ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μαγική και άκρως συγκινητική εκδήλωση για τα 30 χρόνια του Συλλόγου “Ελπίδα”!

Μια συγκινητική εκδήλωση που σηματοδοτεί την έναρξη των επετειακών εορτασμών για τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την ίδρυσή του, διοργάνωσε το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, στο περιστύλιο του Ζάππειου Μεγάρου.
Η Πρώτη Κυρία της Κύπρου, κυρία Άντρη Αναστασιάδη, η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου, η πρώην Γενική Διευθύντρια της UNESCO, κυρία Irina Bokova, εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων, της Εκκλησίας, του επιχειρηματικού, διπλωματικού, καλλιτεχνικού, επιστημονικού και δημοσιογραφικού κόσμου έδωσαν το «παρών» για να τιμήσουν την «ΕΛΠΙΔΑ» και την Πρόεδρό της κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη για τα 30 χρόνια προσφοράς τους στην ελληνική κοινωνία.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης

Την εκδήλωση αλλά και την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη αγκάλιασαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο 30 από τα χιλιάδες αποθεραπευμένα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» τα οποία ανέβηκαν στη σκηνή κρατώντας 30 φωτεινά μπαλόνια, γεμάτα ελπίδα και φως, που συμβόλιζαν τα 30 χρόνια της «ΕΛΠΙΔΑΣ» με σκοπό να ευχαριστήσουν την «ΕΛΠΙΔΑ» και την κυρία Βαρδινογιάννη. Η κυρία Βαρδινογιάννη ανέβηκε συγκινημένη στη σκηνή για να παραλάβει το 30ο μπαλόνι, να τους αγκαλιάσει όλους και να αφήσουν εν τέλει όλοι μαζί τα μπαλόνια στον έναστρο ουρανό.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τα αποθεραπευμένα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ

Η πιο συγκινητική και απόλυτα μαγική στιγμή της βραδιάς!

Στην ομιλία της η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τους 500 περίπου προσκεκλημένους, ευχαριστώντας τους όλους, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι δημιούργημα ολόκληρου του ελληνικού λαού. «Θυμάμαι κάθε ένα από τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» με το μικρό του όνομα, και τη δική του ιστορία. Καθένας τους τόσο ξεχωριστός! Όλοι μαζί όμως ήταν πάντοτε η δύναμή μας, διδάσκοντάς μας ότι και το αδύνατο μπορεί
να γίνει δυνατό. Άλλωστε, οι περισσότεροι από εσάς εδώ, βιώσατε μαζί μου όλη αυτή την πορεία και αυτό το πετύχαμε όλοι μαζί. Αυτό που με κάνει να χαμογελώ και δίνει στην καρδιά μου τη μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι πως η ΕΛΠΙΔΑ ένωσε τον ελληνικό λαό! Κι εκεί ταπεινά υποκλίνομαι, στον ανώνυμο Έλληνα, που προσφέρει ακόμα και από το υστέρημά του. Είμαι πραγματικά υπερήφανη να βλέπω ότι κάθε μέρα η ΕΛΠΙΔΑ μεγαλώνει και μεταδίδεται σε κάθε γωνιά τής Ελλάδας», ανέφερε η κυρία Βαρδινογιάννη.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Νίκος και Κρίστη Χατζηνικολάου

Ελένη Αρβελέρ, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Αλέξανδρος Καραμανλής, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Νατάσα Καραμανλή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος μίλησε για το μεγάλο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», χαρακτηρίζοντάς το «Κάστρο Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης»: «Εύχομαι -προσωπικώς είμαι βέβαιος- η «ΕΛΠΙΔΑ» ν’ ανοίγει αδιάκοπα νέους, φωτεινούς, δρόμους για την στήριξη του Παιδιού που πάσχει, στην ουσία όμως δρόμους για τον Άνθρωπο και την Ζωή. Δρόμους που τους έχουμε τόσο περισσότερο ανάγκη, όσο ο Άνθρωπος και η Αλληλεγγύη δοκιμάζονται, δυστυχώς ολοένα και περισσότερο. Κι ακόμη, εύχομαι η «ΕΛΠΙΔΑ» να εμπνεύσει και άλλους, πολλούς, όχι μόνο προκειμένου να προστεθούν στις τάξεις της αλλά και για ν’ ακολουθήσουν, χτίζοντας το δικό τους «Κάστρο» Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης, το απαράμιλλο παράδειγμά της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Παυλόπουλος.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Μαριάννα Γουλάνδρη-Λαιμού

Από την πλευρά της η Πρώτη Κυρία της Κύπρου κυρία Αναστασιάδη τόνισε: «Η ανιδιοτελής άοκνη δράση που ανέπτυξαν διαχρονικά όλοι οι φίλοι του Συλλόγου παραμένοντας ταγμένοι στον αγώνα της καταπολέμησης των αιματολογικών και ογκολογικών νοσημάτων της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, έκανε εκατοντάδες παιδιά να αισθανθούν πως δεν είναι μόνα στη δική τους καθημερινή προσωπική μάχη, δίνοντας τους το θάρρος, τη δύναμη και την ελπίδα προκειμένου να παλέψουν και εν τέλει να καταφέρουν να βγουν νικητές από τη δοκιμασία. Επιτρέψτε μου να κάνω μία ιδιαίτερη αναφορά στη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Στη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, με την οποία πέραν της βαθιάς και στενής φιλίας, πρώτα και πάνω από όλα, μας συνδέει το όραμα και ο σκοπός της διπλής Ελπίδας. Αυτής της Ελλάδας και αυτής της Κύπρου. Χάρη στην Μαριάννα η οποία χαρακτηρίζεται από έμφυτη ευαισθησία και αλληλεγγύη, αστείρευτα αποθέματα εθελοντισμού, ανθρωπιάς και αγάπης, μέσα από την απόλυτα συνειδητοποιημένη ψυχή τε και σώματι αφιέρωση της ζωής της, τις προσωπικές και οικονομικές της δεσμεύσεις και προσπάθειες, τα παιδιά με καρκίνο μπορούν πραγματικά να ελπίζουν».

Άντρη Αναστασιάδη, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Η Κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον Υπουργό Επικρατείας κύριο Αλέκο Φλαμπουράρη ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε: «Αυτή η προσπάθεια θεωρώ, θεωρούμε ότι όχι μόνο πρέπει να συνεχιστεί αλλά να συνεχιστεί με επιτυχία».

ΕΛΙΝΑ ΣΜΠΩΚΟΥ, ΧΡΥΣΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα με ευχές για τα 30 χρόνια της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στο οποίο ανέφερε: «Εδώ και 30 χρόνια, ο Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Με το σπουδαίο έργο του έχει χαρίσει ζωή, ελπίδα και χαμόγελο σε χιλιάδες παιδιά και έχει αποτελέσει ένα πολύτιμο στήριγμα για τις οικογένειές τους. Εύχομαι σε όλους τους συντελεστές αυτής της σπουδαίας προσπάθειας, και ειδικά στην κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη που είναι η ψυχή του Συλλόγου, να συνεχίσουν να προσφέρουν Ελπίδα για πολλά ακόμα χρόνια. Θα είμαστε δίπλα τους με κάθε τρόπο. Γιατί το αξίζουν. Και γιατί η ζωή ενός και μόνο παιδιού αξίζει κάθε προσπάθεια».
Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κύριο Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ο οποίος ανέγνωσε γραπτό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου: «Την παρουσία της «ΕΛΠΙΔΑΣ» αυτά τα τριάντα χρόνια την έχουμε, όλοι μας πιστεύω, αισθανθεί ευεργετική στην πατρίδα μας. Με την ευκαιρία αυτής της επετείου και των εκδηλώσεων που θα κλιμακωθούν στους επόμενους μήνες, εκφράζουμε τις ειλικρινέστερες ευχές μας και πολλά συγχαρητήρια προς την ερίτιμη κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τους συνεργάτες της. Θα πρέπει όλοι τους να είναι βέβαιοι ότι ο σπόρος που έσπειραν και το χωράφι που όργωσαν θα δώσει καρπούς στην κοινωνία μας και στις καρδιές των ανθρώπων» ανέφερε μεταξύ άλλων το γραπτό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Μαρέβα Μητσοτάκη

Παρούσα ήταν και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κυρία Φώφη Γεννηματά, η οποία στον χαιρετισμό της είπε: «Δείξατε ότι η πρωτοβουλία σας είχε μεγάλη δύναμη. Γιατί προσφέρατε ζωή, προσφέρατε Ελπίδα και πάρα πολλά χαμόγελα».
Την εκδήλωση χαιρέτισε και η βουλευτής του ΚΚΕ κυρία Λιάνα Κανέλλη: «Λένε ότι 30 χρόνια είναι μια ολόκληρη ζωή. Οι ζωές που σώθηκαν χάρη στην έμπνευση της Μαριάννας είναι πολύ περισσότερες και αγγίζουν τα όρια της αιωνιότητας γιατί δίνουν μια συνέχεια».

Μαίρη Κατράντζου, Μαριάννα Γουλάνδρη-Λαιμού, Χριστιάννα Γουλανδρή

Γραπτό χαιρετισμό απέστειλε η Γενική Διευθύντρια της UNESCO κυρία Audrey Azoulay: «Είμαι ευγνώμων στην κυρία Βαρδινογιάννη για την αφοσίωση που επιδεικνύει στα καθήκοντά της τόσο ως Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, όσο και ως Πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ», για όλες τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για να σταθεί στο πλευρό των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους. Αυτό το έργο συμβαδίζει απόλυτα με τους σκοπούς της UNESCO για προώθηση της ευημερίας ανδρών και γυναικών, και κυρίως παιδιών, μέσω της αλληλεγγύης».

Πρίγκιπας Νικόλαος, Βασίλισσα Άννα Μαρία, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Παρούσα ήταν η πρώην Γενική Διευθύντρια της UNESCO κυρία Irina Bokova, η οποία τόνισε στον χαιρετισμό της: «Ο Σύλλογος ξεκίνησε σαν μια πραγματική ελπίδα, αλλά πια είναι ένα όνειρο που έχει γίνει αληθινό. Ένα όνειρο της κυρίας Βαρδινογιάννηα, αλλά και ένα όνειρο για χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειες τους, εντός και εκτός Ελλάδας. Και αυτό αξίζει τον σεβασμό και τον θαυμασμό μας».

HEDVA SER, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗΣ, IRINA BOKOVA

Σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη ημέρα, ο Σύλλογος αποφάσισε να ανακοινώσει τη συνεργασία του με το Εθνικό Ινστιτούτο Ογκολογίας της Γαλλίας, τιμώντας τον Ίδρυτή του Καθηγητή David Khayat, έναν από τους κορυφαίους ογκολόγους παγκοσμίως.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος απένειμε στον καθηγητή David Khayat την ύψιστη διάκριση του Συλλόγου, το Βραβείο Ανθρωπιστικής Πρωτοπορίας. Για τον κορυφαίο Γάλλο επιστήμονα και το έργο του μίλησε ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου κύριος Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος. Αμέσως μετά ο καθηγητής Khayat πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία της βραδιάς με τίτλο «Καρκίνος: Τι έχουμε μάθει;».

David Khayat, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Προκόπης Παυλόπουλος

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα μουσικό κλείσιμο-έκπληξη που ενθουσίασε τους καλεσμένους της βραδιάς. Ο «Αγγελιοφόρος της ΕΛΠΙΔΑΣ» Σάκης Ρουβάς και ο «Καλλιτέχνης για την ΕΛΠΙΔΑ» Μιχάλης Χατζηγιάννης, συνοδευόμενοι από την παιδική χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης», υπό την διεύθυνση του Νίκου Μαλλιάρα, τραγούδησαν για την «ΕΛΠΙΔΑ».
Αμέσως μετά, η ταλαντούχα ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη ερμήνευσε το τραγούδι που συνέθεσε ειδικά για τα 30 χρόνια της «ΕΛΠΙΔΑΣ» ο διεθνούς φήμης πιανίστας και συνθέτης Στέφανος Κορκολής, με τίτλο «Αγκαλιάζουμε το μέλλον μαζί» σε στίχους της Ρεβέκκας Ρούσση. Στο πιάνο ήταν ο Σάββας Ρακιντζάκης, ενώ και την κυρία Μανουσάκη συνόδευε μουσικά η παιδική χορωδία.

Σάκης Ρούβας

Η Σοφία Μανουσάκη τραγουδάει με την παιδική χορωδία “Μανώλης Καλομοίρης”

Σοφία Μανουσάκη, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Νίκος Χατζηνικολάου

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, κύριος Νίκος Χατζηνικολάου.

Μαρέβα Μητσοτάκη, Ελένη Βάττη, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Λουκάς Παπαδήμος, Shanna Ingram Παπαδήμου

Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης, Geoffrey Pyatt, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Mary Pyatt

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΝΤΟΡΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΤΣΗ ΝΤΙΝΑ ΠΡΙΤΣΙΒΕΛΗ

ΗΡΩ ΚΟΒΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΒΑΣ

RANDA GHANDOUR, GHASSAN GHANDOUR

ΚΕΤΤΥ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ ΟΛΓΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ

ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ DAVID KHAYAT

ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΡΕΛΛΑ, ΔΑΦΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ, ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ

ΑΛΕΚΟΣ & ΜΑΡΙΖΑ ΦΑΣΙΑΝΟΥ

ΕΦΗ ΖΕΡΕΦΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΕΡΕΦΟΣ, ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ, ΛΟΥΚΙΛΑ ΚΑΡΕΡ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΙΣΟΚΑΛΟΣ ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

ΑΝΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΚΑΒΑΤΖΙΚΗΣ

ΦΑΙΗ ΜΠΕΗ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΣΧΟΥ

ΚΑΤΙΑ ΖΥΓΟΥΛΗ ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ

ΜΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΚΑΡΕΝ ΜΑΥΡΙΔΗ ΝΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

ΛΩΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ ΑΜΑΛΙΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

ΑΡΗΣ ΑΝΤΣΑΚΛΗΣ ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΖΕΤΑ ΑΝΤΣΑΚΛΗ

ΜΠΕΚΗ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΠΕΚΗ ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗ

ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ ΜΑΪΡΑ ΤΣΑΒΛΙΡΗ ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΒΛΙΡΗΣ

ΕΛΛΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΪΦΑ

ΛΙΛΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ

ΕΛΕΝΗ ΒΑΤΤΗ ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΚΡΟΥΛΑΚΗΣ ΜΑΡΙΑ ΛΕΜΟΝΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΩΡΑΪΤΑΚΗΣ ΡΙΤΑ ΠΙΚΡΟΥ ΜΩΡΑΪΤΑΚΗ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΛΑΙΜΟΥ ΜΑΡΙΤΑ ΜΑΡΓΑΡΩΝΗ ΜΑΡΙΑ ΛΑΙΜΟΥ ΟΛΟΣΩΜΗ

ΑΛΙΝΑ ΜΙΝΕΤΤΑ ΝΤΙΝΑ ΠΡΙΤΣΙΒΕΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ & ΡΟΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΤΣΗ GEOFFREY PYATT

ΕΛΕΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ ΛΙΖΑ ΕΒΕΡΤ

ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ

ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΛΟΥΚΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

ΒΙΚΥ ΚΑΓΙΑ

RICHARD & EIA JACKSON, ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΕΡΕΦΟΣ

ΧΑΡΑ ΚΑΙΣΑΡΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ

ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΛΙΩΤΗ

ΕΛΕΝΑ ΜΑΚΡΗ ΛΥΜΠΕΡΗ

ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΑΝΟΣ ΠΕΝΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ

ΛΩΡΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΑΒΛΙΡΗ, ΚΛΑΙΡΗ ΤΣΑΒΛΙΡΗ

ΕΛΙΝΑ ΣΜΠΩΚΟΥ, ΧΡΥΣΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΑΡΩΝΕΣ ΕΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

ΦΑΙΗ ΜΠΕΗ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

ΧΑΡΗΣ ΤΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ

ΕΛΛΗ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΝΝΕΣ

ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΕΛΛΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΛΟΣΩΜΗ

ΒΕΤΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΛΩΡΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!