ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

méta: Οι Κανέλλα Αράπογλου & Μάνος Χατζηκωνσταντής παρουσιάζουν φωτογραφικές εικόνες με θέμα την μετάβαση!

Η γκαλερί Depo Darm Contemporary Art Space, παρουσιάζει την έκθεση méta, μια συνεργασία της Κανέλλας Αράπογλου και του Μάνου Χατζηκωνσταντή.
Οι δύο δημιουργοί εργάστηκαν ανεξάρτητα και παράλληλα, ο καθένας με τα δικά του εικαστικά εργαλεία, καταλήγοντας σε μια σειρά φωτογραφικών εικόνων, με θέμα την μετάβαση, την φύση του χρόνου και την προσωπική μνήμη.

Η Κανέλλα Αράπογλου έχει εντάξει το κέντημα στην εικαστική της γλώσσα πατώντας επάνω σε παραδοσιακές τεχνικές με αποτελέσματα ανατρεπτικά κι απρόσμενα που αμφισβητούν στερεότυπα. Ο Μάνος Χατζηκωνσταντής χρησιμοποιεί την φωτογραφία σε προσωπικό επίπεδο για να αντιληφθεί και να χαρτογραφήσει μνήμες και αδιόρατα συμβάντα.

Η συνεργασία ξεκίνησε από την ιδέα της Κανέλλας να επέμβει εικαστικά σε φύλλα που άρχισαν να πέφτουν από ένα από τα φυτά της. Τα εφήμερα έργα που προέκυψαν λειτούργησαν ως έμπνευση για τον Μάνο που παρατηρώντας τα σε βάθος χρόνου κατέγραψε την μετάβασή τους σε μια επόμενη κατάσταση. Αυτή η ανταλλαγή, ο διάλογος μεταξύ των δυο καλλιτεχνών που οδήγησε στα κοινά τους έργα, αποτέλεσε ένα είδος μετα-συνεργασίας, ένα αμάλγαμα τεχνικών.

DEPO DARM Contemporary Art Space,
Ηρώων Σκοπευτηρίου 54 – 56, Καισαριανή 161 21
04.11.21 – 30.12.21
Εγκαίνια: 4 Νοεμβρίου 2021, 19:00

error: Content is protected !!