ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μουσική βραδιά στο Auditorium

Ένα σπάνιο αφιέρωμα στην πιο τρυφερή και μελωδική περίοδο της ελληνικής μουσικής.

Μία μοναδική παράσταση γεμάτη από τα αριστουργήματα του ελαφρού τραγουδιού, από την αρχή του αιώνα έως τη δεκαετία του ΄50, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαρτίου, στην Αίθουσα Auditorium, Σίνα 2-4.
Ο Δαυίδ Ναχμίας παρουσιάζει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στα τραγούδια που σημάδεψαν μία ολόκληρη εποχή και παραμένουν ζωντανά, ανθεκτικά και αγαπημένα έως τις μέρες μας. Τραγούδια κλασσικά που κατάφεραν να επιβιώσουν στο χρόνο γιατί διαθέτουν την ικανότητα να αγγίζουν τις πιο ευαίσθητες και ρομαντικές χορδές της ψυχής μας, με δυσεύρετη πλέον στους καιρούς μας ευγένεια, κομψότητα και καλαισθησία.
Από τα τραγούδια του μάγου Αττίκ, του γλυκού βάρδου των λησμονημένων γαλανών ματιών και των αλησμόνητων ερώτων έως τις γοητευτικές, άφθαρτες μελωδίες που μας γνώρισε ο Σουγιούλ, ο Χαιρόπουλος, ο Γιαννίδης και ο Γούναρης, το «ελαφρό» ελληνικό τραγούδι του πρώτου μισού του εικοστού αιώνα φανερώνεται ξανά μπροστά μας με την συγκινητική, διαχρονική αμεσότητά του.

Τραγουδούν οι: Θάνος Πολύδωρας, Έλλη Αρβανίτη, Κατερίνα Κουρεντζή, Ζέτα Ξαφάκη, Μαρίνα Γιαννέλη και Έλενα Γκατζά.

Auditorium, Σίνα 2-4, Αθήνα (Μετρό Πανεπιστήμιο),
Παρασκευή 6 Μαρτίου, στις 7.30 μ.μ.
Γενική είσοδος: €10

opera invitation

 

It’s good to know:

«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΕΜΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΙΟΚΥΤΤΩΣΗ»

Η Ιστιοκύττωση (Langerhans Cell Histiocytosis ή LCH) είναι μια σπάνια νόσος που λειτουργεί όπως ο καρκίνος και κυρίως προσβάλλει παιδιά, ενώ σπανιότερα εμφανίζεται σε ενήλικες. Υπολογίζεται ότι η ασθένεια προσβάλλει ένα σε κάθε διακόσιες χιλιάδες παιδιά ετησίως.

Το Σεπτέμβριο του 2015 η χώρα μας θα βρεθεί στο κέντρο του διεθνούς ιατρικού κόσμου, καθώς η Αθήνα έχει επιλεγεί να είναι η πόλη όπου θα πραγματοποιηθεί το 31ο ιατρικό συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Ιστιοκύττωσης “Histiocyte Society”. Περίπου 200 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (ερευνητές, ογκολόγοι, παιδίατροι, πνευμονολόγοι, κ.ά.) από επιφανή ερευνητικά ιδρύματα, πανεπιστημιακές κλινικές και νοσοκομεία από όλο τον κόσμο, θα συναντηθούν για να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους και να ανταλλάξουν απόψεις.

Συνδικοργανωτής του Συνεδρίου από την Ελληνική πλευρά είναι ο Μη Κερδοσκοπικός “Σύλλογος Άρτεμις για την Ιστιοκύττωση” που δημιουργήθηκε πριν από 20 χρόνια από ασθενείς και τις οικογένειές τους λόγω της ανάγκης για αλληλοϋποστήριξη και κατανόηση της νόσου.
Στη χώρα μας λειτουργεί από το 2000 Κλινική Ενηλίκων στο Λαϊκό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών. Οι Δρ. Γρηγόρης Καλτσάς και Πολυζώης Μάκρας ξεκίνησαν την κλινική από το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους για τη νόσο ενώ ο Σύλλογος Άρτεμις ήταν σταθερά στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή. Περίπου 80 ασθενείς είναι καταγεγραμμένοι στην Κλινική Ενηλίκων σήμερα. Λόγω της σπανιότητάς της, η ιστιοκύττωση είναι μια «ορφανή» νόσος που μέχρι τώρα δεν έχει λάβει κρατική στήριξη ή οικονομική βοήθεια από φαρμακευτικές εταιρίες. Η θεραπεία των παιδιών με Ιστιοκύττωση πραγματοποιείται στα παιδικά νοσοκομεία.
Κάθε χρόνο ο Σύλλογος Άρτεμις διοργανώνει το ιατρικό συμπόσιο “Nikolas Symposium”, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του οποίου ήταν ο Δρ. Ραλφ Στάινμαν (Dr. Ralph Steinman), που τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής το 2011. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία των Βραβείων Νόμπελ που κάποιος τιμήθηκε με το Βραβείο μετά τον θάνατό του, αφού ο Δρ. Στάινμαν -που υπέφερε από καρκίνο στο πάγκρεας- είχε πεθάνει τρεις μέρες πριν ανακοινωθεί η βράβευσή του. Η ανακάλυψή του, τα δενδριτικά κύτταρα (denritic cells), μας έφεραν ένα βήμα πιο κοντά στη θεραπεία του καρκίνου και της ιστιοκύττωσης.

error: Content is protected !!