ιστορικός τέχνης και διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου δρ. Γεώργιος Κακαβάς, ο διευθυντής του Δανέζικου Ινστιτούτου της Αθήνας Mogens Pelt και ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Παντείου Πανεπιστημίου Στέλιος Στυλιανίδης.
Πρόκειται για μια συλλεκτική έκδοση που επιχειρεί μια σφαιρική προσέγγιση του θέματος μέσα από τη ματιά του τότε και του τώρα.
Παράλληλα, το τεύχος σηματοδοτεί μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για την έκδοση των Νέων της Τέχνης, καθότι είναι το τελευταίο που θα κυκλοφορήσει με αυτή την επωνυμία. Μετά από 30 χρόνια σταθερής κυκλοφορίας το ιστορικό έντυπο μεταβαίνει στο διεθνή όμιλο The Art Newspaper και στο εξής θα κυκλοφορεί ως The Art Newspaper Greece!
Έχοντας ψηφιοποιήσει πλήρως το αρχείο της εφημερίδας, το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο προς όλους μέσω του website και με τα πρώτα podcast ήδη στον αέρα για ακρόαση, τα Νέα της Τέχνης οδεύουν σε μια νέα, δυναμική εποχή.

error: Content is protected !!