Moët & Chandon Grand Vintage Champagne Tasting Dinner στις βεράντες του Ποσειδωνίου!
“Η χθεσινή, ήταν από αυτές τις βραδιές που θα θυμάμαι τον χειμώνα και που θα αναπολώ… Από τις βραδιές που όλα συνηγορούσαν ώστε να μοιάζει μαγική, και οπωσδήποτε αξέχαστη…
Το νησί, οι Σπέτσες που αγαπώ ως τόπο των θερινών διακοπών μου όσο κανέναν άλλο. Το Ποσειδώνιο, συνώνυμο πλέον του πραγματικού κοσμοπολιτισμού. Η σαμπάνια. Που ναι μεν «έρεε εν αφθονία» όπως επαναλαμβάνει το κλισέ, μα (ούτε) χθες το ζητούμενο δεν ήταν η ποσότητα, αλλά η επιλογή της ετικέτας, οι χρονολογίες στις Moët & Chandon κομψές φιάλες και το ταίριασμα -pairing- με τις εξαίσιες γεύσεις του Σταμάτη Μαρμαρινού. Και ήταν και το φεγγάρι. Του Αυγούστου! Ήταν οι μουσικές, ήταν οι παρέες στα διπλανά τραπέζια.
Και ήταν και η Μαρία Στρατή, μαέστρος της υπέροχης αυτής συμφωνίας, που έβαλε για άλλη μία φορά την κομψή, διακριτική μα πάντα ευανάγνωστη υπογραφή της σε όλη την μαγεία…
Πολλά περισσότερα σχετικά με το Moët & Chandon Grand Vintage Champagne Tasting Dinner στις βεράντες του Ποσειδωνίου, σε λίγο στο Fay’s Control!” γράφω χθες στα social media, και όσο κάθομαι τώρα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μου για να περιγράψω όλα όσα είχα υποσχεθεί, μου έρχονται σκόρπιες εικόνες στο μυαλό.
Το τραγούδι που ακούγαμε την ώρα που ο sommelier και Brand Ambassador της Moët Hennessy, Νικόλας Γιαννόπουλος μας ξεναγούσε στα κόκκινα και μαύρα φρούτα της Moët & Chandon Grand Vintage 2002, στην φράουλα, το κεράσι και το κασσίς αλλά και όταν γευόμουν τα αρώματα της βιολέτας και του τριαντάφυλλου, της κανέλας, της πικρής σοκολάτας που κρύβει στις φυσαλίδες της η παλαιωμένη ροζέ. Τα αρώματα από τις λεβάντες στα παρτέρια, που αναδεύονταν την ώρα που ο maitre μας περιέγραφε τα πιάτα του Σταμάτη Μαρμαρινού. Τις φίνες γεύσεις όπως καβούρι με φινόκιο, ντομάτα και σως μπεαρνέζ, χτένια με κρεμμύδι, βερίκοκο και παρμεζάνα αλλά και πάπια με σελινόριζα, κεράσι και μπαχαρικά που ολοκληρώναν ιδανικά την εμπειρία. Οι ίδιες οι πρωταγωνίστριες της βραδιάς, οι βασίλισσες από τις συλλογές Moët & Chandon Grand Vintage . Moët Ice Imperial. Moët Grand Vintage Brut 2009. Moët Grand Vintage Brut 2006. Moët Grand Vintage Rose 2002. Moët Nectar για να συνοδέψουν την λευκή σοκολάτα με ανανά και τζίντζερ, άλλη μία έμπνευση και δημιουργία του Μαρμαρινού.
Ο κόσμος στα διπλανά τραπέζια. Beautiful people. Αμερικάνοι, Ελβετοί, Γάλλοι, κάποιοι έρχονται για πρώτη φορά στο νησί -το βλέπεις στα ενθουσιασμένα μάτια τους- , οι περισσότεροι έρχονται εδώ ξανά και ξανά, δίνουν τα θερινά ραντεβού τους και ζουν τις κομψές στιγμές τους, αξέχαστες σαν την σημερινή, αυτές που θα συνοδεύουν τους πολυάσχολους, γεμάτους φρενήρεις ρυθμούς χειμώνες τους. Η παρέα δίπλα μας ζητά μία κιθάρα. Η Μαρία Στρατή φροντίζει να προμηθευτεί μία και να έρθει με απίστευτη ταχύτητα από το Παλιό Λιμάνι. “Για να μην χαθεί η στιγμή, που μπορεί να μην ξανάρθει… Για να έχει άλλη μία ενδιαφέρουσα και όμορφη ιστορία να διηγείται τον χειμώνα”. Και τέλος, το φεγγάρι. Το ξέρω πως σήμερα, το Instagram θα γεμίσει από υπέροχα φεγγάρια. Ολόγιομα. Προκλητικά. Το πιο χιλιοτραγουδισμένο φεγγάρι, αυτό που περιμένουμε και υμνούμε όλο τον χρόνο. Το δικό μου Αυγουστιάτικο φεγγάρι είναι εδώ λοιπόν. Πάνω από αυτό το νησί, στερεωμένο λες πάνω από αυτή την βεράντα, καρφωμένο μόνο για εμένα πάνω από αυτή την συγκεκριμένη βραδιά, να φωτίζει αποκλειστικά τα πρόσωπα που αγαπώ. Και τα χαμόγελα μας…
Τον διακεκριμένο Έλληνα sommelier Νικόλα Γιαννόπουλο υποδέχθηκε αυτή την φορά το Poseidonion Grand Hotel, για την παρουσίαση ενός ξεχωριστού Champagne Tasting Dinner στο εστιατόριο On the Verandah.
Για δύο ημέρες οι επισκέπτες του εστιατορίου είχαν την ευκαιρία να μυηθούν σε ένα εξαιρετικό food pairing με μια επιλογή από σαμπάνιες της συλλογής Moët & Chandon Grand Vintage και όχι μόνο.
Ο Νικόλας Γιαννόπουλος, ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων sommelier και Brand Ambassador της Moët Hennessy, μας σύστησε το γαλλικό οινοποιείο παντρεύοντας αρμονικά μερικές από τις πιο premium ετικέτες του διάσημου αφρώδη οίνου με ένα ιδιαίτερο μενού γευσιγνωσίας του On the Verandah.
Είναι αυτές οι βραδιές που διαδραματίζονται στις βεράντες του Ποσειδωνίου, που γράφουν την δική τους ιστορία και που εγώ δεν κουράζομαι να σας περιγράφω. Άλλες σαν βγαλμένες από μυθιστόρημα του Χέμινγουεϊ, άλλες σαν εστέτ ιστορίες του Τρούμαν Καπότε, άλλες έχουν την sweet & bitter γεύση του Pimm’s, άλλες τα πορφυρά χρώματα από το πορτοκάλι και τις φράουλες ενός Negroni και άλλες είναι πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη, σαν ένα ολόφρεσκο, γεμάτα αρώματα των Σπετσών αμυγδαλωτό… Αυτή η συγκεκριμένη βραδιά έχει όλη την μαγεία της παλαιότητας των Grand Vintage “Κυριών” της Moet & Chandon…
Καλή Πανσέληνο σήμερα! xxx