Μακεδονικός Χαλβάς: Το Γλυκό Που Κάνει Καλό γιόρτασε τα 90 του χρόνια στο SalonDeBricolage!

Ο Μακεδονικός Χαλβάς γιόρτασε τα 90 του χρόνια στο Salon De Bricolage, την πρώτη exclusive λέσχη της Αθήνας, παρέα με εκπροσώπους των media, bloggers και πολλούς φίλους. Πήγα. Και ενθουσιάστηκα. Και πήρα και φανταστικό βιβλίο συνταγών, που από σήμερα έως και την Καθαρή Δευτέρα -τουλάχιστον!- θα φτιάχνω και από μία και θα την μοιράζομαι μαζί σας…
Ο ατμοσφαιρικός χώρος και το ειδικό μενού με γαστριμαργικές δημιουργίες του chef Νίκου Κατσάνη έκλεψαν τις εντυπώσεις όσων παραβρέθηκαν στο μεγάλο πάρτι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Μακεδονικού Χαλβά.
Φέτος, ο Μακεδονικός Χαλβάς, το Γλυκό που Κάνει Καλό, συμπληρώνει 90 χρόνια στην καρδιά και το τραπέζι μας. Το ταξίδι του Μακεδονικού Χαλβά ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το 1924, όταν ο Ελευθέριος, ο Κωνσταντίνος και ο Σάββας Χαΐτογλου, με όραμα και αφοσίωση, θέλησαν να συνεχίσουν την παράδοση του παππού τους -που ήταν χαλβαδοποιός στη Μικρά Ασία- και άνοιξαν μια μικρή βιοτεχνία στην πλατεία Άθωνος. Από τότε μέχρι σήμερα, πολλά έχουν αλλάξει. Όχι όμως και ο Μακεδονικός Χαλβάς, ο οποίος συνεχίζει το ταξίδι του με το ίδιο μεράκι και αμείωτο ενθουσιασμό!
Οι προσκεκλημένοι είχαμε τη ευκαιρία να δοκιμάσουμε τη γνωστή, αγαπημένη γεύση του Μακεδονικού Χαλβά μέσα από ιδιαίτερους γευστικούς συνδυασμούς που επιμελήθηκε ο chef, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαμε για τις ευεργετικές ιδιότητες που διαθέτει το Γλυκό Που Κάνει Καλό.
Ο Μακεδονικός Χαλβάς παράγεται από ταχίνι, δηλαδή 100% αλεσμένο σησάμι και έτσι διατηρεί ακέραια όλα τα ευεργετικά συστατικά του πολύτιμου αυτού σπόρου, θωρακίζοντας τον οργανισμό μας και χαρίζοντάς του δύναμη και ενέργεια.
Συνεχίζεται…