Μαρία Φραγκουδάκη-«Athens to New York: 2012-2017»: Τα Εγκαίνια & η Σιωπηλή Δημοπρασία!

08/12/2017 • LIFESTYLE

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στην S.G. Art Gallery τα εγκαίνια της έκθεσης της Μαρίας Φραγκουδάκη, «Athens to New York: 2012-2017».

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν Έλληνες και ξένοι φιλότεχνοι, εκπρόσωποι ιδιωτικών και δημόσιων συλλογών έργων τέχνης, ιδιώτες συλλέκτες από τον επιχειρηματικό κλάδο της Αθήνας, του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης. Είδαν από κοντά τα έργα της εικαστικού, ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί της για την πορεία της.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης πραγματοποιήθηκε Σιωπηλή Δημοπρασία τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν για τους σκοπούς της ELPIDA Youth, επιτροπή του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, με αποστολή την ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση σχετικά με την ψυχολογική φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τέλος Δεκεμβρίου και αποτελεί μια αναδρομή της πορείας της εικαστικού τα τελευταία πέντε χρόνια. Η έκθεση φιλοξενεί αντιπροσωπευτικά έργα της Μαρίας Φραγκουδάκη που δημιουργήθηκαν σε Αθήνα και Νέα Υόρκη και αναδεικνύουν την εξέλιξη της δουλειάς της.

ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΙΟΛΟΣ

ΕΠΗ ΝΙΚΟΛΑΚΟΛΟΠΥΛΟΥ , ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΒΙΖΟΣ,ΕΛΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ

ΜΑΡΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΡΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΟΥΒΑΤΟΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ,ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ,ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΑΤΣΑΟΥΝΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΣΜΥΡΙΔΗΣ, ΙΛΕΑΝΑ ΙΣΜΥΡΙΔΗ, ΑΝΝΑ ΤΑΣΟΥ

ΦΑΙΗ ΠΕΤΡΟΒΑ, ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΖΩΙΝΑ

ΑΝΝΑ ΦΑΦΑΛΙΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ

ΚΑΙΤΗ ΦΙΛΛΙΠΙΔΟΥ

ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΡΕΛΑ & ΝΙΟΒΗ ΤΣΟΓΙΑ

Η ανερχόμενη εικαστικός ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει ιδιαίτερα σημαντική δραστηριότητα σε Ευρώπη, Αμερική και Ιαπωνία με ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές όπως, στη Royal Academy of Arts στο Λονδίνο, Scope Miami, Scope Basel, και στο Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος. Τα έργα της βρίσκονται σε σημαντικές ιδιωτικές και εταιρικές συλλογές, μεταξύ αυτών και στη συλλογή της Google στη Νέα Υόρκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons