ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μουσείο Μπενάκη: Μαθαίνοντας στα παιδιά μας την Ιερή Τέχνη της Υφαντικής…

Μέχρι την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η Έκθεση της Αποστολής Πηνελόπη Gandhi – η Ιερή τέχνη της Υφαντικής στη Κρήτη στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη, όπου κάθε ημέρα πολλοί Αθηναίοι, καθώς και τα σχολεία της Αθήνας, επισκέπτονται και απολαμβάνουν τις υφάντριες να υφαίνουν στο κρητικό αργαστήρι τα προαιώνια ξόμπλια του νησιού, τα φυσικά νήματα και τις φυτικές βαφές που χρησιμοποιούν στα υφαντά τους.

ok ergastittra

Από την αρχή της Έκθεσης, πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή, οι σπουδές του νήματος…νοήματος, με την συμμετοχή  δεκάδων επισκεπτών κυρίως νέων, οι οποίοι δηλώνουν την επιθυμία της συμμετοχής τους στην Αποστολή.
Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, η Βιργινία Ματσέλη, Αν. Διευθύντρια της Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομίας του Υπουργείου Πολιτισμού και ο καθ. Αρχαιολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ν. Σταμπολίδης μίλησαν με θέμα : «Η Υφαντική και οι κασέλες» και «Αρχόντισσες υφάντρες στον Όμηρο και την Πρώιμη Εποχή του Σιδήρου» αντιστοίχως.

Ο Καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης κάνει σπουδή στο νήμα...νόημα της Αποστολής

Ο Καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης κάνει σπουδή στο νήμα…νόημα της Αποστολής

 

Η Βαρβάρα Τερζάκη και η Τίνα Δασκαλαντωνάκη, στο Μουσείο Μπενάκη

Η Βαρβάρα Τερζάκη και η Τίνα Δασκαλαντωνάκη, στο Μουσείο Μπενάκη

Τις ίδιες ημέρες Υφάντριες της Αποστολής Πηνελόπη Gandhi, ύφαναν, έκλωσαν και νηματοποίησαν μαλλί, μίλησαν για την υφαντική και γέμισαν τις καρδιές των 3.000 παιδιών που επισκέφτηκαν το Μουσείο Μπενάκη στο κτήριο της οδού Πειραιώς, στη μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή, που διοργάνωσε το Μουσείο και ήταν εντυπωσιακή η χαρά κι η συμμετοχή τους.

okergastiria yfantikis

okeortastika ergastiria yfantikis

ok14 dec mouseio benaki eortastika programmata

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάω…

error: Content is protected !!