Μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής «Τα παιδιά ονειρεύονται το μέλλον τους»!

23/01/2018 • LIFESTYLE

Η εκδήλωση για την απονομή των βραβείων στους νικητές του μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής 2017, που διοργάνωσε το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος πραγματοποιήθηκε προχθές στο ξενοδοχείο NJV ATHENS PLAZA.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι 60 μικροί καλλιτέχνες που τα έργα τους διακρίθηκαν στον διαγωνισμό, όλοι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού, μαζί με τους γονείς τους, και πολλούς δασκάλους τους, οι οποίοι ήρθαν στην Αθήνα από διάφορες γωνιές της όμορφης πατρίδας μας, όπως η Θεσσαλονίκη, η Κρήτη, η Εύβοια, η Ρόδος, η Αμφιλοχία, το Κιλκίς, η Λάρισα, η Ανδραβίδα, οι Λειψοί, η Ξάνθη, η Πάτρα, το Άργος, η Κόρινθος, κ.ά. καθώς και από διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως το Νέο Ηράκλειο, το Μαρούσι, το Πέραμα, τα Σπάτα, ο Πειραιάς, κ.ά.
Ο διαγωνισμός με θέμα «Τα παιδιά ονειρεύονται το μέλλον τους» ήταν αφιερωμένος στην επέτειο των 20 χρόνων δράσης του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και συνολικά στον διαγωνισμό πήραν μέρος πάνω από 1300 παιδιά 6-12 χρονών απ’ όλη την Ελλάδα.
Επίτιμος καλεσμένος της εκδήλωσης και μέλος της Κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού ήταν ο μεγάλος Έλληνας καλλιτέχνης και καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, κύριος Μιχάλης Αρφαράς.

Τάκης Μαυρωτάς, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Αικατερίνη Λέγγου, Μιχάλης Αρφαράς.

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τους 8 από τους 9 νικητές του μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής 2017 καθώς και με τους νικητές του διαγωνισμού 2016 και 2015. Αριστερά στη φωτογραφία: η Χαρά Μπαζιώτη, νικήτρια του διαγωνισμού 2016 και δίπλα της ο Θανάσης Σωτηρόπουλος νικητής του διαγωνισμού 2015.

Η Πρόεδρος του Ιδρύματος, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, υποδέχτηκε τα παιδιά με ανοιχτή αγκαλιά, ενώ η εκπαιδευτικός και Πρόεδρος της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδος, κυρία Αικατερίνη Λέγγου την ευχαρίστησε που αγκάλιασε με τόση αγάπη αυτόν τον διαγωνισμό αναδεικνύοντας τον σε θεσμό.
Ο Διευθυντής του Εικαστικού Προγράμματος του «Ιδρύματος Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη», κύριος Τάκης Μαυρωτάς, υποστηρικτής και εξαίρετος φίλος του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη από τα πρώτα κιόλας χρόνια λειτουργίας του, κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο της κυρίας Βαρδινογιάννη, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη έμφαση που δίνει, μέσα από τη δράση της, στον πολιτισμό και την τέχνη, τα οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν αποτελούν πολυτέλεια αλλά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και εξέλιξη των παιδιών ώστε να γίνουν άξιοι και δημιουργικοί αυριανοί πολίτες.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons