ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Masquerade Gala στο Μέγαρο Υπατία από το Lifeline Hellas υπέρ των σεισμόπληκτων γειτόνων μας!

Στην αρχή το θέμα δεν έμοιαζε ελκυστικό. Ο αρχιτέκτων Αλέξανδρος Νικολούδης, άρτι αφιχθείς εκ Παρισίων και μπολιασμένος με τις ιδέες του καλλιτεχνικού ρεύματος των Beaux-Arts, δεν θα μπορούσε να εντυπωσιαστεί εύκολα. Το μέγαρο προοριζόταν για τον πλούσιο Κεφαλλονίτη επιχειρηματία Γεράσιμο Λιβιεράτο και εκείνος, παρ’ ότι στην αρχή της καριέρας του, έπρεπε να σταθμίσει τα δεδομένα προτού θυσιάσει τα μυστικά που είχε εκμαιεύσει κατά την παραμονή του στη γαλλική πρωτεύουσα. Η τοποθεσία όμως – το πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας στη συμβολή των οδών Ηπείρου 2 και Πατησίων 55, απέναντι από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο -, που αποτελούσε μέρος συνάντησης των καλοντυμένων γυναικών, οι οποίες παρήλαυναν με τα ομπρελίνα τους, αλλά και η γωνιακή θέση του, τον έκαναν να ενδώσει.

Μαρίλυ Καλαβρού-Φίλιου, Φαίη Μπέη

Έτσι, το 1909, ο Αλέξανδρος Νικολούδης ολοκλήρωσε την ωδή του στο γαλλικό νεομπαρόκ και το αποτέλεσμα, ένα κτίριο-στολίδι συνολικής επιφάνειας 1.240 τ.μ., σε τρία διαφορετικά επίπεδα, απείχε από την κυρίαρχη μορφολογία των αστικών κατοικιών του αθηναϊκού νεοκλασικισμού. Με τον πομπώδη χαρακτήρα του παριζιάνικου προτύπου και τα σχήματα της αρ νουβό, η αστική μονοκατοικία, η οποία τους καλούς καιρούς περιβαλλόταν από άμαξες που κατέφθαναν για τα πάρτι της υψηλής κοινωνίας, έμελλε να είναι το πρώτο και να μείνει στην Ιστορία ως το σημαντικότερο έργο του ενός εκ των ιδρυτών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Δρ. Άλκηστις Πρίνου Μπουκουβάλα, Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας

Εκεί, στο επιβλητικό Μέγαρο Υπατία, όπου το βράδυ του Σαββάτου, ο ανθρωπιστικός οργανισμός Lifeline Hellas διοργάνωσε το μεγάλο φιλανθρωπικό Masquerade Gala, υπό την αιγίδα της ΑΒΥ Πριγκίπισσας Αικατερίνης.

David Andrews, Δρ. Άντζη Μαργαρίτη Andrews, Saji Khoury, Αγγελική Τσάνη, Δρ. Άλκηστις Πρίνου Μπουκουβάλα, η υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής Κλεοπάτρα Τριανταφυλλίδου

Απόστολος Τρίκαρδος και Ιωάννα Δραζίνου

Δέσποινα Πορτοκάλη

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η στήριξη των σεισμόπληκτων της Συρίας και της Τουρκίας και των κρατικών νοσοκομείων της Ελλάδος, όπως τόνισε στους εκλεκτούς καλεσμένους στον λόγο του ο Πρόεδρος του Lifeline Hellas, Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους παρευρισκόμενους, τον χρυσό χορηγό την Οικογένεια Τσάνη, όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης, τους υποστηρικτές και τους συμμετέχοντες της βραδιάς. Η Επίτιμη Αντιπρόεδρος Δρ. Άντζη Μαργαρίτη Andrews αναφέρθηκε στο έργο προσφοράς του Lifeline Hellas και μετέφερε τις ευχές της Πριγκίπισσας Αικατερίνης που λόγω των υποχρεώσεων της στο εξωτερικό δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση.

Χρήστος και Μαρίλυ Φίλιου

Οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν τον πλούσιο μπουφέ, δωρεά του Begnis Catering, τρία ιταλικά κοκτέιλ, δωρεά της εταιρείας Καρούλιας και την υπέροχη διακόσμηση που επιμελήθηκε και προσέφερε η κα Έμη Τρικάρδου με την εταιρεία της Artemide. Οι συμμετέχοντες έλαβαν δώρα που προσέφερε η εταιρεία Molton Brown.

Παναγής Τρίκαρδος και Άννα Μαρία Σπηλιοπούλου

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και Νάσια Παπαμανώλη, Δρ. Άντζη Μαργαρίτη Andrews, Γιάννης Σαχίνης

Αγγελική Τσάνη

Δήμητρα Γραβάνη και Γρηγόρης Λούφης

Αλεξάνδρα Παράσχη, Κλεοπάτρα Τριανταφυλλίδου, υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής και Άντζελα Τριανταφυλλίδου

Έμη Τρίκαρδου

Παναγιώτης Βαζαίος και Στέλλα Μάντζαρη

Δρ. Άντζη Μαργαρίτη Andrews και Αλέξανδρος Andrews

Nigel και Νανά Dean με τον γιο τους Charles

Φαίη Μπέη, Νικόλας Κατσαρός

Έλενα Βρεττού

Τζένη Στεφανή και Άννα Παπαδοπούλου

Νίκος και Φωτεινή Ουραηλίδη, Δέσποινα Πορτοκάλη

Νανά Dean, Πένυ Φύσσα, Αγνή Μαρμαρίδη, Πόπη Μπεγνή, Δρ. Άντζη Μαργαρίτη Andrews

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

error: Content is protected !!