ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μεσόγειος, η δική μας θάλασσα, η δική μας πατρίδα: ημερήσιο Τριμερές Συνέδριο Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου

Με στόχο τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου, και τη δικτύωση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους νευραλγικούς τομείς των Οπτικοακουστικών, του Τουρισμού και της Ναυτιλίας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο που μας πέρασε στην αίθουσα Συνεδρίων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, το τριμερές συνέδριο, Μεσόγειος, η δική μας θάλασσα, η δική μας πατρίδα, που διοργάνωσε η πρόεδρος της εταιρείας A&K Relations, Κατερίνα Ανδρούτσου.
Υπό την αιγίδα των Προέδρων της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας και παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β΄και υψηλόβαθμων αξιωματούχων, το συνέδριο παρακολούθησαν επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων και από τις τρεις χώρες.

Σάββας Περδίος Υφυπουργός Τουρισμού Κύπρου, Κατερίνα Ανδρούτσου διοργανώτρια του συνεδρίου, Ιακώβου Κώστας Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ναυτιλίας Κύπρου.

Στέλιος Καφαντάρης, Αγάπη Πολίτη.

Έλενα Κουντουρά Υπουργός Τουρισμού, Κατερίνα Ανδρούτσου

Μαρία Χατζηνάσιου, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κατερίνα Ανδρούτσου διοργανώτρια του συνεδρίου, Στέλιος Καφαντάρης.

Laila Elwi ηθοποιός, παραγωγός, Γιώργος Χατζηνάσιος.

« Η Αίγυπτος, η Κύπρος και η Ελλάδα συνεργάζονται στενά στους τομείς της καινοτομίας, της ενέργειας, του τουρισμού, του πολιτισμού και αποτελούν ένα τρίγωνο συνεργασίας με προστιθέμενη αξία, όχι μόνο για την περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, αλλά και για ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Νίκος Παππάς.
Συγκίνηση προκάλεσαν στην κατάμεστη αίθουσα τα λόγια του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β΄, που χαιρέτισε τους σύνεδρους λέγοντας: « Έρχομαι κοντά σας από τη βασίλισσα της Μεσογείου, την Αλεξάνδρεια, για να ευλογήσω μέσα από την καρδιά μου τη σημερινή, μεγάλη αυτή πρωτοβουλία για τη θάλασσά μας. Σέβομαι τη διπλωματία των αγωγών, αλλά εγώ πορεύομαι με τη διπλωματία της αγάπης».
Το συνέδριο έκλεισε με την υπόσχεση της διοργανώτριας Κατερίνας Ανδρούτσου, ότι αυτή η συνάντηση είναι το πρώτο βήμα από μια σειρά ειδικότερων, σχετικών με τις θεματικές, συναντήσεων που θα ακολουθήσουν. «Ραντεβού στην Αίγυπτο», είπε, υπόσχεση που χειροκροτήθηκε θερμά από τους σύνεδρους.

error: Content is protected !!