ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Αυτό που φαίνεται, σε διατηρητέο κτήριο της Ερμού…

Η ομαδική έκθεση “Mehr Als Schein / Shining Through / Αυτό που φαίνεται” εγκαινιάζεται στο πλαίσιο του Zone D, στο νέο κτήριο της Γκαλερί Ζουμπουλάκη στις 17 Μαΐου, σε επιμέλεια του εικαστικού Mark Noll.

Η έκθεση στην οποία συμμετέχουν 19 καλλιτέχνες -που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία, στην Ελλάδα και στην Κύπρο– θα πραγματοποιηθεί σε διατηρητέο κτίριο επί της οδού Ερμού.

pink

Όπως γράφει ο Mark Noll: «Η εμφάνιση είναι απατηλή, η ομορφιά είναι μόνο επιφανειακή. Οι ελκυστικές επιφάνειες έχουν συχνά προκαλέσει υποψίες στη σκέψη των διανοούμενων και έχουν σχετισθεί με την επιπολαιότητα (τη ρηχότητα), ή ακόμα χειρότερα με την ‘εξαπάτηση’. Η πραγματική υπόσταση όπως και το περιεχόμενο, το νόημα ή η αλήθεια από την άλλη πλευρά είναι πάντα αναμενόμενο να κρύβονται πίσω από την επιφάνεια.

Η έκθεση Αυτό που φαίνεται δεν εστιάζει στην υποτιθέμενη ανεπάρκεια της επιφάνειας, αλλά στοχεύει να αποκαλύψει πρωταρχικά ότι η επιφάνεια είναι ένα αισθητικό φαινόμενο που δεν εξάγεται από το περιεχόμενο, ούτε εξυπηρετεί μόνο διακοσμητικούς σκοπούς. Η επιφάνεια αποδίδει μία σαρκική διάσταση. Η έκθεση επιδιώκει να παρουσιάσει κυρίως Έλληνες και Γερμανούς καλλιτέχνες που έχουν ασχοληθεί μεταξύ άλλων με την αισθητική της επιφάνειας και που από κοινού εξερευνούν τον τρόπο που η επίδραση και η εμφάνιση της επιφάνειας μπορούν να επανερμηνευτούν με διαφορετικά μέσα».

black & white

Καλλιτέχνες: Αλεξίου Νίκος, Γκανάς Γιάννης, Ζαχαριουδάκης Μανώλης, Λοϊζίδου Μαρία, Μπασάνος Κώστας, Μπήτσικας Ξενοφών, Ξαγοράρης Ζάφος, Παπακωνσταντίνου Νίνα, Χριστόπουλος Κώστας, Faust Jeanne, Goldschmidt Dorothea, Kailiang Yang, Kelm Katia, Krause Inge, May Ruth, Noll Mark, Pichler Michalis, Sander Maike, Zenner Barbara.

iannis_ganas_doors_2013_180x75_βερνίκι σε μέταλλο
Στο πλαίσιο της έκθεσης Αυτό που φαίνεται θα εκδοθεί τρίγλωσση (ελληνικά, γερμανικά, αγγλικά) ειδική έκδοση από τις Εκδόσεις FUTURA, συνοδευόμενη από ενδεικτικά έργα και κείμενα των Ludwig Seyfarth and Mark Noll.
Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι στις 17 Μαϊου, ενώ θα διαρκέσει έως 2 Ιουνίου.

error: Content is protected !!