ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

“Mamy blue” αυθεντική pizza napoletana στην καρδιά της Γλυφάδας!

Το “Mamy Blue” είναι το νέο εστιατόριο της Γλυφάδας, που σερβίρει τις πιο αυθεντικές ναπολιτάνικες συνταγές μέσα σε ένα εντυπωσιακό χώρο γεμάτο από χρώματα και αρώματα της Ιταλίας. Η αίθουσα, που φιλοξενεί τους θαμώνες θυμίζει αυλή σιτσιλιάνικης βίλας με εντυπωσιακές λεμονιές και ορτανσίες να στολίζουν όλη την οροφή του ολοκαίνουργιου “Mamy Blue”, που το κάνουν να ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά. Οι τοιχογραφίες με πορτραίτα της Σοφία Λόρεν και του Ντιέγκο Μαραντόνα, οι φρέσκοι βασιλικοί μέσα στα hand – painted κεραμικά βάζα αλλά και ο επιβλητικός χτιστός ξυλόφουρνος δίνουν ακόμα πιο ξεκάθαρα το -ιταλικό- στίγμα του νέου εστιατορίου.

Ο executive σεφ Κώστας Μεριανός επιμελείται καθημερινά τα signature Napoli based πιάτα του “Mamy Blue”, με εμπνευσμένα ορεκτικά, ευφάνταστες σαλάτες, πάστες αλλά με μεγάλη πρωταγωνίστρια την pizza!

Το ζυμάρι σε κάθε pizza napoletana ωριμάζει από 36 έως 48 ώρες και ψήνεται αποκλειστικά σε ξυλόφουρνο στους 450-500 βαθμούς Κελσίου. Real fact: Οι chous chef επιμελούνται το αυθεντικό ναπολιτάνικο σχήμα της, που μοιάζει με ρόδα κάρου, όπως κάθε παραδοσιακή ναπολιτάνικη πίτσα “ruota di carro”. Από τις αρχές του 16ου αι. άλλωστε στη Νάπολη οι πιτσαγιόλο στις εργατικές συνοικίες της συνήθιζαν να ανοίγουν το ζυμάρι όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να προκύπτουν μεγάλα κομμάτια για να ταΐζουν όσα πιο πολλά στόματα μπορούσαν. Για αυτό και η παράδοση λέει ότι όσο πιο πλατιά ήταν η πίτσα τόσο φτωχότερη ήταν η γειτονιά.

I love you but… don’t touch my pizza!

Στο αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο ανάμεσα στις επιλογές ξεχωρίζουν η Mamy Blue με μοτσαρέλα Fior di Latte, gorgonzola, guanciale, καραμελωμένο κρεμμύδι και σχοινόπρασο, η Marinara με σάλτσα ντομάτας San Marzano, σκόρδο, ρίγανη και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλλά και η Modena με μορταδέλα, μοτσαρέλα Fior di Latte, burratina και πέστο βασιλικού με φυστίκι Αιγίνης. Το menu συμπληρώνουν η ζεστή focaccia με δεντρολίβανο, τα ναπολιτάνικα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και polenta με τυρί taleggio και τα arancini με καπνιστή πανσέτα, ντομάτα και κρέμα παρμεζάνας, οι σαλάτες όπως η μοναδική Buratta με ψητά παντζάρια, καβουρδισμένα φουντούκια, σταφίδες και παλαιωμένο βαλσάμικο αλλά και pasta, με τα λαζάνια rotolo, με ραγού μανιταριών, μυρωδικά και χειροποίητη σάλτσα ντομάτας να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Το “Mamy Blue” αποτελεί αναμφισβήτητα μία ακόμη δυναμική προσθήκη στον αναβαθμισμένο εστιατορικό χάρτη της Αθήνας και το νέο γαστρονομικό place to be, που πρέπει να υπάρχει στη λίστα αυτών που λατρεύουν την αυθεντική ιταλική κουζίνα.

error: Content is protected !!