ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μία ξεχωριστή Κυριακή στο Κολλέγιο Αθηνών-Ψυχικού!

Την πρώτη ανοιχτή εκδήλωση μετά τους περιορισμούς του Covid-19 διοργάνωσαν, το απόγευμα  της Κυριακής, γυναίκες μέλη του Συλλόγου Γονέων του Κολλεγίου Αθηνών.  Ψυχή της εκδήλωσης ήταν η κα Ρίτα Πικρού Μωραϊτάκη η οποία κατόρθωσε, με την ζεστασιά της, να ενώσει όλες τις παρευρισκόμενες, σε μια μεγάλη συντροφιά.  Η εκδήλωση αποτελούνταν από δυο μέρη, στο πρώτο μέρος έγινε ξενάγηση στην έκθεση «Ελληνική Σημαία:  Ένα Σύμβολο – 200 Αντικείμενα», που παρουσιάζεται στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών και εκτίθενται για πρώτη φορά,  κειμήλια, κοσμήματα, ωρολόγια, εφημερίδες και σημαίες, που συνέλλεξε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Flag of Greece». Όλα φέρουν πάνω τους την Ελληνική σημαία σε μικρογραφία και σκιαγραφούν ένα εικαστικό ταξίδι, στον χρόνο και στην ιστορία της Ελληνικής Σημαίας, από τα τέλη του 19ου αιώνα έως σήμερα.  Η έκθεση η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», αποτελεί φόρο τιμής  στους αγωνιστές του 1821, που θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι. Επιπροσθέτως παρουσιάζει την Ελληνική Σημαία ως πηγή έμπνευσης στον χώρο των εικαστικών τεχνών, της μουσικής, της μόδας και του design.

Θάλεια Λώκα, Ρίτα Πικρού Μωραιτάκη, Τζένη Σκλαβούνου

Κατερίνα Συνολάκη, Μαίρη Πίνη, Σοφία Κονώπα- Πέππα

Στη συνέχεια, στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας, δόθηκε ομιλία στην αίθουσα του Σ.Α.Κ.Α του Κολλεγίου Αθηνών, κατά την οποία η διαπρεπής Συμβουλευτική Ψυχολόγος-Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης Τζίνα Γ. Θανοπούλου, Ed.M., M.A., Harvard University, ανέπτυξε το  θέμα:   “Γυναίκα Νικήτρια Ζωής με Καλλιέργεια Ηθικών Αξιών &  Δεξιοτήτων Συναισθηματικής Νοημοσύνης E.Q. για Ενδυνάμωση & Εξισορρόπηση στις Σύγχρονες Δοκιμασίες”.

Κατερίνα Πανουσοπούλου Αλεξάνδρα Αιβαλιώτη Ρίτα Πικρού Μωραιτάκη Μαίρη Τριανταφύλλου Κασταλία Σαμοϊλη

Follow me…

Κυριακή μεσημέρι, στο Θέατρο του Κολλεγίου

Οι επιβλητικοί χώροι του Κολλεγίου Αθηνών, οι αξίες, οι αρχές, και τα συναισθήματα πλημμυρισμένα από την ζεστασιά και την άμιλλα μεταξύ γονέων ήταν διάχυτα και φόρτιζαν θετικά την ατμόσφαιρα.

Αναστασία Ζαννή, Κασταλία Σαμοϊλη

Φαίνη Χατζηαθανασιάδη, Τζίνα Θανοπούλου

Φανή Λεβέντη, Άντζυ Μαργαρίτη Άντριους

Ελίνα Δεληκωστοπούλου, Κατερίνα Ζαφειροπούλου

Μαρία Κοτρώτσιου, Λίζα Βάρβογλη Τζίνα Θανοπούλου

Βίβιαν Εφραίμογλου, Κατερίνα Βόσσου

Δήμητρα Μόσχου, Κέλυ Μπατατούδη

Φλορίτα Πουλακάκη, Στέλλα Παπαδάκη

Μαρία Κοτρώτσιου, Φαίνη Χατζηαθανασιάδη, Ρούλα Ματσοπούλου

Κασταλία Σαμοϊλη, Αλεξάνδρα Αιβαλιώτη

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα θερμό μήνυμα συμπαράστασης προς τις γυναίκες της Ουκρανίας με την προσφορά μιας Ελληνικής σημαίας λόγω της εκδήλωσης προς τις κυρίες, και δόθηκε η κοινή υπόσχεση ότι, με την πρωτοβουλία της κας Ρίτας Πικρού-Μωραϊτάκη, θα συναντηθούν όλες μαζί ξανά σε μία νέα εκδήλωση.

Φωτογραφίες: Papadakis Press

error: Content is protected !!