ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

My first tic tac of all your seconds [nobody’s story or no story at all]

«Ήθελα να σε κάνω ευτυχισμένη. Ήθελα να σου πάρω ένα δώρο. Ένα δώρο πολύ ακριβό, για να σε κάνω πολύ ευτυχισμένη. Το ρολόι μου κολλάει. Είναι καλό ρολόι. Δεν είναι χαλασμένο, το πήγα στον τεχνίτη. Λέει πως δεν μπορεί να καταλάβει γιατί κολλάει. Επίσης με ρώτησε γιατί πάει 20 λεπτά μπροστά. Του απάντησα πως η πραγματικότητα πάει 40 λεπτά πίσω. Εσύ αγάπη μου, δεν έχεις ρολόι;»

tic tac 1ok

Δύο πρόσωπα βρίσκονται σε αναμονή, εγκλωβισμένα σε έναν μη-τόπο, ένα μέρος χωρίς χαρακτήρα και ιστορία. Εκείνος, είναι ένας σύγχρονος δανδής. Ένας εστέτ που διατηρεί τη δική του λογική μέσα στο χάος, με την ελπίδα ότι θα βγει αρτιμελής από αυτό. Εκείνη, δεν ανήκει πουθενά. Επιθυμία τους, να συναντηθούν. Μοιράζονται την ίδια απόσταση, τον δρόμο και τον χρόνο, παραβλέποντας τον μικρό ή τον μεγάλο πόλεμο που συντελείται γύρω τους. Ίσως γιατί το αίμα που τρέχει δεν είναι το δικό τους. Ακόμα.

tic tac 4ok

Η παράσταση αποτελεί ένα σχόλιο διαρκείας, βασισμένο στην ιδέα μιας ωρολογιακής βόμβας που, ενώ την ακούμε, τη νιώθουμε να χτυπάει, ωστόσο νομίζουμε πως δε θα σκάσει ποτέ – ίσως γιατί έχουμε πειστεί ότι οι ενώσεις της έχουν φθαρεί από τον χρόνο. Έχει ως αφετηρία τη σύγχρονη πραγματικότητα της Ελλάδας ιδωμένη υπό το πρίσμα της χιλιομετρικής απόστασης. Όσο ο χρόνος στην χώρα κυλάει στο mute, τόσο η ένταση της βίας κλιμακώνεται. Όσο η ένταση της βίας κλιμακώνεται, τόσο οι πολίτες τη συνηθίζουν, την εντάσσουν στη λογική τους. Αθόρυβα και ανώδυνα, χωρίς σκοτωμούς, χωρίς εκρήξεις. Πολιτισμένα.

Σύλληψη – Κείμενο – Σκηνοθεσία: Ειρήνη Σουργιαδάκη
Μετάφραση: Γιάννης Στεφάνου
Σκηνογραφία  – Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα
Χορογραφία: Σόνια Ντόβα
Παίζουν: Κώστας Κορωναίος, Σόνια Ντόβα

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 4 & 5 Μαϊου και ώρα 20.00 στο Gessneralle Theater της Ζυρίχης στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Lets talk about money, honey» και το Σάββατο 1 Ιουνίου στις 22.00 στο «STAGE» της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

error: Content is protected !!