“Μιχαήλ: Οι άγγελοι έχουν φτερά” Το βιβλίο του Παναγιώτη Πασχαλάκη, που όλοι παριμέναμε!

08/11/2019 • GO

1 Αυγούστου 2014. Ένα δεκάχρονο παιδί, ο Μιχαήλ, τραυματίζεται θανάσιμα κάνοντας θαλάσσια σπορ με τους φίλους του στην παραλία Καλό Λιβάδι της Μυκόνου. Η τραγωδία αυτή που συγκλόνισε το πανελλήνιο γίνεται η αφορμή για τον πατέρα του να ξεκινήσει έναν αγώνα ζωής, ώστε άλλα παιδιά να μην βρεθούν ποτέ ξανά στην θέση του μονάκριβου μοναχογιού του. Ένας άδικος θάνατος γίνεται η αφετηρία πολλών δράσεων και πρωτοβουλιών του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού Safe Water Sports που συστάθηκε ένα χρόνο μετά, με στόχο πρόληψη και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Ο πατέρας του Μιχαήλ, αφηγείται μέσα από το προσωπικό ημερολόγιό του την προσπάθεια επανασύνδεσης με τη ζωή και τους στόχους του.
«Το βιβλίο αυτό δεν είναι ένα εγχειρίδιο πόνου ή ένας οδηγός επιβίωσης. Ελπίδα μου είναι ν’ αποτελέσει ένα βοήθημα για αυτούς που έχασαν ένα δικό τους παιδί ή ένα αγαπημένο πρόσωπο. Να μπορέσουν μέσα από τους φόβους και τις ανασφάλειες μου, τις εμπειρίες μου, τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου, να ανακαλύψουν το δικό τους μονοπάτι για την θεραπεία της ψυχής και την ανασυγκρότηση της ζωής τους.
Περιγράφω αυτά που εγώ ανακάλυψα κατά τη διάρκεια της τραγικής αυτής πορείας μέσα από τον πόνο και την απελπισία και αφηγούμαι πώς κατάφερα να απολυτρωθώ τελικά από τις καταστροφικές σκέψεις που μου προκαλούσε η απώλεια του γιου μου και να τις μετατρέψω σε ιδέες. Ιδέες που θα έφερναν μια αλλαγή στον κόσμο που ζούμε, αλλά και μια αλλιώτικη αντιμετώπιση της διαφορετικής ζωής που έπρεπε να αντιμετωπίσω εγώ και η οικογένεια που μου απέμεινε, η γυναίκα μου.
Πίστεψα ότι μόνο έτσι θα συνεχιστεί η ζωή του παιδιού που λάτρεψα και έχασα. Ήταν η εσωτερική μου ανάγκη να ξέρω ότι η σχέση που μας είχε συνδέσει θα παρέμενε ανέπαφη και η αγάπη μας δε θα έφευγε μαζί με την φυσική του ύπαρξη.
Αυτό είναι ένα πόνημα που θα καθοδηγήσει την ψυχή, το μυαλό και τον πόνο της καρδιάς στη διαφορετική καινούρια ζωή σας, με την ελπίδα να δεχτείτε, υπό ένα διαφορετικό πλέον πρίσμα, τη χαρά ξανά στη ζωή σας μετά τον θρήνο».

Η παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Πασχαλάκη “Μιχαήλ: Οι άγγελοι έχουν φτερά” από τις εκδόσεις Πατάκη, θα γίνει την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, στις 20.30΄ στον Ιανό.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Λουκάς Ζάχος δάσκαλος και Διευθυντής του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών
Βαγγέλης Ηλιόπουλος, συγγραφέας-εκπαιδευτικός-διευθ. Δημοτικού Σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου
Λιάνα Καλλιέρου ψυχολόγος, A.P.A.
Τη συζήτηση συντονίσει ο δημοσιογράφος Χρήστος Κούτρας.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Τάκης Χρυσικάκος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons