Μικρές Ζωγραφιές στη Γκαλαρί Ζουμπουλάκη!

01/12/2017 • ART

Η ιδέα της φετινής έκθεσης εμπνέεται από την αγάπη του διάσημου Άγγλου ζωγράφου David Hockney να προσφέρει δώρα στους φίλους του. Ο Hockney, αναφέρει ο κατάλογος της τελευταίας του έκθεσης στο Κέντρο Pompidou στο Παρίσι (Ιούνιος-Οκτώβριος 2017), κάθε πρωί ακόμη στο κρεβάτι του μαζεύει εικόνες πολύχρωμων λουλουδιών στο iPad του και τις στέλνει στους φίλους του.

Νατάσσα Πουλαντζά

Διαβάζοντας κανείς τη βιογραφία του βρίσκει ότι τον Δεκέμβριο του 1962 εμπνέεται από τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ και δημιουργεί χαρακτικά που δωρίζει στην οικογένεια και στους αγαπημένους του για τις γιορτές.
Η έννοια του «δώρου» είναι η κεντρική ιδέα της φετινής Χριστουγεννιάτικης ομαδικής έκθεσης, που παρουσιάζει η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, με θέμα “Μικρές Ζωγραφιές”. Η χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς ενός δώρου ελπίζουμε να συμβάλλει ευχάριστα στην γιορτινή διάθεση όλων μας.
Σκοπός της έκθεσης είναι οι καλλιτέχνες να δημιουργήσουν τα δικά τους «δώρα» όπου οι άνθρωποι που θα τα επιλέξουν να τα δωρίσουν με την σειρά τους σε αγαπημένους φίλους και συγγενείς.

Ηω Αγγελή

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
Ηω Αγγελή, Γιάννης Αδαμάκης, Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, Διαμαντής Αϊδίνης, Βανέσσα Αναστασοπούλου, Γιώργος Αυγέρος, Μίλτος Γκολέμας, Δημήτρης Εφέογλου, Μαρίνα Καρέλλα, Χρήστος Κεχαγιόγλου, Χάρης Κοντοσφύρης, Τζένη Κωδωνίδου, Νίκος Λαγός, Κυριάκος Μορταράκος, Ξενοφών Μπήτσικας, Σοφία Παπακώστα, Αχιλλέας Παπακώστας, Νατάσσα Πουλαντζά, Ιωάννα Ράλλη, Ρουμπίνα Σαρελάκου, Δέσποινα Φλέσσα, Φίλιππος Φωτιάδης, Μανώλης Χάρος, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Daniel Egneus.

Διάρκεια έκθεσης: 8 – 31 Δεκεμβρίου 2017
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons