ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μεγαλειώδες Dinner Party του The Hellenic Initiative!

Πάνω από 380 διεθνείς προσκεκλημένοι παρευρέθησαν στη 3η ετήσια εκδήλωση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στο ξενοδοχείο Dorchester του Λονδίνου, με την “sold out” εκδήλωση να συγκεντρώνει πάνω από 250,000 λίρες για τη χρηματοδότηση του φιλανθρωπικού και αναπτυξιακού έργου του THI στην Ελλάδα.


Οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης Νίκος Σταθόπουλος, Κωνσταντίνος Λογοθέτης και Τατιάνα Μπλάτνικ ευχαρίστησαν το κοινό για τη γενναιόδωρη προσφορά του. Ο Πρόεδρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΗΙ, George Stamas παρουσίασε το κεντρικό ομιλητή, κύριο Muhtar Kent, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Coca Cola και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. Ο κύριος Kent μίλησε για τη δέσμευση της Coca Cola στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και τη συμμετοχή της εταιρείας στο πρόγραμμα Regeneration της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στην Ελλάδα.


Η εκδήλωση βράβευσε δύο οργανισμούς. Ο πρώτος ήταν η ELPIDA Youth, που ιδρύθηκε το 2015 από μια ομάδα νέων μελών της ELPIDA. Η ELPIDA Youth ευαισθητοποιεί και υποστηρίζει τη ψυχολογική ευημερία των παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες στην Ελλάδα. Η Τατιάνα Μπλάτνικ, Διεθνής Πρέσβειρα του ΤΗΙ, δέχθηκε το βραβείο εκ μέρους τους.


Ο δεύτερος τιμώμενος οργανισμός ήταν το HOME Project, μια ενωτική πρωτοβουλία του Libra Group ως απάντηση στη παγκόσμια προσφυγική κρίση που στοχεύει αντιμετώπιση των αναγκών των παιδιών προσφύγων που έχουν φτάσει στην Ελλάδα. Το HOME Project προσφέρει ένα καταφύγιο για αυτά τα παιδιά, παρέχοντας τους ασφάλεια, αξιοπρέπεια, μόρφωση και καλές συνθήκες διαβίωσης. Η κυρία Κουβελάκη, Εκτελεστική Διευθύντρια του ΗΟΜΕ Project, παρέλαβε το βραβείο του οργανισμού.

Η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα σταρ, Άννα Βίσση και το συγκρότημα της, πραγματοποίησαν μια ιδιαίτερη εμφάνιση, ψυχαγωγώντας το κοινό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε δημοπρασία, στην οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν φανταστικά δώρα.


Από την ίδρυση της το 2012, η Ελληνική Πρωτοβουλία έχει διανείμει $ 15 εκατομμύρια για την υποστήριξη προγραμμάτων ανακούφισης από την κρίση καθώς και προγράμματα επιχειρηματικότητας και οικονομικής ανάπτυξης.

It’s good to know:
Αποστολή του The Hellenic Initiative: Η επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας, μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις και προγράμματα που στοχεύουν στην οικονομική ανάκαμψη.
Κινητοποιούμε ανθρώπους με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Είμαστε η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – TΗΙ) – ένα παγκόσμιο κίνημα των Ελλήνων της Διασποράς.

error: Content is protected !!