ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μεγάλη διάκριση του αρχιτεχνίτη του Οίκου Zolotas ως Ιππότη των Τεχνών και των Γραμμάτων από την Γαλλική Δημοκρατία!

Σε μία λαμπρή τελετή, ο υπουργός πολιτισμού της Γαλλίας κύριος Franck Riester βράβευσε τον κύριο Χαράλαμπο Γεωργιόπουλο με τον τίτλο του Ιππότη των τεχνών και των γραμμάτων.
Για περισσότερα από 40 χρόνια ο Χαράλαμπος Γεωργιόπουλος δημιουργεί μερικά από τα πιο εμβληματικά χειροποίητα κοσμήματα του ιστορικού Οίκου ZOLOTAS στην Αθήνα, δίνοντας ζωή, με την δεξιοτεχνία του, στα σχέδια ταλαντούχων σχεδιαστών του Οίκου. Με πορεία που ξεκινά από το 1975, αποκτά πολύ γρήγορα την γνώση των αρχαίων ελληνικών τεχνικών που μεταδίδονται στα εργαστήρια του Ζολώτα από το 1895. Έξυπνος, εργατικός , ταλαντούχος αλλά ταπεινός, αναλαμβάνει πολύ σύντομα την θέση του «αρχιμάστορα»!

Ο Χαραλάμπος Γεωργίοπουλος με τον τίτλο Ιππότης των τεχνών και των γραμμάτων

Από το 2009, συμβουλεύει τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Οίκου Γ.Παπαλέξη σε θέματα καινοτόμων διαδικασιών παραγωγής και συμβάλλει στην μετάδοση των παραδοσιακών τεχνικών της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας, όπως η σφυρηλάτηση, η συρματερή και η κοκκίδωση, στους νεότερους τεχνίτες του εργαστηρίου.
Με αυτήν την διάκριση, ο Γάλλος υπουργός τίμησε τον Χ.Γ. και άλλους εννέα τεχνίτες, για την συνεισφορά τους στην πολιτιστική κληρονομιά και την αφοσίωση τους στην μετάδοση των παραδοσιακών τεχνογνωσιών.

Ο Χαράλαμπος Γεωργίοπουλος μαζί με τον υπουργό Πολιτισμού Franck Riester κατά την βράβευσή του

Από το 2006, το Comité Colbert, ο ιστορικός σύνδεσμος των διεθνών φημισμένων luxury brands, μέλος του οποίου είναι ο Οίκος ZOLOTAS, σε συνεργασία με το υπουργείο πολιτισμού θέσπισαν αυτή τη διάκριση ώστε να τιμήσουν τα εξειδικευμένα επαγγέλματα τέχνης. Σκοπός της διάκρισης αυτής είναι οι τιμημένοι τεχνίτες να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τις νεότερες γενιές.

Ο υπουργός Πολιτισμού Franck Riester μαζί με τον Χαράμπο Γεωργιόπουλο και τον CEO του Οίκου ZOLOTAS, Georges Papalexis

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα στην επίσημη αίθουσα του υπουργείου πολιτισμού στο Παρίσι και την τίμησαν με την παρουσία τους, η κυρία Αγλαΐα Μπαλτά, πρέσβης της Ελλάδος στην Γαλλία, η κυρία Μαρία Διαμαντοπούλου πρέσβης της Ελλάδος στην UNESCO, ο πρόεδρος του Οίκου HERMES που εκτελεί χρέη Προέδρου του Comité Colbert κύριος Guillaume de Seynes, η Πρόεδρος του Οίκου ZOLOTAS κυρία Marianne Le Clère Papalexis, ο διευθύνων σύμβουλος Georges Papalexis, και πολλές εκλεκτές προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων.

error: Content is protected !!