ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

The Miele Wine Experience με τον Master of Wine Γιάννη Καρακάση!

Η Miele εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο οινικών σεμιναρίων με την επιμέλεια του Master of Wine Γιάννη Καρακάση στον οποίο συμμετέχει και ο Σύμβουλος Οίνου Γρηγόρης Μιχαήλος. Στόχος των αυτόνομων, τρίωρων σεμιναρίων είναι να δοθεί στους συμμετέχοντες μία ολοκληρωμένη γευσιγνωστική εμπειρία μέσα από την ματιά, τις εμπειρίες και τις γνώσεις των πιο ειδικών στο χώρο του κρασιού. Οι αριθμός των θέσεων κάθε σεμιναρίου είναι ιδιαίτερα περιορισμένος.
Η Μiele έχοντας ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς μία σειρά από εκδηλώσεις με στόχο την εμπειρία του καταναλωτή στο ανακαινισμένο Miele Experience Center, συνθέτει ένα νέο κύκλο βιωματικών σεμιναρίων με θεματολογία εμπνευσμένη από τον εκπληκτικό Ελληνικό Αμπελώνα και τις εκατοντάδες ποικιλίες σταφυλιών που διαθέτει.
Ο οινικός κύκλος The Miele Wine Master Experience περιλαμβάνει τρία ξεχωριστά σεμινάρια.  Στα δύο πρώτα θα παρουσιαστούν οι λευκές και κόκκινες Ελληνικές ποικιλίες αντίστοιχα, ενώ ο κύκλος των σεμιναρίων θα κορυφωθεί με ένα σεμινάριο έκπληξη με μια σύμπραξη κορυφής!

It’s good to know: Ο Γιάννης Καρακάσης είναι ένας από τους μόλις 369 Masters of Wine στον κόσμο, τίτλος που θεωρείται ως ο κορυφαίος στον χώρο του κρασιού. Γράφει για το κρασί , συμβουλεύει και εκπαιδεύει ενώ είναι κριτής στον σημαντικότερο οινικό διαγωνισμό στον κόσμο, το Decanter World Wine Awards. Είναι ο ιδρυτής του δυναμικού blog karakasis.mw που είναι το μοναδικό οινικό blog στην Ελλάδα που επικοινωνεί το ελληνικό κρασί σε εβδομαδιαία βάση και στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά με μόνο original content. Είναι επίσης ο συγγραφέας του ηλεκτρονικού βιβλίου The Vineyards and Wines of Greece edit. 2017ενώ έχει ταξιδέψει από τους αμπελώνες της Αυστραλίας μέχρι αυτούς του Όρεγκον και της Washington.

Πρόγραμμα
9 Nοεμβρίου (18.00-21.00): ”Ανακαλύπτοντας το Ελληνικό κρασί: οι λευκές ποικιλίες”
Γιάννης Καρακάσης MW
Θα καλυφθούν:
Η ιστορία και ο κόσμος του κρασιού
Λευκές ποικιλίες  & αρχές γευσιγνωσίας
Γευσιγνωσία/ανάλυση 6 λευκών κρασιών από τις σημαντικότερες λευκές ποικιλίες
Συνδυασμός φαγητού κρασιού
Kόστος σεμιναρίου: 50€ (δίδεται βεβαιωτικό παρακολούθησης)

16  Νοεμβρίου (18.00-21.00): ”Ανακαλύπτοντας το Ελληνικό κρασί: οι κόκκινες ποικιλίες”
Γρηγόρης Μιχαήλος και Γιάννης Καρακάσης MW
Θα καλυφθούν:
Η ιστορία και ο κόσμος του κρασιού
Κόκκινες (σκουρόχρωμες) ποικιλίες  & αρχές γευσιγνωσίας
Γευσιγνωσία/ανάλυση 6 κόκκινων κρασιών από τις σημαντικότερες σκουρόχρωμες ποικιλίες
Συνδυασμός φαγητού κρασιού
Kόστος σεμιναρίου: 50€ (δίδεται βεβαιωτικό παρακολούθησης)

error: Content is protected !!