ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μαγικές Χριστουγεννιάτικες στιγμές στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»!

Μια μαγική χριστουγεννιάτικη γιορτή, με τον αληθινό Αϊ -Βασίλη, από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας, και το άναμμα του πιο φωτεινού και αισιόδοξου χριστουγεννιάτικου δέντρου, του Δέντρου των Ευχών, πραγματοποιήθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ». «Ευχές από την καρδιά μου για Υγεία και Αγάπη σε όλα τα παιδιά» έγραψε η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στο στολίδι της, που τοποθετήθηκε στο κέντρο του Δέντρου των Ευχών μαζί με τα υπόλοιπα στολίδια παιδιών, γονιών, μελών του ΔΣ της ΕΛΠΙΔΑΣ και του ιατρικού, διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Στη συνέχεια Αϊ Βασίλης κατέφθασε από το μακρινό Ροβανιέμι, μαζί με τον παγοκολλητό του Frodi, τον ήρωα των Χριστουγέννων, φέρνοντας δώρα για όλα τα παιδιά της Μονάδας που τον περίμεναν με ανυπομονησία είτε στον προαύλιο χώρο της Μονάδας είτε στα παράθυρα των δωματίων τους! Το τεχνητό χιόνι που έπεφτε στην Ογκολογική Μονάδα και οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού που αντηχούσαν από άκρη σε άκρη στην Ογκολογική Μονάδα δημιουργούσαν μια μοναδική γιορτινή ατμόσφαιρα χαράς και αισιοδοξίας που χάρισε δύναμη στα παιδιά που νοσηλεύονται αυτές τις άγιες ημέρες. Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν όταν ο μικρός Βαγγέλης, που νοσηλεύεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, με δάκρυα στα μάτια διάβασε μια κάρτα που είχε ετοιμάσει για την κυρία Βαρδινογιάννη ευχαριστώντας την για όλα όσα κάνει για τα παιδιά και λέγοντας πως το πιο σπουδαίο χριστουγεννιάτικο δώρο είναι μια αγκαλιά! Αμέσως μετά ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης, που στηρίζει διαχρονικά την Ογκολογική Μονάδα Παίδων, έψαλε τα πιο μελωδικά κάλαντα και χόρεψε κρητικούς χορούς, πλημμυρίζοντας με κρητικές μελωδίες την Μονάδα και σκορπώντας χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους!

Η σύζυγος της Α.Ε. του Πρέσβη της Φινλανδίας στην Ελλάδα, κυρία Anna Gustafsson τοποθετεί το στολίδι της στο Δέντρο των Ευχών

Οι ευχές της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη

Μελίνα Δασκαλάκη, Anna Gustafson, Ελένη Σαμαρά, Τζωρτζίνα Έλληνα

Παρόντες στην ζεστή εκδήλωση αγάπης ήταν και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού» κύριος Μανώλης Παπασάββας, η σύζυγος της Α.Ε. του Πρέσβη της Φινλανδίας στην Ελλάδα κυρία Anna Gustafsson, η Γενική Γραμματέας του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Τζωρτζίνα Έλληνα και τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου κυρίες Ελένη Σαμαρά- Κωσταντακάτου και Μελίνα Δασκαλάκη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Πίστη κυρία Αναστασία Βαρδουλάκη καθώς και μέλη του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού της Ογκολογικής Μονάδας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο αληθινός Αϊ Βασίλης από το Ροβανιέμι ήρθε στην Ελλάδα καλεσμένος του Santa Claus Kingdom, υπό την αιγίδα της Φιλανδικής Πρεσβείας.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!