«Μεγάλες Ώρες» στο Ηρώδειο!

02/10/2022 • LIFESTYLE

Μία μαγική βραδιά έζησαν οι χιλιάδες θεατές, που κατέκλυσαν το ασφυκτικά γεμάτο Ηρώδειο σε μια sold out παράσταση, για να παρακολουθήσουν το πολυδιάστατο μουσικό έργο του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη, «Μεγάλες Ώρες», με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό την διεύθυνση του μαέστρου Στάθη Σούλη.
Οι συγκλονιστικές ερμηνείες της Γλυκερίας, του Δημήτρη Μπάση, της Ελεάννας Βαρελά και του κατόχου 5 βραβείων Emmy, Αμερικανού μουσικού και ηθοποιού, Jonathan Jackson, μαζί με 100 χορωδούς από τρεις διαφορετικές χορωδίες δημιούργησαν μια από τις πιο κατανυκτικές στιγμές που έχουμε ζήσει κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής, Νικήτας Τσακίρογλου στο ρόλο του αφηγητή συνέδεε με μοναδικό τρόπο την πολυπρόσωπη μουσική τριλογία του συνθέτη.

Νικήτας Τσακίρογλου, Ανδρέας Κατσιγιάννης

Στης «Σιωπής τον Τόπο», το Άγιο Όρος, βιώνονται συνέχεια οι «Μεγάλες Ώρες» της παρουσίας του Φωτός. Και οι ώρες γίνονται μεγαλύτερες όταν η του αενάου Φωτός Μητέρα, η «Κεχαριτωμένη» μεταδίδει το Φως της, σ’ αυτούς που το αναζητούν. Μία κατανυκτική προσευχή, που ακούστηκε σαν το θρόισμα του ανέμου κάτω από τη σκέπη του σεπτού Αγιορείτικου ουρανού στον Αττικό Ουρανό.

Στη συναυλία παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι από τον εκκλησιαστικό, πολιτικό, δημοσιογραφικό και καλλιτεχνικό χώρο.

Γέροντας Εφραίμ Βατοπεδινός Ηγούμενος Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Αθανάσιος Μαρτίνος, Πολιτικός Διοικητής Αγίου Όρους

Ανδρέας Λοβέρδος, Αθανάσιος Πλεύρης

Στη συναυλία παρουσιάστηκαν σε πρώτη εκτέλεση τραγούδια από το δίσκο «Κεχαριτωμένη», ο οποίος θα κυκλοφορήσει στις 6 Οκτωβρίου

Φωτογραφίες: Manolis Chiotis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons