ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Αυτό που φαίνεται…

Η ομαδική έκθεση “Mehr Als Schein / Shining Through / Αυτό που φαίνεται” εγκαινιάζεται στο πλαίσιο του Zone D της Γκαλερί Ζουμπουλάκη στις 17 Μαΐου, στις 8 μ.μ. σε επιμέλεια του εικαστικού Mark Noll.

MarkNoll Monch

MarkNoll Monch

Η έκθεση στην οποία συμμετέχουν 19 καλλιτέχνες -που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία, στην Ελλάδα και στην Κύπρο– θα πραγματοποιηθεί σε νεοκλασικό κτίριο στην Οδό Ερμού 135.

Ruth May, Froufrou

Ruth May, Froufrou

Όπως γράφει ο Mark Noll: «Η εμφάνιση είναι απατηλή, η ομορφιά είναι μόνο επιφανειακή. Οι ελκυστικές επιφάνειες έχουν συχνά προκαλέσει υποψίες στη σκέψη των διανοούμενων και έχουν σχετισθεί με την επιπολαιότητα -τη ρηχότητα-, ή ακόμα χειρότερα με την ‘εξαπάτηση’. Η πραγματική υπόσταση όπως και το περιεχόμενο, το νόημα ή η αλήθεια από την άλλη πλευρά είναι πάντα αναμενόμενο να κρύβονται πίσω από την επιφάνεια.

Αυτό που φαίνεται δεν εστιάζει στην υποτιθέμενη ανεπάρκεια της επιφάνειας, αλλά στοχεύει να αποκαλύψει πρωταρχικά ότι η επιφάνεια είναι ένα αισθητικό φαινόμενο που δεν εξάγεται από το περιεχόμενο, ούτε εξυπηρετεί μόνο διακοσμητικούς σκοπούς. Η επιφάνεια αποδίδει μία σαρκική διάσταση. Η έκθεση επιδιώκει να παρουσιάσει κυρίως Έλληνες και Γερμανούς καλλιτέχνες που έχουν ασχοληθεί μεταξύ άλλων με την αισθητική της επιφάνειας και που από κοινού εξερευνούν τον τρόπο που η επίδραση και η εμφάνιση της επιφάνειας μπορούν να επανερμηνευτούν με διαφορετικά μέσα».

Νίκος Αλεξίου, Iviron Iron

Νίκος Αλεξίου, Iviron Iron

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Αλεξίου Νίκος, Γκανάς Γιάννης, Ζαχαριουδάκης Μανώλης, Λοϊζίδου Μαρία, Μπασάνος Κώστας, Μπήτσικας Ξενοφών, Ξαγοράρης Ζάφος, Παπακωνσταντίνου Νίνα, Χριστόπουλος Κώστας, Faust Jeanne, Goldschmidt Dorothea, Kelm Katja, Krause Inge, May Ruth, Noll Mark, Pichler Michalis, Sander Maike, Yang Kailiang, Zenner Barbara.
Στο πλαίσιο της έκθεσης Αυτό που φαίνεται θα εκδοθεί τρίγλωσση (ελληνικά, γερμανικά, αγγλικά) ειδική έκδοση από τις Εκδόσεις FUTURA, συνοδευόμενη από ενδεικτικά έργα και κείμενα των Ludwig Seyfarth and Mark Noll.

error: Content is protected !!