ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μαγική συναυλία του Γιώργου Νταλάρα & του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στη Μύκονο!

Άρτι αφιχθείσα από την Μύκονο, και τι δεν έχω να σας πω -ίσως να έχετε πάρει ήδη μία γεύση από τα social media μου και τα instastories μου-, προς το παρόν, ξεκινάω με την συναυλία του Γιώργου Νταλάρα και του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στο Δημοτικό Σχολείο της Χώρας Μυκόνου στα πλαίσια του 1ου Mykonos Art Festival. Δεν πήγα, δεν πρόλαβα, ήμουν στο Scorpio, πήγαν όμως -έστω για λίγο- η Σαλώμη και η Μαρίλυ, και ήρθαν να μας συναντήσουν αμέσως μετά στο Nikkei, κατενθουσιασμένες!
Λοιπόν, οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες μάγεψαν το κοινό με τις ερμηνείες τους, διατηρώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών και το επίπεδο του Φεστιβάλ στο υψηλότερο επίπεδο.
Το Mykonos Art Festival αποτελεί δημιούργημα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Μυκόνου, Π.Α.Κ.Ο.  «Γ. Αξιώτης», με σκοπό τη δημιουργία μιας ετήσιας πολιτιστικής διοργάνωσης υψηλού επιπέδου, αντάξιας του ονόματος, της ιδιαιτερότητας και της ξεχωριστής θέσης που κατέχει η Μύκονος ως διεθνής προορισμός στον παγκόσμιο χάρτη. Φιλοδοξία του Φεστιβάλ αποτελεί ο επαναπροσδιορισμός του κοσμοπολίτικου προορισμού, ως σημαντικού κέντρου τεχνών και πολιτισμού, ως τόπου αναφοράς του εστετισμού και της avant-garde διανόησης. Περιλαμβάνοντας στο πρόγραμμά του σειρά από συναυλίες, εκθέσεις εικαστικών τεχνών, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, λογοτεχνικά αναλόγια και γαστρονομικές εκδηλώσεις, το Mykonos Art Festival φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα διεθνές φεστιβάλ τεχνών, το οποίο θα προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το σύνολο του φάσματος της σύγχρονης τέχνης, με την πολιτιστική κληρονομιά της ουτοπίας της  Δήλου και την ιδιόμορφη παράδοση και τον πολιτισμό της Μυκόνου. Και εν τέλει, να αποτελέσει ένα επιπλέον, διαφορετικό, κίνητρο για να επισκεφτεί κανείς την Μύκονο, αντάξιο της ταυτότητάς της.

Μαγική συναυλία του Γιώργου Νταλάρα & του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Γιάννης Δελούδης, Βάνα Δελούδη

Κωνσταντίνος Κουκάς, Αντώνης Κιούκας

Έλενα Ντάβλα, Χάρης Ντάβλας

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ καλύπτει όλο το φάσμα της σύγχρονης τέχνης εστιάζοντας στη μουσική, τον κινηματογράφο, το θέατρο και τις εικαστικές τέχνες. Απευθύνεται τόσο στους κατοίκους του νησιού καθώς και σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες και καλύπτει όσο το δυνατόν ευρύτερο ηλικιακά κοινό. Το Φεστιβάλ Μυκόνου συνεργάζεται με τους σημαντικότερους εθνικούς πολιτιστικούς φορείς: το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Για να πάρετε μία ολοκληρωμένη γεύση για τις επόμενες εκδηλώσεις, μπείτε εδώ:
www.mykonosartfestival.com

error: Content is protected !!