Η Νατάσα Καραμανλή στην έκθεση “OLYMPIC FLAME 2016”

21/06/2016 • ART, LIFESTYLE, PEOPLE

Την έκθεση “OLYMPIC FLAME 2016” που επιμελείται ο Μιχαήλ Ρωμανός στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, επισκέφτηκε η Νατάσα Καραμανλή, όπου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί από τον επιμελητή στα υπέροχα έργα της έκθεσης και στο εξαιρετικό κτίριο Ιλίου Μέλαθρον, όπου στεγάζεται το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών.

Η συγκεκριμένη εικαστική έκθεση που επισκέφτηκε η Νατάσα Καραμανλή, είναι επίκαιρη λόγο των Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στο Ρίο της Βραζιλίας και η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς επίσης και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Ο Μιχαήλ Ρωμανός με την Νατάσα Καραμανλή δίπλα στο γλυπτό του Ανδρέα Παπαχρίστου

Ο Μιχαήλ Ρωμανός με την Νατάσα Καραμανλή δίπλα στο γλυπτό του Ανδρέα Παπαχρίστου

Η εικαστική αυτή έκθεση είναι εμπνευσμένη από τα μηνύματα και τις αξίες που μεταλαμπαδεύει κάθε τέσσερα χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα, σε ολόκληρη την οικουμένη, ενώ ταυτόχρονα με τα έργα των σύγχρονων καλλιτεχνών παρουσιάζονται τρία γλυπτά του διεθνώς καταξιωμένου Έλληνα Γλύπτη Ανδρέα Παπαχρίστου, που αποτελούν έργα της συλλογής “Ισιδώρας Πασσαλίδου” όπου η κυρία Καραμανλή, είχε τη δυνατότητα να θαυμάσει καθώς της κέντρισαν το ενδιαφέρον και παράλληλα να παρακολουθήσει την παρουσίαση του βιβλίου με τα έργα του γλύπτη.

ο Μιχαήλ Ρωμανός ξεναγεί την Νατάσα Καραμανλή στα έργα της έκθεσης OLYMPIC FLAME 2016 που επιμελείται (2)

ο Μιχαήλ Ρωμανός ξεναγεί την Νατάσα Καραμανλή στα έργα της έκθεσης OLYMPIC FLAME 2016 που επιμελείται

Η καλλιτεχνική αυτή δράση διοργανώθηκε για πρώτη φορά από τον εμπνευστή και επιμελητή της Μιχαήλ Ρωμανό, στο Μουσείο Γουναρόπουλου τον Απρίλιο του 2012, όταν πραγματοποιήθηκε η Αφή της Φλόγας για τους Αγώνες του Λονδίνου, ενώ τον περασμένο Απρίλιο κατά την περίοδο της Αφής της Φλόγας για τους Αγώνες του Ρίο, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Κτίριο Κωστή Παλαμά, του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Νατάσα Καραμανλή, Μιχαήλ Ρωμανός

Νατάσα Καραμανλή, Μιχαήλ Ρωμανός

Η έκθεση στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, εντάσσεται στις εξωστρεφείς πολιτιστικές δράσεις του Μουσείου και πιο συγκεκριμένα στους εικαστικούς διαλόγους ανάμεσα σε αρχαία τεχνουργήματα και στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Αποτελεί έναν ιδεατό σταθμό του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας, από την Αρχαία Ολυμπία στο Ρίο της Βραζιλίας και είχε ενταχθεί στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων του ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons