Μύκονος: Αποθεώθηκαν οι «γάτες» στους λινούς καμβάδες της Caroline de Souza!

04/08/2022 • LIFESTYLE

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάσθηκε το πρώτο βράδυ του Αυγούστου η ατομική έκθεση της Caroline de Souza με τίτλο «pssst …cat!» που παρουσιάζει το project {Just/art}* μέχρι τις 10 Αυγούστου και φιλοξενείται στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου.

CAROLINE DE SOUZA ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ

Λάτρεις της τέχνης έσπευσαν να θαυμάσουν από κοντά τις δημιουργίες της εικαστικού απολαμβάνοντας ένα ποτήρι λευκό κρασί Juliet and Romeo. Η εικαστικός από την Βραζιλία Caroline de Souza, επιστρέφει στην καλλιτεχνική της συχνότητα με τη νέα της δουλειά υπό τον σαρκαστικό τίτλο «pssst ….. cat!».

CAROLINE DE SOUZA

Πάντα με ποπ διάθεση, άλλοτε παραστατική και άλλοτε αφαιρετική, βουτά δροσερά στους λινούς καμβάδες της και δημιουργεί εικόνες και σκηνές με έντονο στοιχείο την γυναικεία φύση, την θηλυκή φιλαρέσκεια και την γοητεία της σαγήνης που εύκολα μετατρέπεται σε ματαιοδοξία.

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΕΓΓΟΥ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΜΠΕΤΑ

Βασικό μοτίβο, για το λόγο αυτό, αποτελεί σε αρκετά από τα έργα της … η γάτα. Η γάτα ως φιγούρα καρτούν, ως σύμβολο εξουσίας, αλλά και εξισορρόπησης και υπομονής. Η έκθεση αποτελείται από δέκα νέα έργα και επτά παλαιότερα της εικαστικού.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΗΤΟΣ CAROLINE DE SOUZA

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΟΥΜΠΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ

{Just/Art}* : Με βασικό ερώτημα αν μπορεί να επιβιώσει η τέχνη εκτός των κλασσικών, αναμενόμενων χωρών και αν μπορεί κυρίως να συμβιώσει με το δίκαιο, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κασσανδρινός ξεκίνησε το 2016 το project {Just/Art}* με σκοπό την προώθηση καλλιτεχνών και δημιουργικών ιδεών στο ευρύ κοινό, στα πλαίσια του οποίου διερευνά χώρους- ορόσημα ως σημεία τέχνης και την σχέση μεταξύ τέχνης και δικαίου.

CAROLINE DE SOUZA

Αυτή είναι η όγδοη έκθεση που διοργανώνει. Την έκθεση επιμελείται ο Αλέξανδρος Κασσανδρινός.

ΝΙΚΗ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΖΟΛΩΤΑ

ΕΡΡΙΚΑ ΒΛΑΧΟΥ ΜΑΡΣΙΑ ΠΑΠΟΥΔΟΥ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ ΜΑΡΔΙΑ ΚΑΡΔΑΜΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΑΣΣΙΟΣ CAROLINE DE SOUZA

ΝΑΝΑ ΒΕΝΕΤΗ NIGEL DEAN

ΣΙΣΣΥ ΦΕΙΔΑ

Φωτογραφίες: Papadakis Press

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons