ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μία ξενάγηση στο Ίδρυμα Takis για την αρχή της σχολικής χρονιάς!

Καλή σχολική χρονιά να έχουμε, με τα παιδιά μας να επιστρέφουν με ασφάλεια στις μαθητικές τάξεις και το προαύλια των σχολείων να πλημμυρίσουν από γέλια και χαρά!
Παράλληλα με το άνοιγμα των σχολείων, το Ίδρυμα Τακις – Κ.Ε.Τ.Ε διοργανώνει ξεναγήσεις σε μαθητές Δημοτικού (εκπαιδευτικά προγράμματα), Γυμνασίου και Λυκείου καθημερινά από τις 10 το πρωί. Οι μαθητές με την συνοδεία έμπειρων ξεναγών, περιηγούνται στον περιβάλλοντα χώρο του ιδρύματος καθώς και στους μουσειακούς χώρους. Πρόκειται για τον τόπο έμπνευσης και δημιουργίας των περισσότερων έργων τέχνης, διαγράφοντας έτσι ένα νοητό μονοπάτι στην καλλιτεχνική πορεία του πρωτοπόρου Έλληνα γλύπτη και ερευνητή.

Στόχος της ξενάγησης είναι οι νέοι να γνωρίσουν και να κατανοήσουν από κοντά τόσο την επιστημονική όσο και την καλλιτεχνική αξία των έργων του καλλιτέχνη.
Επιστημονικά ερωτήματα, εφαρμογές και εργαστηριακά πειράματα, μελέτη των φυσικών φαινομένων και της ενέργειας προς όφελος της προστασίας του περιβάλλοντος και πολλά άλλα είναι θέματα που απασχόλησαν τον Takis και μέσω των μοναδικών του γλυπτών έδωσε την δική του καλλιτεχνική απάντηση.


Διάρκεια: 90’


Οι ξεναγήσεις απευθύνονται και σε μεμονωμένα άτομα ή groups και πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού. Για αίτηση συμμετοχής πατήστε εδώ!
Διάρκεια: 90′

error: Content is protected !!