ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Love your Local Market!

Από 15 έως 31 Μαΐου 2015, γιορτάζουμε τις τοπικές αγορές σε όλη την Ελλάδα παρέα με τον σεφ Βασίλη Καλλίδη , τις food bloggers Μadame Ginger, Gourmelita και Funky Cook, το food truck και το σεφ Γιώργο Γληνό στην Κεντρική Αγορά Αθηνών στο Ρέντη και σε άλλες ελληνικές τοπικές αγορές και ιχθυόσκαλες της χώρας. (Χανιά, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Καλλιθέα κ.α)

Οι εκδηλώσεις «Αγαπώ την αγορά μου» είναι η ελληνική συμμετοχή στη διεθνή καμπάνια Love Your Local Market 2015 , στην οποία συμμετέχουν 19 χώρες και 2.000 τοπικές αγορές. Στόχος είναι η υποστήριξη των τοπικών αγορών και η ενίσχυση του ρόλου τους στην ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων.

Με κεντρικό μήνυμα «Τρώμε Σωστά, Ψωνίζουμε στην Αγορά!», επιστρέφουμε στις τοπικές αγορές και εστιάζουμε στην καλή πρώτη ύλη. Στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών στο Ρέντη (Κέννεντυ 1, Αγ. Ιωάννης Ρέντη) γιορτάζουμε τη γαστρονομία μέσα από μια σειρά δράσεων: Live Cooking, γευστικές δοκιμές, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαγωνισμούς, εργαστήρια και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

ok lylm_4

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων στην Κεντρική Αγορά Αθηνών στο Ρέντη:

Το Σάββατο 16 Μαΐου (10:00-17:00), ο σεφ Βασίλης Καλλίδης κατέφθασε με την καντίνα του, μαγείρεψε με το κοινό και αυτοσχεδίασε με το δικό του μοναδικό τρόπο, φλερτάροντας με ένα αγαπημένο του θέμα, το street food. Παράλληλα, ο σεφ Γιώργος Γληνός, και το περίφημο food Truck του προσέφερε ποντιακούς γκεζλεμέδες.

ok lylm_3

Εκπαιδευτικά – Παρασκευή 22 Μαίου: Επειδή το φαγητό είναι πρώτα από όλα ζήτημα παιδείας και σωστής διαπαιδαγώγησης, την Παρασκευή 22 Μαΐου η αγορά καλωσορίζει τους μικρούς της φίλους, φιλοξενώντας δημοτικά σχολεία της περιοχής, για να γνωρίσουν την υγιεινή διατροφή παίζοντας, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ομάδας Ευπαλίνος.

Σάββατο 23 Μαΐου (11:00-17:00): Μετά το βασίλη Καλλίδη τη σκυτάλη παίρνουν οι food bloggers Μadame Ginger , Gourmelita και Funky Cook για δροσερά smoothies και καλοκαιρινές σαλάτες ενώ ο hotntroulis μάς ετοιμάζει νόστιμες λιχουδιές, όλα με προϊόντα της αγοράς!

Παράλληλες Δραστηριότητες. Από τις 16 – τις 23 Μαΐου, υπό την επιμέλεια του Ελληνικού Μουσείου Γαστρονομίας λειτουργεί έκθεση με προϊόντα επιλεγμένων παραγωγών, κεράσματα και μικρογεύματα για το κοινό, καθώς και έκθεση Μοναστηριακής Διατροφής.

Παράλληλες Δραστηριότητες. Από τις 16 έως 23 Μαΐου, η ομάδα Stigma Lab ζωγραφίζει graffiti και αποτυπώνει το φετινό σύνθημα «Τρώμε Σωστά, Ψωνίζουμε στην Αγορά», σε ένα τοίχο 300 μ. στο χώρο της αγοράς επί της Λεωφόρου Γ. Παπανδρέου.

DSC00523_1200

gourmelita_c
Κυριακή 24 & 31 Μαΐου, 10:00-14:00
• Υποδοχή με προσφορά δωρεάν αναμνηστικών δώρων
• Ξενάγηση στους χώρους της Ιχθυόσκαλας
• Ξενάγηση σε αλιευτικά σκάφη / ενημέρωση για τον τρόπο ψαρέματος (η ξενάγηση γίνεται κατά ομάδες με προτεραιότητα στα παιδιά)
• Επίσκεψη στο εκθετήριο αλιευμάτων, που έχει στηθεί στην Ιχθυόσκαλα
• Μουσικό σχήμα με σύγχρονη και παραδοσιακή μουσική για χορό και τραγούδι
• Χορευτικοί όμιλοι χορεύουν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα
• Επαγγελματίες σεφ μαγειρεύουν προσφέροντας δωρεάν ψαρολιχουδιές στο κοινό (γαύρος, σαρδέλλα, σούσι)

Κεντρικές Αγορές του Δήμου Καλλιθέας και Χανίων:
Δημοτική Αγορά Καλλιθέας: Πέμπτη 28 Μαίου (19:00-22:00): Στην Κεντρική Πλατεία της Καλλιθέας (πλατεία Δαβάκη), ιδιοκτήτες εστιατορίων και ψαροταβερνών της περιοχής θα αναδείξουν τοπικές γεύσεις μέσα από μία ολοήμερη γιορτή που θα περιλαμβάνει κεράσματα, γευστικές δοκιμές, πολλή μουσική και διάφορες εκπλήξεις για τους επισκέπτες.

Δημοτική  Αγορά Χανίων:

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015 (18:00-22:00)
Αναβίωση παραδοσιακού καφενείου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Ρόδο» Άνδρες και γυναίκες με παραδοσιακές φορεσιές μάς μεταφέρουν σε μια παλιότερη εποχή, σερβίροντας στους περαστικούς καφέδες, παραδοσιακά εδέσματα και ποτά.

Κρητικό Μουσικοχορευτικό Πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.

Διαδραστική θεατρική παράσταση για παιδιά: «Η Τέλεια Συνταγή» από την ομάδα KILLING THE FLY. Ένας Άγγλος σεφ ψάχνει την τέλεια γεύση της παιδικής του ηλικίας. Στο δρόμο του συναντά διάφορους γραφικούς χαρακτήρες. Θα τον βοηθήσουν να βρει την τέλεια συνταγή; Στο τέλος της παράστασης μόλις τα παιδάκια μάθουν το μυστικό της τέλειας συνταγής οι συντελεστές τους κερνάνε παραδοσιακά εδέσματα.

Σάββατο 30 Μαΐου 2015 (10:00-14:00)

Διαδραστικό cooking show με τοπικούς σεφ οι οποίοι μαγειρεύουν μαζί με τους περαστικούς, παραδοσιακές συνταγές χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα,.
Κρητικό Μουσικοχορευτικό Πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.

Για να μένετε ενημερωμένοι ακολουθείτε το #Lylm2015

error: Content is protected !!