ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μία δυναμική συνάντηση… «Between Friends»!

Πέντε σημαντικοί εικαστικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν τις εμπνεύσεις και τις δημιουργίες τους στην έκθεση γλυπτικής που φιλοξενείται στο i-D ProjectArt ως τις 23 Ιουνίου, με τον εύγλωττο τίτλο «Μεταξύ φίλων» («Between Friends»). Την έκθεση συμπληρώνουν και μερικά ζωγραφικά έργα των καλλιτεχνών που λειτουργούν σε συνάρτηση με τα γλυπτά και συμπληρώνουν την δημιουργική εικόνα της δουλειάς τους. Την οργάνωση και καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης έχει η Μαρία Ξανθάκου.

Η Βένια Δημητρακοπούλου εστιάζει σ έναν γοητευτικό γυναικείο γυμνό κορμό, κατασκευασμένο από μέταλλο και γυαλί, που με τον τίτλο του «See through me» παραπέμπει στη διαφάνεια και καθαρότητα που ορίζει τη φιλία, αλλά και κάθε ανθρώπινη αληθινή σχέση. Το «See through me» είναι ο ορισμός της εγγύτητας.

Στην έκθεση συμμετέχουν συγκεκριμένα οι: Άγγελος Αντωνόπουλος (έργο εξωφύλλου), Λυδία Βενιέρη, Κωστής Γεωργίου, Βένια Δημητρακοπούλου, Νεκτάριος Κοντοβράκης.

Καταθέτουν διαφορετικές γλυπτικές απόψεις, οι οποίες αποτυπώνουν τη δυναμική τους στο συγκεκριμένο τρόπο έκφρασης, μέσα από σύγχρονα έργα που ξαφνιάζουν με το ταπεραμέντο και την ένταση τους.

Ο Κωστής Γεωργίου παρουσιάζει δυναμικά συμπλέγματα χορευτών-ακροβατών, που παραπέμπουν στην ανάταση σε εκρηκτικούς χρωματισμούς με το μπλε του κοβαλτίου και το λαμπρό κόκκινο να κυριαρχούν. Αντίστοιχα εκρηκτικά είναι και τα έργα ζωγραφικής, φιγούρες άλλοτε οικείες και άλλοτε επίτηδες γκροτέσκες και αλληγορικές μέσα από μια εντελώς προσωπική, σουρεαλιστική διάθεση. Δεν λείπουν και άλλα καλοκαιρινής διάθεσης θέματα τα οποία αποπνέουν τη ζωοποιό ενέργεια και δυναμική του καλλιτέχνη.

Μια δυναμική συνάντηση «Μεταξύ φίλων» που εκφράζει αφοσίωση, πίστη, κατάθεση σ αυτό το ίδιο το αντικείμενο της τέχνης. «Μεταξύ φίλων» ειλικρίνεια, υποστήριξη, καθαρότητα, διαφάνεια…

Η Λυδία Βενιέρη μας καλεί να δούμε μέσα στις μαγικές διάφανες γλυπτές σφαίρες της, όπου έχει εναποθέσει κομμάτια της φύσης, λεπτομέρειες από το περιβάλλον, ζωικό και φυτικό, το οποίο αποδίδει με το δικό της ποπ αρτ τρόπο. Τα ανθρωποκεντρικά σχέδια της και τα αφαιρετικά τοπία της με χαρακτηριστικές όψεις και γωνιές της Ελλάδας συμπληρώνουν τη δική της άποψη στην έκθεση.

i-D ProjectArt: Κανάρη 12, Κολωνάκι, 10674, τηλ. +30 2103221801.

error: Content is protected !!