ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μία μοναδική πρόταση για αυτό το Σαββατοκύριακο, στον Πόρο: « Χάρης Λαμπράκης Quartet »

Το πιο πιθανό είναι οι περισσότεροι να βρεθείτε αυτό το Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες για την Αρμάτα. Εγώ πάλι όχι. Αφενός συνηθίζω να αφήνω το νησί να το ευχαριστηθούν όλοι οι άλλοι το συγκεκριμένο διήμερο, αφετέρου είμαι καλεσμένη σε γάμο αγαπημένων φίλων στην Σύρο. Αλλά και στον γάμο να μην είχα να πάω, θα επέλεγα τον Πόρο. Όχι τυχαία.

invitation

Η Γκαλερί Citronne, στο πλαίσιο της έκθεσης “Καρδία Νήφουσα” του Αλέκου Κυραρίνη, παρουσιάζει το μουσικό σχήμα «Χάρης Λαμπράκης Quartet» σε μια βραδιά Jazz μουσικής το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου , 8:30-10:30 μμ, στο χώρο της Γκαλερί στον Πόρο.
haris_lambrakis_quartet_25_oktΗ μουσική του Quartet του Χάρη Λαμπράκη εκφράζει και υποσημειώνει την τέχνη του Αλέκου Κυραρίνη, σύμφωνα με τον καλλιτέχνη. Παίζοντας στον ίδιο χώρο που εκτίθενται τα έργα, θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της Γκαλερί να απολαύσουν τη συνέκφραση μουσικής και εικαστικής τέχνης.
Το «Χάρης Λαμπράκης Quartet” δημιουργήθηκε το 2006 και αποτελείται από τέσσερις μουσικούς: τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη (τύμπανα), τον Δημήτρη Θεοχάρη (πιάνο), τον Δημήτρη Τσεκούρα (κοντραμπάσο) και τον Χάρη Λαμπράκη (νέυ) που ενώνουν τις μουσικές τους δυνάμεις δημιουργώντας ένα σύνολο ακουστικής μουσικής με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, την τροπική (modal) τζαζ αλλά και τις τροπικές μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και τις τζαζ αρμονίες των δεκαετιών 1960 και 1970, αλλά και αυτοσχεδιάζουσα μουσική.

image1299846640
Το «Χάρης Λαμπράκης Quartet» έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας, όπως το «Παράφωνο» και το «Κελάρι» στο Ωδείο Athenaeum, αλλά και σε φεστιβάλ σε Ελλάδα και Κύπρο. Στη «Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση» όπου διοργανώθηκε το 1o Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ, στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ Δήμου Αθηναίων (Τεχνόπολις 2012), στο 1ο Τζαζ Φεστιβάλ Καλαμάτας, στο Τζαζ Φεστιβάλ Τήνου, στο Τζαζ Φεστιβάλ Ζακύνθου (Zante Jazz Festival), στη Μονή Λαζαριστών στην Θεσσαλονίκη, στην Καστελλιώτισσα στη Λευκωσία, και στο Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Αξιοθέα της Λευκωσίας.
Η δισκογραφία του «Χάρης Λαμπράκης Quartet» περιλαμβάνει δύο CD, τα «Θέα» (2010) και «Μετέωρα» (2012).

Η έκθεση του Αλέκου Κυραρίνη θα ρίξει την αυλαία της με Jazz ήχους...

Η έκθεση του Αλέκου Κυραρίνη θα ρίξει την αυλαία της με Jazz ήχους…

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πόρου και η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.

To λατρεμένο Αίθριο της Γκαλερί...

To λατρεμένο Αίθριο της Γκαλερί…

error: Content is protected !!