ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Minas Unchained: Tο Λιμάνι του Πειραιά μετατράπηκε σε Νεοϋορκέζικο Meat packing District σκηνικό υπό την εμβληματική υπογραφή του Minas!

“I Forget Links Between Touch and Sight, Between Past and Future” -MINAS

Περισσότερα από 3.500 άτομα έδωσαν ραντεβού την περασμένη Παρασκευή στην Πέτρινη Αποθήκη ΟΛΠ.  Φόρεσε ο καθένας από αυτούς τα αγαπημένα τους κοσμήματα Minas για να τιμήσουν τον οίκο και να ζήσουν μια εμπειρία που δε θύμιζε σε τίποτα μια τυπική ελληνική έκθεση.

Αρίων Σπυρίδης, Προμηθέας Σπυρίδης, Τζίνα Μαργαριτοπούλου

Πάνω στο λιμάνι του Πειραιά, λίγα μέτρα από τη θάλασσα, η Πέτρινη Αποθήκη είχε μετατραπεί σε κάτι που θύμιζε το Meat packing District στη Νέα Υόρκη. Δεν μπορούσαν να λείπουν από τη μεγάλη αυτή γιορτή που αφορούσε στη νέα σελίδα της ιστορίας του οίκου. 

 Άρτεμις Γεωργίου, Αρίων Σπυρίδης
Έλενα Γαλύφα, Λάκης Γαβαλάς, Μία Κόλλια


Ένα τεράστιο πάρτι σε 2500τ.μ , στο οποίο συναντήθηκαν το design, η γλυπτική, η φωτογραφία, η street art και η μουσική με συνδετικό κρίκο το Μηνά. 

Ας γίνει το Fay’s Control τα ματιά του επισκέπτη ως Αυτόπτης Μάρτυρας: καθώς έμπαινες μέσα στην αποθήκη, από μια πόρτα μικρή, τίποτα δεν προμήνυε τί θα έβλεπες… η διαδρομή είχε καθοριστεί από την ομάδα του οίκου με πλήρη λεπτομέρεια και με cresento.

Κατερίνα Τερζοπούλου, Κωνσταντίνος Τσεκλένης

Το μεγάλο διαστάσεων γλυπτό από ανοξείδωτο ατσάλι και μάρμαρο, το οποίο είχε τοποθετηθεί μόνο του σε εάν χώρο περιφραγμένο ώστε να μπορούσε ο επισκέπτης να αφιερωθεί απολυτά σε αυτό

Πρώτα είχαν τοποθετηθεί οι φωτογραφίες backstage της φωτογράφισης και μετρά ακολουθούσαν οι φωτογραφίες της καμπάνιας από τον Κώστα Κουταγιαρ, τοποθετημένες με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι επιβλητικές ενώ, ο τρόπος με τον οποίο ήταν φωτισμένες έδιναν την αίσθηση ότι θα ζωντανέψουν και θα γίνουν μέρος του πάρτι. 


Ο οίκος design Minas άνοιξε πριν λίγες μέρες μια νέα σελίδα στην ιστορία του με μια μεγάλη γιορτή όπου το design συνάντησε τη φωτογραφία, τη γλυπτική, τη street art, τη σύγχρονη μουσική και τα Bombay Sapphire cocktail
Κάρολος Φιξ, Έλενα Γαλύφα, Λάκης Γαβαλάς, Εύη Αδάμ

Η πρώτη στάση της εμπειρίας αυτής κατέληγε στο μεγάλο διαστάσεων γλυπτό από ανοξείδωτο ατσάλι και μάρμαρο, το οποίο είχε τοποθετηθεί μόνο του σε εάν χώρο περιφραγμένο ώστε να μπορούσε ο επισκέπτης να αφιερωθεί απολυτά σε αυτό. Να το παρατηρήσει, να το επεξεργαστεί. 

Ντιάνα Σκόριτς, Γιώργος Βογιατζής, Μαίρη και Κάρολος Φιξ

Αμέσως μετά, ο ειδικά διαμορφωμένος με χωρίσματα χώρος, σε οδηγούσε σε έναν διάδρομο οπού δεξιά και αριστερά είχαν τοποθετηθεί τα 12 έργα τέχνης πάνω στα skateboards από Έλληνες street artists που συνεργάστηκαν μαζί με τον οίκο με την σύμπραξη της Dot Galleries. Λίγο πιο κάτω, είχε στηθεί εάν mini skate park με επαγγελματίες skaters. Στο τέλος της διαδρομής, συναντούσε ο επισκέπτης ένα Minas pop up store στο όποιο μπορούσε να βρει μόνο τον limited edition κρίκο και μόνο για εκείνο το βράδυ.  Στον εξωτερικό χώρο ο Soteur έκανε live graffity για δυο ώρες δημιουργώντας ένα ξεχωριστό μοναδικό έργο τέχνης. 

Φίλιππος Βενετόπουλος, Αριστέα Βενετοπούλου, Τζίνα Μαμιδάκη, Κωνσταντίνος Βενετόπουλος

Ξαφνικά, όλα αλλάξαν. Η μουσική δυνάμωσε, ο ρυθμός έγινε έντονος και ξεσηκωτικός, οι φωτογραφίες της καμπάνιας φωτίστηκαν με κόκκινο χρώμα και παρασυρθήκαν και αυτές στο πάρτι. Το βίντεο της καμπάνιας, δημιουργημένο από τον Κώστα Δήμα, σώπασε για λίγο τη μουσική και έβαλε τη δική του πινελιά στο σκηνικό καθώς προβάλλονταν στους 2 projectors καταφέρνοντας να συγκεντρώσει το πλήθος για να το δουν.

Η Βάσια Κωσταρά, το πρόσωπο του Bombay Sapphire, στο party MINAS UNCHAINED

Με το τέλος του βίντεο, που θύμιζε καμπάνια εξωτερικού, η μουσική δυνάμωσε ξανά και το πάρτι συνεχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Βασίλης Ζούλιας, Άρτεμις Γεωργίου, Αριών Σπυρίδης
Δάφνη Βαλέντε
Άρτεμις Γεωργίου, Αρίων Σπυρίδης, Προμηθέας Σπυρίδης
Γιώργος Πιθαρούλης, Έυη Αλεξάκη

Η μουσική ήτανε χορηγία του Best radio 92,6, djs ΑΜΧ και Gpal καθώς και τα cocktails Unchained από την Bombay Sapphire.  παίζοντας στο video wall και τους 2 projectors το βίντεο της καμπάνιας από τον Κώστα Δημά. 

Άρτεμις Γεωργίου, Αρίων Σπυρίδης, Σταυρούλα Παναγιωτάκη, Φώτης Γεωργελές
Τάσος Μελετόπουλος, Μυρένα Χατζηβασιλείου
 Ιωάννα Σουλιώτη, Φιλέας Γέρος
Κίμων Φραγκάκης
Ελένη Αθανασίου, Ειρήνη Νταϊφά
Τζίνα Μαμιδάκη, Φίλιππος Βενετόπουλος

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Κάπως έτσι, ολοκληρώθηκε η εμπειρία Minas Unchained…

error: Content is protected !!