Με ρωτάτε πολλά και διάφορα στα μηνύματα σας και εγώ χαίρομαι αυτή την επικοινωνία όσο τίποτα άλλο. Δύο πράγματα με ρωτάτε όμως πιο συχνά: από που παίρνω κάποιο φόρεμα ή ένα ζευγάρι παπούτσια, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια και τι μάρκα είναι κάποιο κραγιόν που φοράω, και πως τα προλαβαίνω όλα. Όσον αφορά την ερώτηση από που βρίσκω όσα σας αρέσουν, χαίρομαι πάντα να απαντάω με κάθε λεπτομέρεια που θα σας βοηθήσει να τα βρείτε και εσείς. Για το πως τα προλαβαίνω όλα, δεν υπάρχει απάντηση. Και αν υπήρχε, η αληθινή απάντηση θα ήταν πως φυσικά και δεν τα προλαβαίνω όλα. Ή τουλάχιστον όλα όσα θα ήθελα να κάνω, σε όλα όσα θα ήθελα να παραβρεθώ, να ζήσω την εμπειρία, να συμμετέχω. Το τελευταίο διάστημα που αποφάσισα να ασχοληθώ και με τα κοινά του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και να ζητήσω την ψήφο των δημοτών μας, για μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο της “Συμμαχίας Πολιτών”, ο χρόνος μου είναι ακόμη πιο περιορισμένος και το δίλημμα για το ποια πρόσκληση-πρόκληση θα αφήσω πίσω και σε ποια θα ανταποκριθώ, είναι σχεδόν βασανιστικό. Όπως αυτή η πρόσκληση της περασμένης Πέμπτης, που αφορούσε ένα ιδιαίτερο Masterclass από τον βραβευμένο Γάλλο Chef Patissier Arnaud Larher, στο Royal Room της “Μ. Βρετανίας”, για να μας μάθει πως να φτιάχνουμε Macarons! Πόσο μα πόσο Fay’s Control!!!! ? Και το περίμενα και ανυπομονούσα. Και στην ατζέντα, δίπλα στην πρόσκληση είχα ζωγραφίσει και μικροσκοπικά κίτρινα ζαχαρωτά. Μα την ίδια ημέρα, την ίδια ώρα οι φίλοι μου, ο Δημήτρης και η Σάντρα Δελλή διοργάνωναν μία προεκλογική συνάντηση για εμένα, στο σπίτι τους στο Ψυχικό. Μεγάλη η τιμή, μεγάλη και η χαρά, και στην συγκεκριμένη περίοδο με την έντονη προεκλογική χροιά, στον πόλεμο Macarons vs Προεκλογική Συνάντηση, κερδίζει η προεκλογική συνάντηση. Και έτσι περιγράφω από μακριά, και μέσα από τις πολύχρωμες φωτογραφίες όλα όσα υπέροχα διαδραματίστηκαν στο αριστοκρατικό Royal Room, χωρίς εμένα.
Πολύχρωμα, τραγανά, λαχταριστά, σε φίνες γεύσεις, τα μακαρόν είναι ίσως τα πιο διάσημα Γαλλικά γλυκά! Η πρώτη γραπτή συνταγή εμφανίστηκε το 17ο αιώνα στη Γαλλία, ενώ λίγο αργότερα, οι αδελφές Marguerite και Marie-Elisabeth πουλούν τα χειροποίητα μακαρόν τους κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης και μένουν στην ιστορία ως ‘Soeurs Macarons’. Πυραμίδες με μακαρόν στόλιζαν και τις μεγαλοπρεπείς δεξιώσεις της Μαρίας Αντουανέτας, η οποία τα λάτρευε! Στις μέρες μας η 20η Μαρτίου είναι πλέον η Παγκόσμια Ημέρα Macaron!
Ο βραβευμένος Γάλλος Chef Patissier Arnaud Larher, που επιμελείται τα θεσπέσια γλυκά των Ξενοδοχείων Μεγάλη Βρεταννία & King George, αποκάλυψε τις συνταγές και τον τρόπο δημιουργίας των αυθεντικών Γαλλικών μακαρόν σε ένα ξεχωριστό Macaron Masterclass.
Η αίθουσα Royal Room του ιστορικού ξενοδοχείου, πλημμυρισμένη από παστέλ χρώματα, γαλλικά τραγούδια της εποχής, αρώματα και γεύσεις από τριαντάφυλλο, φιστίκι, λεμόνι και πραλίνα φουντουκιού, θύμιζε Παρίσι του 1950. Με οδηγούς τον Arnaud Larher και τους έμπειρους ζαχαροπλάστες των δύο ξενοδοχείων, Ευγένιο Βαρδακαστάνη και Γιάννη Κίκιρα, οι εκλεκτοί καλεσμένοι χωρίστηκαν σε 3 ομάδες, φόρεσαν τις ποδιές τους και έφτιαξαν χειροποίητα απολαυστικά μακαρόν διασκεδάζοντας με την καρδιά τους!
Στην πιο γλυκιά γωνιά της Αθήνας, στο κατάστημα GB Corner Gifts & Flavors του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία μπορεί κανείς να βρει τα αυθεντικά Γαλλικά μακαρόν του Arnaud Larher σε μια μεγάλη γκάμα γεύσεων. Εκτός από τις κλασικές γεύσεις σοκολάτα, βανίλια, φιστίκι και λεμόνι, αξίζει να αναζητήσετε και τις πιο ξεχωριστές όπως χαλβάς, μαστίχα, λουκούμι, ginger-lime, passion fruit, mille fleurs καθώς επίσης και τα νέα μακαρόν σε μεγάλο μέγεθος! Οι λεπτές δημιουργίες του Arnaud Larher προκαλούν γευστική συγκίνηση στον ουρανίσκο και εντυπωσιάζουν τους πάντες με τα χρώματα και τη φινέτσα τους.
Η αλήθεια είναι πως όχι, δεν τα προλαβαίνω όλα. Και ένα Masterclass από τον Arnaud Larher για τον τρόπο δημιουργίας των αυθεντικών Γαλλικών μακαρόν, είναι μία πρόσκληση-πρόκληση που σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να χάσω…
Φωτογραφίες: Studio Panoulis