ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Looking forward για το Culinary Journeys στο DaiosCove!

Το Daios Cove διοργανώνει το Culinary Journeys Series, ένα γαστρονομικό φεστιβάλ με βραβευμένους με αστέρια Michelin και διακεκριμένους σεφ από τα καλύτερα εστιατόρια όλου του κόσμου.
To Fay’s Control θα είναι εκεί.

Πάμε κάθε καλοκαίρι πια, είναι η διοργάνωση που έχει μπει μόνιμα στην ατζέντα του καλοκαιριού, και απλά περιμένουμε το πρόγραμμα με τις ημερομηνίες και τους chefs για να κάνουμε τις επιλογές μας. Δύσκολη δουλειά, δεν θέλω να χάσω κανένα….

Διανύοντας φέτος την 5η χρονιά τους, τα Culinary Journeys στο Daios Cove είναι ένας θεσμός, που ξεδιπλώνει μέσα από τις θεματικές του ενότητες ένα μωσαϊκό γεύσεων και πολιτιστικών “ενώσεων”, προάγοντας τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων πάνω σ’ έναν από τους σημαντικότερους τομείς του ανθρώπινου πολιτισμού: τη γαστρονομία.

Το Daios Cove παρουσιάζει την 5η διοργάνωση Culinary Journeys Series, ένα γαστρονομικό φεστιβάλ με βραβευμένους με αστέρια Michelin και διακεκριμένους σεφ από τα καλύτερα εστιατόρια όλου του κόσμου. Tα Culinary Journeys υπόσχονται γαστρονομικές απολαύσεις με εμπνευσμένους δημιουργούς, που αναδεικνύουν τη δημιουργικότητά τους στις κουζίνες των εστιατορίων του Daios Cove, καταθέτοντας το ταλέντο τους με πιάτα που θα δημιουργήσουν και φέτος έναν από τους πλέον σημαντικούς γαστρονομικούς διαλόγους διεθνώς.

Το Πρόγραμμα

28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Luca Piscazzi | Pelagos Restaurant*, Αθήνα

4 ΙΟΥΝΙΟΥ Christian Le Squer | Le Cinq***, Παρίσι

29 ΙΟΥΝΙΟΥ Alex Atala | D.O.M.**, Σάο Πάολο

23 ΙΟΥΛΙΟΥ Amaury Bouhours | Le Meurice**, Παρίσι

3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Hisanobu Shigeta | Spoon, Παρίσι

Jessica Préalpato | Carlton Tower Jumeirah, Λονδίνο

18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Παύλος Κυριάκης | The Zillers*, Αθήνα

17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Alexandre Sempere | Les Ombres, Παρίσι

21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Γιώργος Σαμοΐλης | Cantina, Σίφνος &

Γκίκας Ξενάκης | Aleria Restaurant, Αθήνα

Από τη γαλλική υψηλή γαστρονομία μέχρι την ιδιαίτερη βραζιλιάνικη κουζίνα, από την sustainable κουζίνα που σέβεται τα τοπικά υλικά μέχρι την ελληνική κουζίνα υψηλών προδιαγραφών, οι διάσημοι σεφ θα δημιουργήσουν signature πιάτα στο Ocean Restaurant και στο RHO ενισχύοντας την γαστρονομική κουλτούρα του Daios Cove με καινοτόμες προτάσεις, εμπνευσμένοι από τις διεθνείς τάσεις της γαστρονομίας.

Το DaiosCove φιλοξενεί επτά αυτόνομα εστιατόρια και μπαρ, όλα με το δικό τους μοναδικό στιλ και χαρακτήρα και με βραβευμένους σεφ. Τα τοπικά, εποχιακά υλικά συνδυάζονται για να αναδείξουν το καλύτερο σε κάθε στοιχείο, χωρίς να χάνουν την αυτονομία τους. Ο κρητικός τρόπος ζωής δίνει το παρών σε όλα τα εστιατόρια: σχολαστικός, απλός, λιτός. Αυτό αντικατοπτρίζεται στα πιάτα, όπου η φρεσκάδα, η αυθεντικότητα και οι εξαιρετικές γεύσεις έρχονται στο προσκήνιο. Αυτή η προσήλωση στην ποιότητα, τα φρέσκα, τοπικά και εποχιακά υλικά, σε συνδυασμό με τη φαντασία των δημιουργικών σεφ, παρουσιάζουν ένα ανεπανάληπτο γαστρονομικό ταξίδι.

Οι συμμετέχοντες σεφ

CHRISTIAN LE SQUER LeCinq***, Παρίσι

Ο Christian Le Squer μεγάλωσε στη Βρετάνη, όπου εξερεύνησε τη μαγειρική μέσα από την προετοιμασία φρέσκων ψαριών και λαχανικών της υπαίθρου. Η αγάπη του για τη γαλλική κουζίνα τον οδήγησε στο Παρίσι, όπου ανακάλυψε τον κόσμο της γαλλικής υψηλής γαστρονομίας. Γνωστός για την υποδειγματική του συνέπεια, η οποία του χάρισε 3 αστέρια Michelin επί 12 συνεχόμενα χρόνια, ο ChristianLeSquer είναι σήμερα σεφ στο LeCinq, στο FourSeasonsHotelGeorgeV στο Παρίσι.

Christian Le Squer

ALEXATALAD.O.M.**, Σάο Πάολο

Ο βραβευμένος Βραζιλιάνος σεφ Alex Atala, με καριέρα πάνω από 30 χρόνια, απογειώνει τις γεύσεις της πατρίδας του σε νέα επίπεδα παγκοσμίως. Τα τελευταία δεκατρία χρόνια, το βραβευμένο με αστέρια Michelin εστιατόριό του στο Σάο Πάολο, D.O.M., περιλαμβάνεται στα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Το 2015, ο Alex έγινε ο πρώτος Βραζιλιάνος σεφ που έχει εστιατόριο δύο αστέρων στον οδηγό Michelin. Το 2021, κατατάχθηκε στην πρώτη δεκάδα των διάσημων βραβείων Best Chef Awards. Ο σεφ Alex Atala είναι ιδρυτής του Ινστιτούτου ATÁ, μια πρωτοβουλία που συγκεντρώνει μια διακεκριμένη διεπιστημονική ομάδα εμπειρογνωμόνων για την ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με το φαγητό, το μαγείρεμα, την παραγωγή και τη φύση. Εκτός από τα βραβευμένα εστιατόρια D.O.M. και Dalva e Dito, ο Atala διατηρεί επίσης το Bio, στόχος του οποίου είναι να χρησιμοποιεί το 100% κάθε συστατικού στην κουζίνα του, ενθαρρύνοντας παράλληλα την ευαισθητοποίηση στην κατανάλωση.

AMAURY BOUHOUR SLeMeurice**, Παρίσι

Μετά τις σπουδές του στη Soissons Hospitality School, ο Αmaury Bouhours ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο της γαστρονομίας ως ασκούμενος στο Louis XV – Alain Ducasse στο Μονακό. Επόμενος σταθμός του Amaury ήταν η θέση του Commis Chef στο εστιατόριο Alain Ducasse au Plaza Athénée στο Παρίσι, όπου διδάχθηκε διαδοχικά από τους Christophe Moret, Christophe Saintagne και Romain Meder. Σε σύντομο χρονικό διάστημα ανέλαβε τη θέση του Head Chef de Partie και στη συνέχεια του Junior Sous-Chef πριν πλαισιώσει τον Adrien Trouilloud ως Sous-Chef στο Lasserre. Ο Amaury είναι σήμερα Chef de Cuisine στο Le Meurice. Ο Alain Ducasse δήλωσε σχετικά με την ανάθεση των ηνίων της επιχείρησης στον Amaury: «Αν επέλεξα τον Amaury, ήταν επειδή έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει ένα νέο στάδιο στη ζωή του εστιατορίου στο LeMeurice».

Mercredi 13 octobre 2021 dans les cuisine du palace parisien ” Le Meurice ” avec le chef Amaury Bouhours, chef du restaurant Gastronomique

HISANOBU SHIGETA Spoon Restaurant, Παρίσι

Ο Hisanobu Shigeta φοιτούσε σε σχολή μόδας στο Τόκιο, πριν αρχίσει να ενδιαφέρεται για τη μαγειρική κατά τη διάρκεια των σπουδών του, ως εργαζόμενος σε χώρους εστίασης. Αφού απέκτησε εμπειρία στο Τόκιο σε ένα ιταλικό εστιατόριο, στη συνέχεια εντάχθηκε στο εστιατόριο Beige του Alain Ducasse, όπου ανακάλυψε τη γαλλική κουζίνα. Κατά τη διάρκεια των 6 ετών στο Beige, ο Hisanobu έμαθε γαλλικά και έγινε chef de partie πριν μετακομίσει στη Γαλλία για να εργαστεί ως βοηθός σεφ στα Benoit και Jules Verne, καθώς και στο Blue Hill Farm του Dan Barber στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Hisanobu Shigeta είναι Head Chef στο Spoon by Alain Ducasse στο Παρίσι.

Hisanobu Shigeta

JESSICA PRÉALPATO Carlton Tower Jumeirah, Λονδίνο

Γαλουχημένη με croustades και άλλες γλυκές λιχουδιές από τον φούρνο του πατέρα της στο χωριό Mont-de-Marsan, η Jessica Préalpato πήρε πτυχίο μαγειρικής από το Hotel School του Biarritz, πριν εργαστεί δίπλα σε διάφορους διάσημους σεφ, ξεκινώντας με τον Philippe Labbé στο διάσημο La Chèvre d’Or στο Eze στην Κυανή Ακτή. Η Jessica εντάχθηκε στην ομάδα Ducasse τον Νοέμβριο του 2015 με αποστολή να αναπτύξει, σε συνεργασία με τον επικεφαλή chef de cuisine Romain Meder της ADPA, επιδόρπια για το βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin εστιατόριο του Plaza. Η Jessica είναι η δημιουργική δύναμη πίσω από το ‘Desseralité’ του Alain Ducasse, με έμφαση στην ουσιαστική φύση των πρώτων υλών. Η visiting chef μας ανέλαβε πρόσφατα ως σύμβουλος σεφ στο Carlton Tower Jumeirah του Λονδίνου.

ALEXANDRE SEMPERE Les Ombres, Παρίσι

Ο Alexandre Sempere συνδυάζει τους πυλώνες της φιλοσοφίας του Ducasse, τη Μεσόγειο, τη νεωτερικότητα και τη φυσικότητα, για να αναπτύξει πρωτότυπους και γκουρμέ συνδυασμούς. Ο Alexandre Sempere, που παλιότερα ήταν sous-chef του Romain Meder στο Plaza Athénée, επιλέχθηκε από τον σεφ Alain Ducasse για να αναλάβει τα ηνία της κουζίνας στο Les Ombres, μαζί με τον chef patissier Jérémy Schotte. Ο visiting chef μας, εξυμνεί τα βιολογικά προϊόντα και πειραματίζεται με τεχνικές εκχύλισης, αφυδάτωσης και ζύμωσης για να δημιουργήσει μια ζωντανή γευστική εμπειρία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΟΪΛΗΣ Cantina, Σίφνος

Αρχικά μοριακός βιολόγος με διδακτορικό στη βιοχημεία, ο Γιώργος Σαμοΐλης στράφηκε στη γαστρονομία όταν μαγείρεψε για φίλους του στη Σίφνο, ένα νησί συνώνυμο της πλούσιας γαστρονομίας της Ελλάδας, εμποτισμένο με την κληρονομιά του Νικόλαου Τσελεμεντέ. Έχοντας επίσης ζήσει και εργαστεί στη Βραζιλία και σε άλλα μέρη της Λατινικής Αμερικής, ο αρχικός ιδρυτής και Head Chef του Ω3 Fish and Wine Bar εστιάζει στη βιωσιμότητα, την τοπικότητα και την εποχικότητα. Το δεύτερο εγχείρημα του Γιώργου Σαμοΐλη είναι το φημισμένο εστιατόριο Cantina στη Σίφνο, βραβευμένο για τα εξαιρετικά πιάτα και τη zero-waste προσέγγισή του, που διαμορφώνει τη γαστρονομική ταυτότητα του νησιού.

ΓΚΙΚΑΣ ΞΕΝΑΚΗΣ AleriaRestaurant, Αθήνα

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Θήβα, οι πρώτες παιδικές αναμνήσεις του Γκίκα Ξενάκη περιλαμβάνουν καλό, υγιεινό φαγητό και τον χαλαρό τρόπο ζωής της ελληνικής υπαίθρου. Η αίσθηση αυτής της προέλευσης και των απλών υλικών αποτελεί βασικό στοιχείο των δημιουργιών του στην κουζίνα. Απόφοιτος της σχολής μαγειρικής Le Monde, ο Ξενάκης έχει εργαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό με εξαίρετους σεφ. Ως Head Chef στο φημισμένο Aleria, το εστιατόριο βραβεύτηκε πρόσφατα με Χρυσό Σκούφο (το κορυφαίο βραβείο γαστρονομίας στην Ελλάδα). Ο Γκίκας Ξενάκης αποτυπώνει την ελληνική γαστρονομική παράδοση και την ποικιλομορφία της με το ξεχωριστό δημιουργικό του στιλ, προσφέροντας ένα εξαιρετικό Culinary Journey στους επισκέπτες του Daios Cove.

ΠΑΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ TheZillers, Αθήνα

Ο σεφ Παύλος Κυριάκης σπούδασε μαγειρική στην Αθήνα και εργάστηκε στο εστιατόριο Σπονδή 2* Michelin για 6 χρόνια, όπου θήτευσε δίπλα στους Arnaud Bignon**, Eric Frechon***, William Mahi***, Michel Del Burgo***.

Έχει εργαστεί σε παγκοσμίου φήμης εστιατόρια του εξωτερικού σε Ευρώπη και Αμερική όπως το Pierre Gagnaire*** στο Παρίσι, στο Benu*** στο San Francisco με τον Corey Lee και στο Azurmendi *** στο Bilbao με τον Eneko Atxa. Από το 2016 έως το 2019 κατείχε τη θέση του Executive Chef στο Lycabettus Restaurant του ομίλου Andronis στη Σαντορίνη, το οποίο κάθε χρόνο βραβεύεται με Χρυσό Σκούφο από το Αθηνόραμα και με 2 αστέρια από το FNL Guide. Στη συνέχεια απέκτησε το πρώτο του αστέρι Michelin ως Executive Chef στο The Zillers* στην Αθήνα. 

LUCA PISCAZZI, Pelagos Restaurant*, Αθήνα
Ο γεννημένος στη Ρώμη και βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ ξεκίνησε την καριέρα του σε ένα ιταλικό στο Λονδίνο, προτού εργαστεί σε βραβευμένα με την πολυπόθητη διάκριση εστιατόρια στο Χονγκ Κονγκ και στο Πεκίνο. Στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, βρέθηκε ως head chef στο πλευρό της θρυλικής σεφ Anne-Sophie Pic στο εστιατόριό της – La Dame de Pic London. Στο πρώτο του ατομικό εγχείρημα ως head chef στο εστιατόριο Pelagos στην Αθήνα, η επιχείρηση απέσπασε το πρώτο της αστέρι Michelin.
Το Daios Cove είναι η αφετηρία του γαστρονομικού concept του Piscazzi με το όνομα Pelagos on Tour, μια σειρά γαστρονομικών εκδηλώσεων με έμπνευση από μια συγκεκριμένη περιοχή της Ελλάδας – η οποία φέτος είναι η Κρήτη.

It’s good to know: Το resort έκτασης 205 στρεμμάτων περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από ευρύχωρα δωμάτια, σουίτες και βίλες σε αρμονία με το περιβάλλον με κάθε κατάλυμα να διαθέτει απεριόριστη θέα στα καταγάλανα νερά του όρμου και του Αιγαίου. Ο κάθε χώρος διαμονής διαθέτει μαρμάρινο μπάνιο, king-size κρεβάτια, μπαλκόνια και κήπους, ακόμη πολλά διαθέτουν και ιδιωτική πισίνα ενισχύοντας την απόλαυση των διακοπών.

Στην καρδιά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, επτά ξεχωριστά εστιατόρια και μπαρ σερβίρουν πιάτα από διάφορες γαστρονομικές παραδόσεις, φτιαγμένα με τα καλύτερα τοπικά και εποχιακά προϊόντα. Τα δύο καινούργια εστιατόρια Taverna και RHO προσφέρουν εκλεπτυσμένη λιτότητα με απαράμιλλο design και θέα στον μαγευτικό κόλπο του Daios Cove. Οι εμπνευσμένες δημιουργίες στην Taverna εξυμνούν τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα ενώ στο RHO γευόμαστε την ωμή, ακατέργαστη πρώτη ύλη με ιδιαίτερες τεχνικές μαγειρικής. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν τον νέο χώρο ευεξίας και καινοτομίας του KĒPOS by Goco, kids club, κέντρο θαλάσσιων σπορ, θερμαινόμενη infinity pool και ιδιωτική παραλία με άμμο που προσφέρει διάφορες δραστηριότητες.

Κεντρική θέση στη φιλοσοφία φιλοξενίας του Daios Cove έχουν η προσοχή στη λεπτομέρεια και η άψογη αισθητική.

Από το μοναδικό εστιατόριο, pool και lounge bar Ocean, που σερβίρει γεύσεις με την υπογραφή της ομάδας Ducasse Conseil έως τον μινιμαλιστικό, σύγχρονο χώρο του Culinary School και τα έργα τέχνης της Saatchi Art, κάθε σημείο και κάθε χώρος έχει δημιουργηθεί για να συνεισφέρει ουσιαστικά σε μια μοναδική εμπειρία διακοπών.

Με εξαιρετικό κλίμα και λιακάδα χειμώνα-καλοκαίρι, η Κρήτη διαθέτει εκπληκτικές παραλίες και μερικούς από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην υφήλιο, όπως το παλάτι της Κνωσσού και τα άλλα εντυπωσιακά ευρήματα του μινωικού πολιτισμού, του παλαιότερου της Ευρώπης.

error: Content is protected !!