ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μύθοι & Αλήθειες: Ρωτήσαμε (τον καλύτερο) όλα όσα θέλεις να μάθεις για το lifting προσώπου!

Ένα ραντεβού με τον γνωστό Πλαστικό Χειρούργο Σάββα Κωνσταντόγλου στο ιατρείο της αριστοκρατικής οδού Υψηλάντου στην πιο κομψή γειτονιά του Κολωνακίου, ήταν αρκετό για να διαπιστώσω αυτό που ήδη είχα υποψιαστεί: πλέον, όχι μόνο έχει καταρριφθεί και το τελευταίο ταμπού σχετικά με τα όσα θέλει και ονειρεύεται μία γυναίκα (φυσικά και άντρας) για να διορθώσει στην εμφάνιση της, αλλά το να υποβληθεί σε ένα mini lifting ή σε Βλεφαροπλαστική, αν θεωρήσει μαζί με τον γιατρό της πως όντως το χρειάζεται, πρόκειται για μία πράξη αγάπης στον εαυτό της. Ένα δώρο. Από αυτά τα δώρα που σε κάνουν όντως να νιώσεις καλύτερα. Όχι δώρο στον νεότερο εαυτό σου. Καμία από όσες εγώ τουλάχιστον γνωρίζω, που υποβλήθηκε σε μία αισθητική επέμβαση, δεν είχε ζητούμενο απλά να βρει τη νεότερη εκδοχή της. Μια χαρά είναι όλες τώρα, σε πολλές περιπτώσεις, καλύτερα από ποτέ. Ούτε καν να προσπαθήσουν να σταματήσουν τον χρόνο δεν επιδίωξαν. Όποια επέλεξε να διορθώσει αυτό που την ενοχλούσε, το έκανε για να νιώσει περιποιημένη. Τόσο απλά. Γιατί περί αυτού πρόκειται πλέον. Για να νιώσει όμορφα με την εμφάνιση της, χρησιμοποιώντας όσα όπλα της προσφέρει απλόχερα η επιστήμη. Για να μην παρεξηγηθώ: Σε καμία περίπτωση μία γυναίκα που προτιμά να αφήσει να φανούν τα σημάδια της ζωής της, και τιμάει το natural beauty δεν θεωρείται “απεριποίητη”. Απεναντίας, όλο και πιο πολλές γυναίκες με επιρροή, επιλέγουν όχι μόνο να πουν “όχι” στις επεμβάσεις αισθητικής -βλ. πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Σάρον Στόουν, Μπρουκ Σίλντς-, αλλά κάποιες από αυτές, επιλέγουν to keep it natural και στο χρώμα των μαλλιών τους αφήνοντας ελεύθερες τις ασημένιες ανταύγειες τους να φανούν. Όμως, αν νιώσεις κάποια στιγμή πως ήρθε για εσένα το πλήρωμα του χρόνου να προχωρήσεις σε μία διόρθωση που θα βελτιώσει την εικόνα σου και τη ψυχολογία σου, τη αυτοπεποίθηση σου και τη διάθεση σου, η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ, που κάνει την όλη διαδικασία εύκολη, ασφαλή, γρήγορη και προσιτή.

Dr Σάββας Κωνσταντόγλου

“Είχα την τύχη και την τιμή να γνωρίσω και να μάθω όλα τα μυστικά του επαγγέλματός μου από τον Dr. Ivo Pitanguy, έναν από τους πρωτοπόρους της αισθητικής χειρουργικής σε όλον τον κόσμο. Υπήρξα επιμελητής σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Λονδίνου (St.Thomas, Guy’s, UCLH, Middlesex, Royal London και Royal Free) και απέκτησα επιπλέον εξειδικεύσεις:

– Στην Αμερική, με τον Dr. Sherell Aston στη Νέα Υόρκη, τον Dr. Sam Hamra στο Ντάλας του Τέξας και την Dr. Julie Terzis στη Βιρτζίνια.
– Στην Ευρώπη με τον Dr. Thierry Besins στο Παρίσι, τον Dr. Frank Trepsat στη Λυόν και τον Dr. Patrick Tonnard στο Βέλγιο. Από το 1996 έχω το δικό μου ιατρείο, ενώ από το 1999 συνεργάζομαι με το νοσοκομείο “Υγεία” και “Γένεσις”. Έχω εξειδικευτεί στις αισθητικές επεμβάσεις του προσώπου και στη ρινοπλαστική, τη χειρουργική των μαστών και της σιλουέτας. Είμαι συνεργάτης της Κλινικής του Dr. Ivo Pitanguy και μέλος της Βραζιλιάνικης και Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής. Έχω δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές εργασίες και έχω δώσει διαλέξεις και μαθήματα για τις διάφορες τεχνικές της Πλαστικής Χειρουργικής” μου λέει ο γιατρός με το πλούσιο βιογραφικό και τις πολλές επιτυχίες, όσο εγώ του ζητώ να μιλήσουμε για τη πιο δημοφιλή επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής, στα γυναικεία όνειρα, που δεν είναι άλλη από το facelift -mini ή ολικό- προσώπου.

Το facelift (lifting προσώπου), γνωστό και ως ρυτιδεκτομή, αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση των ρυτίδων του προσώπου και τη χαλάρωση που προκαλείται από τη γήρανση.

?Τι έμαθα:

Η χειρουργική επέμβαση του facelift, ανάλογα με τις ανάγκες μας, αφορά:

Σε ένα full facelift (ολοκληρωμένο lifting).
Στο κάτω μέρος του προσώπου και του λαιμού.
Στην περιοχή των ζυγωματικών και το μέσο τριτημόριο του προσώπου (midface lift).
Στην περιοχή του μετώπου (brow lift).
Το lifting προσώπου:

Απομακρύνει την περίσσεια του δέρματος, συσφίγγει τους παρακείμενους ιστούς και τους μύες και απομακρύνει τη χαλάρωση του δέρματος στο πρόσωπο και τον λαιμό.
Διορθώνει τις γραμμές της «μαριονέτας», ακόμα και το διπλοσάγονο, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του ως η επέμβαση που αποτελεί τον «χρυσό κανόνα» για την αναζωογόνηση του προσώπου.
Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι υποβάλλονται σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση lifting προσώπου και είναι πολύ ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα.

Πότε πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να προβούμε σε facelift

Αν αισθάνεστε ότι το πρόσωπό σας δεν αντικατοπτρίζει το νεανικό πνεύμα σας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Αν διαπιστώσετε ότι η χαλάρωση του προσώπου σας και η περίσσεια του δέρματος έχουν κοινωνικό και ψυχολογικό αντίκτυπο σε εσάς.
Αν τα σημάδια της γήρανσης στο πρόσωπο είναι ορατά, αλλά εξακολουθεί το δέρμα σας να έχει κάποια ελαστικότητα.
Αν έχετε συνειδητοποιήσει πως ο χρόνος, η βαρύτητα, η έκθεση στον ήλιο και η κληρονομικότητα έχουν αλλοιώσει πια τον εαυτό σας.
Σε γενικές γραμμές η επέμβαση του facelift μπορεί να βελτιώσει πολλές περιοχές του προσώπου ουσιαστικά σε μία χειρουργική επέμβαση.
Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι πως το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει για δέκα χρόνια ή περισσότερο, που σημαίνει ότι θα μοιάζετε δέκα με δεκαπέντε χρόνια πιο νέοι.
Η επιδιόρθωση, επίσης, που μπορεί να γίνει στο λαιμό και το σαγόνι, κατατάσσει το facelift ως την καλύτερη τεχνική από όλες τις άλλες.

“Είναι σημαντικό ότι σε όλους τους ασθενείς μου που ενδιαφέρονται για facelift επισημαίνω πως: «Ένα lifting δεν θα δημιουργήσει έναν καινούριο εαυτό σας, αλλά απλά μία νεότερη εκδοχή του εαυτού σας.»

Πως θα ξέρετε αν χρειάζεστε facelift

Τα παρακάτω είναι μερικά χαρακτηριστικά του προσώπου που “φωνάζουν” την ανάγκη για lifting προσώπου:
Χαλάρωση του δέρματος στο μέσο τριτημόριο του προσώπου.
Βαθιές ρυτίδες που εκτείνονται από τη μύτη σας στις γωνίες του στόματός σας (οι γνωστές ρινοπαρειακές πτυχώσεις).
Γραμμές που εκτείνονται από κάθε γωνία του στόματός σας κάτω από το πηγούνι σας (γραμμές «μαριονέτας»).
Ο όγκος του προσώπου σας έχει αρχίσει να μετατοπίζεται, να έχει πτωτική τάση.
Χαλάρωση και απώλεια του μυϊκού τόνου στο κάτω μέρος του προσώπου σας.
Διπλοσάγονο, που προκύπτει από το χαλαρό δέρμα και την υπερβολική εναπόθεση λίπους κάτω από το πηγούνι σας.
Έντονη χαλάρωση του δέρματος στον λαιμό σας.

Πως γίνεται η επέμβαση του facelift:

Ο Dr Savvas Konstantoglou στο χειρουργείο

“Με τις κατάλληλες χειρουργικές τεχνικές facelift, μπορώ να επαναφέρω τους ιστούς και το δέρμα ενός προσώπου σε μία νεανικότερη κατάσταση, χαρίζοντας ένα αποτέλεσμα φυσικό και νεανικό. Παλιότερες τεχνικές με «τράβηγμα» των ζυγωματικών με διαγώνια κατεύθυνση προς το τριχωτό, προκαλούσαν παραμόρφωση των ματιών και των χαρακτηριστικών του προσώπου.
Γι’ αυτό, πραγματοποιώ lifting με κατακόρυφη κατεύθυνση, που δεν προκαλεί παραμορφώσεις.
Ένα ακόμα πλεονέκτημα της τεχνικής lifting είναι η μυστική τομή. Οι τομές, που γίνονται μέσα από τη γραμμή των μαλλιών στους κροτάφους, και συνεχίζουν ακολουθώντας τη φυσική καμπύλη του αυτιού και μετά οριζόντια μέσα στη γραμμή των μαλλιών, παραμένουν σχεδόν αόρατες.
Η επέμβαση πραγματοποιείται κάτω από τοπική αναισθησία και μέθη, σε οργανωμένο χειρουργείο. Ο ασθενής παραμένει ξύπνιος και επικοινωνεί με τον γιατρό . Ένας έμπειρος αναισθησιολόγος επιτηρεί την όλη επέμβαση, συμβάλλοντας, έτσι, σε ένα ασφαλές χειρουργείο.
Η διάρκεια της επέμβασης είναι από 2-4 ώρες, ανάλογα με τον επιλεγμένο συνδυασμό επεμβάσεων και ο ασθενής μένει το ίδιο βράδυ στην κλινική. Οι καπνίζοντες έχουν μία αυξημένη πιθανότητα μικρής δερματικής νέκρωσης, συνήθως στην περιοχή πίσω από το αυτί. Το αιμάτωμα αποτελεί μία σπάνια επιπλοκή. Ένας ελαστικός επίδεσμος τοποθετείται για 2-3 μέρες και τα ράμματα αφαιρούνται μετά από 7-15 μέρες. Ο στόχος μου είναι ξεκάθαρος: να σας βοηθήσω να επιτύχετε τα πιο όμορφα και φυσικά αποτελέσματα και να κάνω τη χειρουργική εμπειρία σας όσο πιο εύκολη και άνετη γίνεται”.

Μύθοι και Αλήθειες για το facelift:

Μύθος: Πάντα το αποτέλεσμα είναι αρκετά αφύσικο.

Αλήθεια: Η τεχνική με κατακόρυφη κατεύθυνση προσδίδει απόλυτη φυσικότητα.

Μύθος: Διαρκεί για πάντα.

Αλήθεια: Η διαδικασία της γήρανσης συνεχίζεται, αλλά πάντα είστε σε νεανικότερη κατάσταση από αυτή που θα ήσασταν, αν δεν είχατε υποβληθεί.

Μύθος: Η μετεγχειρητική πορεία διαρκεί πολύ.

Αλήθεια: Με τη νέα τεχνική που εφαρμόζω, ο χρόνος αποθεραπείας είναι ιδιαίτερα σύντομος.

Μύθος: Η καλύτερη χρονική στιγμή, είναι όταν είμαστε σε μεγάλη ηλικία.

Αλήθεια: Το facelift πραγματοποιείται στην ηλικία που νιώθουμε ότι το έχουμε ανάγκη.

“Η ομορφιά δεν έχει ηλικία. Ούτε ετικέτες. Η ομορφιά μπορεί να είναι μέσα σου ή έξω σου. Και όταν, συνήθως, είναι έξω, είναι και μέσα. Και το αντίστροφο. Οι συνεργάτες μου και εγώ, κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να σας κάνουμε να νιώσετε όμορφα. Μέσα και έξω. Έξω και μέσα…”  μου τονίζει ο Dr Σάββας Κωνσταντόγλου, καθώς με συνοδεύει στην εξώπορτα του κομψού του ιατρείου και στο γλυκό απόβραδο της αριστοκρατικής Υψηλάντου.

Αν θέλεις να κλείσεις και εσύ το δικό σου ραντεβού:

Σάββας Κωνσταντόγλου
Τηλέφωνο: 210 7221 280
Υψηλαντου 49-51Κολωνακι, 115 21

Email: info@konstantoglou.gr

error: Content is protected !!