ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ναυτιλιακό Συνέδριο Ύδρας: H Εμπορική Ναυτιλία, παράγοντας διεθνούς άσκησης επιρροής και εθνικής αμύνης για την Ελλάδα!

Το 11ο Ναυτιλιακό Συνέδριο Ύδρας, που διοργανώθηκε από την Αδελφότητα Υδραίων Αθηνών ολοκληρώθηκε με επιτυχία στον ανοιχτό χώρο του Sunset Restaurant κοντά στα ιστορικά κανόνια, στην τοποθεσία “περίπτερο’’, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA), της Ένωσης Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων (HSA), της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας, της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς, του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, του International Propeller Club των Ηνωμένων Πολιτειών, του Project Connect με το πρόγραμμα Adopt a Ship και του Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Θρασύβουλος Κανάρης, Κέλλυ Ξυνή – Κανάρη, Στέλιος Λάβδας, Γιάννης Σαχίνης, Ζήσης Μπουκουβάλας

Ο κ. Γιάννης Σαχίνης, Πρόεδρος της Αδελφότητος Υδραίων Αθηνών, καλωσόρισε τους αξιότιμους καλεσμένους και εγκαινίασε τις εργασίες του συνεδρίου, ενημερώνοντας το κοινό για τους σκοπούς της Αδελφότητος από την ίδρυση του στα τέλη του 19ου αιώνα, που είναι οι εξής: οι παρεμβάσεις σε εθνικά θέματα, η προβολή της προσφοράς της Ύδρας στο έθνος, η διατήρηση επαφής με φιλέλληνες, η φιλανθρωπική δραστηριότητα, η προστασία της περιβαλλοντικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και κυρίως η προσέλκυση των νέων της Ελλάδας στο Ναυτικό επάγγελμα. Ο κ. Σαχίνης ανακοίνωσε ως τιμώμενο πρόσωπο τον πλοιοκτήτη κ. Πάνο Λασκαρίδη για τη σημαντική συμβολή και δωρεά του στο Πολεμικό Ναυτικό. Ο Δήμαρχος της Ύδρας, κ. Γιώργος Κουκουδάκης, καλωσόρισε τους καλεσμένους και αναγνώρισε τις προσπάθειες του κ. Σαχίνη στη διοργάνωση του επιτυχημένου Συνεδρίου Ύδρας τα τελευταία έντεκα συνεχόμενα χρόνια, συμβάλλοντας στην πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.

Κώστας Κωνσταντίνου, Αλεξάνδρα Βοβολίνη – Λασκαρίδη, Γιάννης Σαχίνης, David Andrews, Μαίρη Κρέστα, Δήμητρα Γιορδαμλή, Γιώργος Τσαβλίρης

Ο κ. Κουκουδάκης τόνισε την ζωτική σημασία του Πολεμικού Ναυτικού και το ότι η ελληνική ναυτιλία πρέπει να διατηρήσει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα και να προσπαθεί πάντα να το αναπτύσσει. Η κυρία Βάσω Μπόγρη, Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, μετέδωσε τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη και συνεχάρη τον κ. Σαχίνη. Η κυρία Μπόγρη τόνισε τους αγώνες για την ελευθερία που έχει υπομείνει η χώρα μας και σχολίασε τη συμβολή του κ. Πάνου Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό – οι ενέργειές του, είπε η κυρία Μπόγρη, «θέτουν το παράδειγμα για να ακολουθήσουν οι άλλοι». Ο κ. Γιώργος Τσαβλίρης, Πρόεδρος & μέλος του ΔΣ του Ομίλου Tsavliris Salvage, Πρόεδρος και Συντονιστής του 11ου ετήσιου Ναυτιλιακού Συνεδρίου της Ύδρας, παρουσίασε το συνέδριο με θέμα “Εμπορική Ναυτιλία, Παράγοντας Διεθνούς Άσκησης Επιρροής & Εθνικής Αμύνης της Ελλάδας”, καλωσόρισε τους καλεσμένους και επιβεβαίωσε στο κοινό την προσωπική του πεποίθηση, ότι δεν σταματάμε ποτέ να μαθαίνουμε και ότι μετά από κάθε συνέδριο, φεύγουμε πιο ενημερωμένοι. Ο κ. Τσαβλίρης παρουσίασε τους ομιλητές του φετινού συνεδρίου, τον Δρ Γιώργο Πρεβελάκη, Ομότιμο Καθηγητή Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, τον Δρ Γιώργο Δ. Πατέρα, Πρόεδρο του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Αντιπρόεδρο της Contships Management Inc., τον κ. Ντίνο Αρκουμάνη, Πρόεδρο του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, τον κ. Κωστή Σταμπολή, Εκτελεστικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Ενέργειας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη (ΙΕΝΕ) και τoν κ. Ιωάννη Πατινιώτη, Διευθυντή Οικονομικών της Carras Hellas SA.

error: Content is protected !!