ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Marina Raphael X Doina Ciobanu: Δύο φίλες & Τρεις τσάντες κατασκευασμένες από vegan, βιώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά.

Η Μαρίνα Ραφαήλ και η Doina Ciobanu παρουσιάζουν την νέα capsule συλλογή πολυτελών τσαντών, στα πλαίσια της οποίας αποσκοπούν να θέσουν πρωτοπόρα οικολογικά και ηθικά κριτήρια στον χώρο της μόδας. Τρεις τσάντες κατασκευασμένες από vegan, βιώσιμα αλλά και ανακυκλωμένα υλικά.

Το κοινό όραμα, για ένα βιώσιμο μέλλον στον χώρο της μόδας, της επώνυμης
σχεδιάστριας Μαρίνας Ραφαήλ και της creative director και sustainability consultant, Doina Ciobanu, αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη για να δημιουργήσουν αυτήν την capsule collection.

Η συλλογή απαρτίζεται από τρεις τσάντες οι οποίες θα είναι διαθέσιμες από φέτος τον Οκτώβρη. Τόσο ο σχεδιασμός όσο και η υλοποίηση τους, ανταποκρίνεται στις περιβαλλοντικές ανάγκες του αύριο και θέτει φιλόδοξα πρότυπα στην διαδικασία παραγωγής πολυτελών τσαντών.

Η φιλία μεταξύ της Μαρίνας και της Doina, ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια σε ένα δείπνο που διοργάνωνε ο οίκος Swarovski. Θεμέλιο της φιλίας τους αποτελεί η κοινή τους φιλοδοξία, να συμβάλλουν με έναν βιώσιμο τρόπο στον χώρο της μόδας και να μειώσουν τον αντίκτυπο αυτού στο περιβάλλον. Η Doina υπήρξε από την αρχή ενεργή υποστηρίκτρια του brand Marina Raphael, ούσα η πρώτη που φόρεσε τις δημιουργίες της Μαρίνας στην FW18 εβδομάδα μόδας στο Παρίσι. Ωστόσο, η ιδέα για μια επαγγελματική συνεργασία μεταξύ των δυο γυναικών προέκυψε μόλις δύο χρόνια πριν, όταν αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να σχεδιάσουν μια τσάντα η οποία ενσαρκώνει την ‘’χαρά’’ της μόδας δίχως να επιβαρύνει περαιτέρω τον πλανήτη.


Αποτελούμενη από τρεις διαφορετικές προτάσεις, η συλλογή Marina Raphael x Doina, αξιοποίησε πολλαπλές πηγές υλικών για να δώσει σάρκα και οστά στο βιώσιμο όραμα των δύο γυναικών.

Κάθε τσάντα είναι κατασκευασμένη από vegan δέρμα, βαμβακερό ύφασμα, ένα κομψό φινίρισμα από μεταλλικά εξαρτήματα και μια εξίσου εντυπωσιακή αλυσίδα. Ενώ το βαμβάκι αποτελείται από πιστοποιημένης προέλευσης οργανικών και ανακυκλωμένων ινών, αυτό που κάνει την τσάντα να ξεχωρίζει είναι πρωτοποριακή vegan δερμάτινη σύνθεση.

Χαράζοντας μια διαφορετική πορεία από τα υπόλοιπα υποκατάστατα δέρματος, τα οποία έχουν ως βάση κυρίως το πλαστικό, κάθε Marina Raphael x Doina τσάντα φέρνει στο προσκήνιο για πρώτη φορά ένα vegan δέρμα κατασκευασμένο από υπολείμματα που προκύπτουν από την βιομηχανική επεξεργασία μήλων.


Ενισχύοντας τον βιώσιμο πυρήνα της τσάντας, κάθε προϊόν προστατεύεται από φιλικά προς το περιβάλλον dust-bags και κουτιά.

Με στόχο να ανταποκριθούν στις περιβαλλοντικές προσδοκίες του εγχειρήματος αυτού, τόσο η Doina όσο και η Μαρίνα εργάστηκαν από κοινού για να διασφαλίσουν ότι κάθε στάδιο της παραγωγής πληρούσε αυστηρά τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς. Επιπλέον, ακολουθώντας την φιλοσοφία του brand Marina Raphael, βασίστηκαν σε παραδοσιακές τεχνοτροπίες και στα έμπειρα χέρια Ιταλών τεχνιτών, για να υλοποιήσουν τις δημιουργίες τους, εξασφαλίζοντας ύψιστης ποιότητας κριτήρια, αλλά και ένα μειωμένο οικολογικό αποτύπωμα.


Προσθέτοντας στην οικολογική αποστολή τους και συνεισφέροντας στην μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, ένα μέρος των εισόδων από την πώληση κάθε τσάντας θα διατίθεται για το Wells for Zoe, έναν περιβαλλοντικό οργανισμό στο Malawi που έχει ως σκοπό την αποκατάσταση δασικών περιοχών σε όλη την χώρα.
Αυτή η συλλογή κλασικών κομματιών, σε γήινες αποχρώσεις συμπεριλαμβανομένου του λευκού, χακί, μαύρου και καφέ, αποτελούν το must have accessory της τωρινής χειμερινής σεζόν. Η Doina bag, είναι αρκετά ευρύχωρη για να χωρέσει όλα τα απαραίτητα της ημέρας, και μπορεί να φορεθεί από το πρωί ως το βράδυ. Ενσαρκώνει την ουσία μιας βιώσιμης τσάντας, τόσο στην μορφή όσο και στην λειτουργικότητα. Η collection θα είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβρη στο site του Οίκου Marina Raphael.


It’s good to know about Marina Raphael: Eμπνευσμένη από τις δυναμικές και γεμάτες αυτοπεποίθηση, γυναίκες της οικογένειας της, το 2018 η Μαρίνα λάνσαρε την δική της εταιρεία πολυτελών τσαντών, με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών μέσα από την δημιουργία αξεσουάρ που θα αποτελούν επένδυση. Πριν ακόμα ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Business Management του King’s College στο Λονδίνο, η νεαρή σχεδιάστρια είχε ήδη κεντρίσει την προσοχή αξιόλογων retailers και εκδοτικών κολοσσών στον χώρο της μόδας, καθώς μέσα από την δουλειά της αναδείχθηκε το έμφυτο πάθος της για άψογη τεχνοτροπία και η αφοσίωση της στο περιβάλλον.
It’s good o know about Doina Ciobanu: Έχοντας αποφοιτήσει από την σχολή Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας και με μετεκπαίδευση στον τομέα Sustainability in Business Leadership στο Πανεπιστήμιο του Cambridge , η Doina Ciobanu (@doina) έχει αποκτήσει διεθνής φήμη ως influencer, creative director και μοντέλο. Έχει υπάρξει εκπρόσωπος του κινήματος No More Plastic, καθώς και της καμπάνιας Global Survey των Ηνωμένων Εθνών, κομμάτι του έργου Sustainable Development Goals. Η συνεργασία της Doina με την Marina Raphael σηματοδοτεί το λανσάρισμα της τρίτης συλλογής βιώσιμων αξεσουάρ που συνεπιμελείται.

error: Content is protected !!