ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά: Πάμε να δοκιμάσουμε τα καλύτερα και πιο σημαντικά…

10751756_10152589875503558_822317509_nΟ ιστότοπος για τη γαστρονομία και την ευζωία, The Food & Leisure Guide και η εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, συνδιοργανώνουν ένα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα γευστικό ταξίδι στον κόσμο των «Μεγάλων Κόκκινων Κρασιών».Η έννοια του «Μεγάλου Κρασιού», που αποτελεί μετάφραση του γαλλικού «Grand Vin» και που οι αγγλοσάξονες ονομάζουν «Fine Wine», είναι διαρκώς ανοικτή προς συζήτηση και διαπραγμάτευση. Παλιά οινοποιεία, παλιές χρονιές αλλά και πειραματικές οινοποιήσεις, ετικέτες που μετουσιώνουν τη φιλοσοφία του οινοπαραγωγού σε έναν κόσμο που ορίζεται από τη γνώση και την έμπνευση, αυτό είναι το σύμπαν των Μεγάλων Κόκκινων Κρασιών.

Σ’ αυτόν ακριβώς τον κόσμο φιλοδοξούν οι οργανωτές να ξεναγήσουν τους οινόφιλους καταναλωτές τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, μέσα από την εκδήλωση «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά».

b6e9c73da956b21f006f1d57d7977439
Επίτιμοι καλεσμένοι θα είναι η διασημότερη οινογράφος του κόσμου, Jancis Robinson, και ο κριτικός εστιατορίων των Financial Times, -ποιος δεν τον ξέρει- Nicholas Lander.

Θα γνωρίσουμε από κοντά τον θρύλο των FT, Nicholas Lander!

Θα γνωρίσουμε από κοντά τον θρύλο των FT, Nicholas Lander!

Είκοσι από τα κορυφαία οινοποιεία της χώρας και οι εταιρείες που εισάγουν στην Ελλάδα τα καλύτερα και πιο σημαντικά ξένα κρασιά της αγοράς, θα παρουσιάσουν προς γευστική δοκιμή πάνω από 100 σπουδαία κρασιά, όλα κόκκινα, όλα εξαιρετικά υψηλής ποιότητας. Είναι η πρώτη φορά που τα πιο ακριβά ελληνικά κρασιά θα παρουσιαστούν όλα μαζί και θα τεθούν στην κρίση του κοινού, στον ίδιο μάλιστα χώρο με μερικά από τα πιο γνωστά κρασιά της υφηλίου.

ad7eda8d66137124166b37579fd2538a

Στην εκδήλωση αυτή, ο επισκέπτης καλείται να συμμετάσχει στα έξοδα, όπως συμβαίνει σε αντίστοιχες εκδηλώσεις του εξωτερικού. Με ένα αντίτιμο 38€, ο επισκέπτης θα παραλαμβάνει ένα μπλοκ με δέκα κουπόνια αξίας 3€ έκαστο τα οποία θα εξαργυρώνει στα σταντ των εκθετών ώστε να δοκιμάζει ―στο κόστος τους― κρασιά που, υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσαν να θεωρηθούν απαγορευτικά λόγω της τιμής τους αλλά και εξαιρετικά δυσεύρετα. Κάθε κρασί (δόση των 50ml) θα κοστίζει ένα ή περισσότερα κουπόνια, ανάλογα με το κόστος του. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κρασιά με τιμή λιανικής γύρω στα 120€ θα μπορούν να δοκιμαστούν με δύο κουπόνια. Φυσικά, κάθε επισκέπτης θα μπορεί να αγοράζει επιπλέον μπλοκ κουπονιών, εφόσον το επιθυμεί.

a8188846273ce8ead9e343ee537db359

Η εκδήλωση πλαισιώνεται από τρεις παράλληλες εκδηλώσεις που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον όσων θέλουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους και να πολλαπλασιάσουν την απόλαυσή τους: στο «Master Class» 50€ Challenge, θα αναμετρηθούν «τυφλά» (χωρίς, δηλαδή, οι γευσιγνώστες να γνωρίζουν την ταυτότητά τους) έξι κρασιά, τρία ελληνικά και τρία ξένα.
Στη συνέχεια, στο Cabernet blends: Bordeaux vs Νέος Κόσμος θα δοκιμαστούν έξι κορυφαία κρασιά με βάση την ποικιλία Cabernet Sauvignon, από το Μπορντό, την Καλιφόρνια και την Αυστραλία. Τέλος, το ίδιο βράδυ, ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου του εστιατορίου Tudor Hall (Ξενοδοχείο King George II), με αφετηρία μερικά σπουδαία κόκκινα κρασιά, θα ετοιμάσει ένα γαστρονομικό δείπνο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

0874a117486e68e3b2b009c8697a496f

Η εκδήλωση «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» υποστηρίζεται από μία μεγάλη σαμπάνια, την Veuve Clicquot, η οποία θα είναι παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για να ξεκουράζει τους ουρανίσκους των γευσιγνωστών και το ίδιο βράδυ για να προϋπαντήσει τους συνδαιτημόνες του γαστρονομικού δείπνου με την ετικέτα της, Grande Dame. Χορηγός γευστικής απόλαυσης είναι, επίσης, η εταιρεία Arla με μία σειρά από επιλεγμένα τυριά, ενώ ο κύκλος της ευζωίας συμπληρώνεται με τους εξαιρετικούς συντηρητές κρασιών της Miele και με τα εμβληματικά προϊόντα της Mont Blanc, δίνοντας έτσι το μήνυμα ότι το κρασί είναι αναπόσπαστο μέρος αυτού που ονομάζουμε «καλή ζωή».

Πληροφορίες για την εκδήλωση «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» και για τους συμμετέχοντας και τα κρασιά τους, μπορεί να βρίσκει στην ειδική στήλη του The Food and Leisure Guide που ενημερώνεται καθημερινά.

Can’t wait!!! 

error: Content is protected !!