Οι Μαθητές του Αρσακείου στο πλευρό των παιδιών της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

16/06/2016 • LIFESTYLE

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, υποδέχτηκε στο γραφείο της, τους 11 από τους 22 μαθητές της ομάδας επιχειρηματικότητας του Β΄ Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, που είχαν τη πρωτοπόρα ιδέα να δημιουργήσουν το προϊόν APPOLLO και να συγκεντρώσουν από τις πωλήσεις του ένα συμβολικό χρηματικό ποσόν, το οποίο πρόσφεραν για την υποστήριξη του έργου της «ΕΛΠΙΔΑΣ».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το APPOLLO είναι ένας συνδυασμός «εφαρμογής κινητών τηλεφώνων» και μιας «συσκευής προβολής εικονικής πραγματικότητας», σχεδιασμένης από την Google, που ξεναγεί εικονικά στο ναό του Επικούριου Απόλλωνα, στις Βάσσες της Πελοποννήσου. Δημιουργήθηκε από την εικονική πολιτιστική επιχείρηση ΕΡΕΙΚΟΝ, που αποτελεί σύζευξη του πολιτιστικού προγράμματος «ΔΙΑΖΩΜΑ» και του προγράμματος επιχειρηματικότητας ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ του ΣΕΝ. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΡΕΙΚΟΝ βραβεύτηκε από τη Διεθνή Ένωση Φίλων του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα «δια χειρός» του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου.
Τους μαθητές που επισκέφτηκαν την κυρία Βαρδινογιάννη για να της παραδώσουν την επιταγή, συνόδευαν η Υποδιευθύντρια του Σχολείου, κυρία Σοφία Ραπτάκη και η καθηγήτρια, κυρία Δήμητρα Χατζηαγγελάκη, που ήταν υπεύθυνες για το πολιτιστικό πρόγραμμα «ΔΙΑΖΩΜΑ» και για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ του ΣΕΝ.
Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε από καρδιάς τους μαθητές και τους δασκάλους τους, τους συνεχάρη για την κοινωνική τους ευαισθησία και για το συγκινητικό μήνυμα που στέλνουν σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία με αυτή τη χειρονομία τους και τους απένειμε την Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons