ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μία παράσταση αλλιώτικη απ’ όλες τις άλλες, παρουσία της Mehriban Aliyeva!

Μια παράσταση αλλιώτικη απ’ όλες τις άλλες απόλαυσαν οι θεατές του Ηρωδείου το Σάββατο: τις μουσικές, τους χορούς, τα χρώματα και τον παλμό του μαγευτικού πολιτισμού των Αζέρων.

ÓÕËËÏÃÏÓ ÅËÐÉÄÁ - ÓÕÍÁÕËÉÁ / ÇÑÙÄÅÉÏÓÕËËÏÃÏÓ ÅËÐÉÄÁ - ÓÕÍÁÕËÉÁ / ÇÑÙÄÅÉÏ
Το Κρατικό Χορευτικό Συγκρότημα και η Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα του Αζερμπαϊτζάν εντυπωσίασαν τον κόσμο που είχε γεμίσει το Ηρώδειο και χειροκρότησε θερμά και επανειλημμένα τους 120 Αζέρους καλλιτέχνες, οι οποίοι πρόσφεραν μια γεύση από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του Αζερμπαϊτζάν, συνδυάζοντας την αέναη χορευτική παράδοση της χώρας του Καυκάσου, με το μοναδικό μουσικό ηχόχρωμά της που ισορροπεί ανάμεσα στο κλασικό και το σύγχρονο, στο παραδοσιακό και το κοσμοπολίτικο.
Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση αυτής της παράστασης είχε η Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα σε συνεργασία με το « Ίδρυμα Heydar Aliyev» και το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» .

Ο κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης με την  Πρώτη Κυρία του Αζερμπαϊτζάν, Mehriban Aliyeva, Προέδρο του Ιδρύματος Heydar Aliyev και Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO και την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Ο κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης με την Πρώτη Κυρία του Αζερμπαϊτζάν, Mehriban Aliyeva, Προέδρο του Ιδρύματος Heydar Aliyev και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρο του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Πρώτης Κυρίας του Αζερμπαϊτζάν, κυρίας Mehriban Aliyeva, Προέδρου του Ιδρύματος Heydar Aliyev και Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO και της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO και Προέδρου του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», που συνδέονται με στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργάζονται στενά στο πλαίσιο των προγραμμάτων του διεθνούς οργανισμού.

Οι κυρίες Mehriban Aliyeva και Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Οι κυρίες Mehriban Aliyeva και Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Kαλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους στο Ηρώδειο σε άπταιστα ελληνικά, ο Πρέσβης του Αζερμπαιτζάν στην Ελλάδα, κύριος Rahman Mustafayev, υπογράμμισε ότι αυτή η παράσταση αποτελεί την κορύφωση του προγράμματος των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα για το 2014, ενώ περισσότερες δράσεις έχουν ήδη προγραμματιστεί για το 2015, με στόχο την περαιτέρω και συνεχή ανάπτυξη των διμερών πολιτισμικών, διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες.

Ο Πρέσβης του Αζερμπαιτζάν στην Ελλάδα, κύριος Rahman Mustafayev

Ο Πρέσβης του Αζερμπαιτζάν στην Ελλάδα, κύριος Rahman Mustafayev

Παρουσιάστρια της παράστασης ήταν η κυρία Ευγενία Μανωλιδου η οποία τόνισε το διπλό της μήνυμα, το πολιτιστικό αλλά και το ανθρωπιστικό αφού τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για την ενίσχυση του προγράμματος υποστήριξης ελληνικών σχολείων του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Το ζεύγος Άδωνη Γεωργιάδη και Ευγενίας Μανωλίδου

Άδωνις Γεωργιάδης, Ευγενία Μανωλίδου

Αμαλία Βαρδινογιάννη, Σπύρος Καπράλος

Αμαλία Βαρδινογιάννη, Σπύρος Καπράλος

Εύα Νάθενα, Σάκης Ρουβάς

Εύα Νάθενα, Σάκης Ρουβάς

Δημήτρης Παπανικολάου

Δημήτρης Παπανικολάου

Το ζεύγος Χάρη και Γιασμίν Οικονομοπούλου

Το ζεύγος Χάρη και Γιασμίν Οικονομοπούλου

Αναστασία Ζαννή

Αναστασία Ζαννή

Δημήτρης και Ανθούλα Ζαφειριάδη

Δημήτρης και Ανθούλα Ζαφειριάδη

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!