ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Myrό Antiques House: Δημοπρασία με έμφαση σε ανερχόμενους Έλληνες ζωγράφους!

Ο οίκος δημοπρασιών της Θεσσαλονίκης Myrό Antiques House προσκαλεί με έμφαση συλλέκτες έργων τέχνης και φιλότεχνους στην 51η Τακτική Δημοπρασία του Αντικών, Τέχνης και Αντικειμένων που θα λάβει χώρα την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016, καθώς αιχμή του δόρατος στον τομέα Τέχνης της δημοπρασίας είναι έργα σύγχρονης τέχνης από ανερχόμενους νέους Έλληνες δημιουργούς. Μαζί τους εμφανίζονται έργα εγκαθιδρυμένων Ελλήνων εικαστικών.

Γιώργος Καραφωτιάς

Γιώργος Καραφωτιάς

“Η κίνηση αυτή έχει στόχο να στρέψει το ενδιαφέρον σε εκλεκτή ζωγραφική που παράγουν νέοι Έλληνες δημιουργοί και να προσφέρει τα έργα τους σε ορθολογικές τιμές, προσφέροντας αφενός πρόσβαση σε φιλότεχνους ενόσω διαρκεί η διαδικασία ανάδειξης των νέων καλλιτεχνών σε νέα ονόματα που έχουν πάρει την άγουσα, αφετέρου στους καλλιτέχνες την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με το ενδιαφερόμενο για το έργο τους κοινό στην πατρίδα τους”, επισήμανε σε δήλωση του ο διεθυντής του Τομέα Τέχνης του Myrό Antiques House κ. Πάρης Καπράλος. Στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν έργα του Αντώνη Σμυρνιού, του Χρήστου Μακροζαχόπουλου, του Ορέστη Διαμάντη, της Στυλιάνας Κατσιάρη, της Αλεξάνδρας Μάντζαρη, της Έλενας Αγγελή, του Μιχάλη Τσίνογλου, της Δήμητρας Ξενάκη, τα οποία περιστοιχίζονται από έργα πιο εγκαθιδρυμένων εικαστικών της νεότερης γενιάς, όπως η Chrys Roboras, ο Γιώργος Καραφωτιάς, ο Σωκράτης Γιοσμάς, ο Χάρης Μητρούσης, αλλά και της προηγούμενης, όπως πίνακες των Γεραλή, Θωμόπουλου, Ελένης Προσαλέντη, κ.α. Βιογραφικά και λεπτομερή στοιχεία για όλους τους καλλιτέχνες είναι διαθέσιμα στον τομέα Σύγχρονης Τέχνης (Contemporary Paintings) της 51ης Τακτικής Δημοπρασίας του Οίκου στην διεύθυνση www.myroauctions.gr.

Αλεξάνδρα Μάντζαρη

Αλεξάνδρα Μάντζαρη

Εξάλλου, στην δημοπρασία κάνουν την εμφάνιση τους σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές εκκίνησης έργα αντίκες με ενδιαφέρον ύφος, και ιδιαίτερες τεχνικές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πίνακας σε ξύλο του Φλαμανδού ζωγράφου Franciscus Xaverius (περίπου 1740 – 1772, Φλαμανδός ζωγράφος που έδρασε στην Ολλανδία και κυρίως στο Άμστερνταμ και το Ρόττερνταμ) ο οποίος φέρει διεθνές πιστοποιητικό, πίνακες του Δανιήλ Δανιήλ, και αρκετοί πίνακες του 18ου & 19ου αιώνα με θρησκευτικά θέματα.

Αντώνης Σμυρνιός

Αντώνης Σμυρνιός

Εκτός του τομέα Τέχνης η δημοπρασία Οκτωβρίου του γνωστού Βορειοελλαδίτικου Οίκου διακρίνεται για σειρά από μικρά διακοσμητικά αντικείμενα, πολλά από αυτά αντίκες στυλ και εποχής, πορσελάνινα, και ασημένια είδη οικιακής χρήσης, και αγαλματίδια. Εξαιρετικές αντίκες εμφανίζονται στην κατηγορία του επίπλου, όπως και παλαιά βαριά έπιπλα που ξεχωρίζουν για την αρτιότητα της τεχνικής τους και αποτυπώνουν το ύφος μιας εποχής.

Πολλά αντικείμενα, αντίκες και έργα τέχνης αξίας χιλιάδων ευρώ διατίθενται με τιμή εκκίνησης τα 10 ευρώ. Η πρακτική του Οίκου έχει στόχο να εξοικειώσει το κοινό της με την διαδικασία δίνοντας την ευκαιρία να “χτυπήσει” (δηλαδή να διεκδικήσει) ό,τι επιθυμεί ελεύθερα μέχρι το κόστος που μπορεί να διαθέσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δημοπρασίες του συγκεκριμένου οίκου η Τιμή Εκκίνησης ταυτίζεται με το Reserve Price, πράγμα μου σημαίνει ότι η όλη διαδικασία είναι διαφανής και δημόσια, χωρίς κρυμμένα όρια πώλησης, ή άλλους περιορισμούς.

Η είσοδος στην δημοπρασία είναι ελεύθερη για όλους.

error: Content is protected !!