ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μαθήματα Δημιουργικής Γραφής για την κόρη μου!

Είμαι τόσο ενθουσιασμένη με όσα έμαθα που τα μοιράζομαι κατευθείαν! Τουλάχιστον με όλους όσους έχετε παιδιά Δημοτικού, 8-12 ετών και θα θέλατε να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια της δημιουργικής γραφής που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”!

Δύο νέους κύκλους σεμιναρίων δημιουργικής γραφής για παιδιά 8-12 ετών πραγματοποιεί λοιπόν στον «Ελληνικό Κόσμο» η συγγραφέας και ποιήτρια Χριστίνα Κόλλια. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό εργαστήρι, που θα γνωρίσει στα παιδιά την ιστορική διαδρομή της Αθήνας μέσα από την έκθεση «Διαδρομές στην Αθήνα», η οποία με πολλή φροντίδα και μεράκι έχει στηθεί στο χώρο του «Ελληνικού Κόσμου». Τα παιδιά θα γράψουν τις δικές τους ιστορίες, εμπνευσμένα από την περιήγηση στις θεματικές ενότητες της έκθεσης και ειδικότερα στη γωνιά με το αυθεντικό γραφείο, βιβλιοθήκη και αντικείμενα του συγγραφέα Στράτη Μυριβήλη.

06312f27cefeb5addca2c52a0add06f2

Στόχος των σεμιναρίων  είναι η ανάπτυξη και καλλιέργεια του γραπτού και προφορικού λόγου των παιδιών. Μέσα από επιλεγμένους μύθους, θρύλους και παραμύθια, πεζά και έμμετρα κείμενα, οι μικροί μας φίλοι εμπλουτίζουν τον τρόπο σκέψης και έκφρασης, απελευθερώνοντας τη φαντασία τους. Ανακαλύπτουν τη μοναδική χαρά που προσφέρει ο δημιουργικός κόσμος της γνώσης και της γραφής και βελτιώνουν τις επιδόσεις τους στο σχολείο.

Α’ Σεμινάριο
Φιλόσοφοι και ποιητές
[…γιατί οι ποιητές και οι φιλόσοφοι είναι το θεμέλιο του πολιτισμού μας…]
Ημέρα: Σάββατο 14/02, 21/02, 28/02 & 7/03
Ωρα έναρξης: 12:00
Διάρκεια: 2 ώρες

Β’ Σεμινάριο
Στη γωνιά του Στρατή Μυριβήλη
[…γιατί στη γωνιά του συγγραφές το χθες συναντά το σήμερα…]
Ημέρα: Σάββατο 14/03, 21/03, 28/03 & 4/04
Ωρα έναρξης: 12:00
Διάρκεια: 2 ώρες

Κόστος Συμμετοχής: 20 ευρώ ανά μάθημα
70 ευρώ ανά κύκλο σεμιναρίων (4 δίωρα)
Τηλέφωνo επικοινωνίας: 212 254 0000

It’s good to know:

Η Χριστίνα Κόλλια είναι συγγραφέας και ποιήτρια. Σπούδασε Χρηματοοικονομικά και Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας στην ιδιωτική εκπαίδευση και μετεκπαιδεύτηκε στην Ομαδική Ψυχανάλυση. Επί σειρά ετών διετέλεσε αρχισυντάκτρια του οικολογικού πολιτιστικού περιοδικού «Αζιμούθιο». Επιμελήθηκε και παρουσίασε στην ιδιωτική τηλεόραση την εκπομπή «Ανοιχτό βιβλίο», με θέμα το χώρο του βιβλίου. Οργανώνει κι εμψυχώνει σεμινάρια δημιουργικής γραφής για παιδιά, ενήλικες και παιδαγωγούς. Διενεργεί έρευνα σχετικά με τη θεραπευτική επίδραση της λογοτεχνίας. Είναι τακτική συνεργάτης του Μουσείου Ηρακλειδών ως υπεύθυνη του παιδικού- εφηβικού εργαστηρίου λογοτεχνίας και δημιουργικής γραφής, μέλος του Ελληνικού Κύκλου Παιδικού Βιβλίου, μέλος σε συλλογικότητες πολιτισμού και αλληλεγγύης και ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ακαδημίας Πολιτισμού «Φωτόστατο».

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000

error: Content is protected !!