ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Με τα “Ναι” και με τα “Όχι” μας, ένα γράμμα στους φίλους του Fay's Control…

Δευτέρα 6 Ιουλίου του 2015. Δέκα ημέρες μετά εκείνα τα ξημερώματα όπου ο πρωθυπουργός αναγγέλλει το Δημοψήφισμα, η Ελλάδα παίρνει την δική της απόφαση και πλέον πορεύεται με το συντριπτικό -η αλήθεια είναι- αποτέλεσμα που αναδεικνύει η γαλανόλευκη κάλπη. Δέκα ημέρες που η ζωή είχε παγώσει μα τώρα συνεχίζεται. Δύσκολα, με τις εξελίξεις να διαδέχονται η μία την άλλη, μα οφείλει να συνεχιστεί. Δέκα ημέρες μετά εκείνα τα ξημερώματα που ο Έλληνας ένοιωσε στο πετσί του τι πάει να πει αγωνία, φόβος, διχασμός. Που έψαχνε μέσα από ένα “Ναι” ή ένα “Όχι” να βρει ελπίδα, που όταν νόμιζε πως βρήκε τις απαντήσεις, του άλλαζαν τις ερωτήσεις. Δέκα ημέρες που ένα “Ναι” και ένα “Όχι” καθόριζαν την κάθε μας ανάσα. Δέκα ημέρες όπου από τον πιο φανατικό εκπρόσωπο του “Ναι” έως τον πιο ένθερμο υποστηρικτή του “Όχι” βίωνε τον δικό του πόνο. Το αύριο όμως ήρθε, είναι εδώ. Και η ζωή συνεχίζεται, οφείλει να συνεχιστεί.

Εύλογα -ή όχι- και το Fay’s Control κατέβασε ταχύτητες. Όχι φυσικά επειδή η θεματολογία του δεν “ταίριαζε” αισθητικά με την αγωνία των ημερών. Το Fay’s Control, από την πρώτη ημέρα του “on air”, στο πρώτο του editorial με τον τίτλο “Συνέπεια στο Όνειρο” εκείνα τα μεσάνυχτα στις 12/12/12, στην κορύφωση της οικονομικής ύφεσης, υποστήριζε πως “…Ας επαναπροσδιορίσουμε το lifestyle των ’00s και ας εκτιμήσουμε το “ευ ζην” που δεν κατηγοριοποιείται σε δεκαετίες , που ουδεμία σχέση έχει με την προσωπική ή την εγχώρια οικονομική κατάσταση. Διότι ό,τι αληθινό και εμπνευσμένο από τις ζωές αξιόλογων ανθρώπων που αποστρέφονται νεοπλουτίστικες συμπεριφορές , δεν προκαλούν και γυρνούν τη πλάτη σε οτιδήποτε flashy και δήθεν, είναι άξιο να καταγραφεί και να διαβαστεί…”

11169198_10153411513248794_6812889769504437112_n
Το Fay’s Control κατέβασε ταχύτητες κι ας υποστήριζε από την πρώτη μέρα της μετακόμισης του από το χαρτί στον κυβερνοχώρο κάθε τι Ελληνικό που έπρεπε να υποστηριχθεί, τους σχεδιαστές, τα brands, τις βιοτεχνίες, τους ανθρώπους, τα αρώματα, τα χρώματα της Ελλάδας, κάθε κρυμμένη ή ολοφάνερη ομορφιά της.
Το Fay’s Control κατέβασε για δέκα ημέρες ταχύτητες και ας επέμεναν τα google analytics να μας υπενθυμίζουν πως μας διαβάζουν από κάθε πιθανή και απίθανη γωνιά της γης, Έλληνες. Και φυσικά, γνωρίζουμε πως ναι, πρόκειται για Έλληνες όταν οι κουκκίδες στον χάρτη της google μας δείχνουν την Αγγλία, την Γερμανία, την Σουηδία, την Αυστραλία, την Ελβετία, το Βέλγιο, την Ιταλία, το Ντουμπάι, την Βοστόνη, τη Νέα Υόρκη ή την Γαλλία. Γιατί, πολύ απλά, το Fay’s Control γράφει Ελληνικά. Σε όλους τους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται.
Το Fay’s Control δεν κατέβασε ταχύτητες επειδή περιγράφει όμορφες γωνιές της πόλης και της χώρας μας που αξίζει να επισκεφτείς ούτε επειδή προτείνει Έλληνες σχεδιαστές που θα ήθελες να γνωρίσεις ή την έκθεση ενός καλλιτέχνη που μπορεί μέσα από τα λάδια του να σε ταξιδέψει, να σε φτάσει μακριά. Ούτε φυσικά επειδή απαθανάτισε ένα ηλιοβασίλεμα που ήθελε να το μοιραστεί μαζί σου.
Το Fay’s Control κατέβασε ταχύτητες για να μην “ζαλιστεί”. Γιατί τα πάντα γύρω του έτρεχαν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες και τα πάντα ήταν παγωμένα. Το ίδιο και αυτό. Μα τα κείμενα του Fay’s Control πάντα υπόσχονταν αισιοδοξία. Ναι, αυτή η πένα επιμένει να αισιοδοξεί. Ή, να αναδεικνύει κάθε τι αισιόδοξο. Από ένα χαμόγελο έως μία συνταγή. Και από το ομορφότερο πρόσωπο της φιλανθρωπίας έως το σπουδαιότερο της Τέχνης.
Το Fay’s Control ανεβάζει και πάλι ταχύτητες λοιπόν. Ως οφείλει. Όχι επειδή τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα ανθόσπαρτα μπροστά μας. Τα δύσκολα συνεχίζονται και θα τα ζήσουμε όλοι μαζί. Ως Έλληνες.
Και το Fay’s Control είναι και πάλι εδώ και λέει “Ναι” σε κάθε αισιόδοξη νότα και πινελιά, δίνει σημασία σε κάθε μικρή χαρά, λέει “Όχι” σε κάθε πιθανή διχόνοια. Γιατί είμαστε ωραίοι ως Έλληνες. Και έτσι θα πορευτούμε. Πόσω μάλλον στα δύσκολα…

error: Content is protected !!